Siirry pääsisältöön

Aito suomalainen viiden vuodenajan kattaus Ravintola Krapihovi vaalii suomalaista ruokaperinnettä idyllisessä huvilaympäristössä. Helmenharmaa, vihreäpuitteinen päärakennus on rakennettu vuonna 1883 valtioneuvos Souranderin kesähuvilaksi ja Krapin tilan päärakennukseksi. Krapihovin keittiön tarina rakentuu vuodenaikojen kiertokulusta ja puhtaista suomalaisista raaka-aineista maalta, mereltä ja metsistä. Pihapiirissä on oma palvaamo, lihanleikkaamo sekä leipomo. Kaikki lautasella on omin käsin tehtyä, huolella valmistettua.

Krapihoviin katetaan sesongin suomalainen, käsin valmistettu kattaus – herkullinen tarina Suomesta. Ruokasalin kolme kattausta; aamiainen, lounas ja illallinen edustavat Krapin ruokamaailman suomalaista perinnettä.

Pitopöydän tarina

Eletään vuotta 1968. Krapin emäntä Salme Holma saa idean vuodenaikojen vaihtumista mukailevan pitopöydän kattamisesta talon ruokasaliin. Pop up –hengessä toteutetusta tarjoilusta tulee menestys. Saavutaan 2010-luvun loppupuolelle. Pitopöytä katetaan edelleen samaan ruokasaliin kaksi kertaa päivässä, lounaalle ja illalliselle. Vajaa viisi vuosikymmentä sitten alkunsa saanut suomalaisen ruokakulttuurin ydin jatkuu nyt ajan hengen mukaisena sosiaalisen syömisen muotona.

Krapin keittiöfilosofian ytimen muodostavat suomalainen luonto ja raaka-aineet aidosti käsin tehtynä. Juomafilosofissa pyrimme tuomaan suomalaisuutta vahvasti esille suomalainen viinilista ja lähioluet kärkituotteina. Viiden vuodenajan raaka-aineet näkyvät myös drinkeissä.

Suosittelemme kokeilemaan Makumatka-menukokonaisuutta Krapin parhaista paloista.

Aukioloajat

Ma–pe 11–16 | ilta 17–22.30

La 12–16 | ilta 17-22.30

Su 12.30-16.30

Osoite

Rantatie 2, 04310 Tuusula

Krapihovi

Rantatie 2, 04310 Tuusula, Suomi

Lue myös