Siirry pääsisältöön

Millainen Kallion Sävel on?

Kallion Sävel sijaitsee keskellä Helsingin uutta ravintolakeskittymää, Hakaniemen torin laidalla, Hakaniemen Kauppahallia vastapäätä. Miljöö on historiallinen, sillä Lars Sonckin suunnittelema asuin- ja liikerakennus, Arena-talo, on rakennettu jo 1920-luvulla, ja mm. Arena-teatteri on toiminut talossa vuodesta 1929!

Ravintola Sävel avattiin vuonna 2003 ja remontoitiin alkuvuodesta 2024 nykyiseen muotoonsa. Hakaniemen torin historia helsinkiläisten keskeisenä markkinapaikkana, suomalaiset raaka-aineet ja stadilainen paikalliskulttuuri toimivat innoittajinamme. Olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota vieraillemme herkullisia makuelämyksiä, sekä viihtyisän ympäristön rentoutumiseen ja nautiskeluun, kotimaisen musiikin tunnelmissa.

Tarjoamme vaihtoehtoja niin lihaa rakastaville kuin kasvisruokailijoillekin, joten jokainen vierailija löytää varmasti jotain herkullista nautittavakseen. A la carté -listamme koostuu neljästä kokonaisuudesta; Sävelen Tapakset, Sandwiches & Burgers, À la carten klassikot – ja tottakai Jälkiruoat.

Arkisin Sävelen kotiruokalounas tarjoaa runsaan salaattipöydän lisäksi herkulliset pääruoat buffetissa ja lautasannoksina. Valikoimissamme on myös erikoiskahveja, oluita, mielenkiintoisia viinejä ja laadukkaita cocktaileja.

Tervetuloa syömään tai lasilliselle, varauksella tai ilman. Nähdään uudessa Sävelessä!

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Klassikkoannokset, joita vakkarimme ovat nautiskelleet vuodesta toiseen, ovat tottakai paistettua maksaa kermaisella jaloviina-pekonikastikkeella ja Sävelen lihapullat perunamuusilla.

Näiden tuttujen ja turvallisten annosten lisäksi rohkaisemme kokeilemaan uuden menun Sapaksia – eli Sävelen tapaksia. Sapakset vaihtelevat sesongin mukaan ovat täydellinen tapa aloittaa illallinen taikka häppäreiden aikana juoman seuraksi.

Lämmin suositus myös keittiömestarin päivän kala-annokselle. Keittiössä valitaan aina parhaat palat ja sesongissa olevat raaka-aineet, jotka korostavat päivän saaliin makuja.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?

Kallion Sävelen keittiötä liidaa vankalla kokemuksella – ja hurtilla huumorilla – Mika Kujala.
Mika on kokenut konkari keittiöissä ja eritoten suomalaiset klassikkoannokset ja skandinaavinen keittiö ovat tälle keittäjälle tuttuja. Mikalle onkin tärkeää ylläpitää perinteitä Sävelessä ja huolehtia että nimikkoannoksemme ovat priimaa, mutta samalla tuoda uusia raikkaita tuulia menulle ja lounaspöytään. Mikan keittiössä mennään lujaa ja tehdään isosti – nauraen ja hyvällä fiiliksellä.

Mikan työparina Sävelessä on ravintolapäällikkö Heli Jääskeläinen. Tämä pari on työskennellyt yhdessä pitkään ja tuntee toistensa tavat – unelmatiimi!

Mikä on keittiömestarinne motto?

Aukioloajat

Ma-to 11-23
Pe 11-24
La 14-24
Su suljettu

Osoite

Hämeentie 2, Helsinki, Uusimaa 00530, FI

Sähköposti

Puhelinnumero

0400265692

Kallion Sävel

Hämeentie 2, Helsinki, Suomi

Lue myös