Siirry pääsisältöön

Unelmien kohde Thaimaassa: Koh Phangan

Heti saavuttuamme saimme kokea saaren rauhallisen ilmapiirin, joka erottui edukseen monista muista turistien suosimista kohteista. Ihastuimme saaren autenttisuuteen, sen vihreisiin maisemiin ja kaikkialla läsnä olevaan seesteisyyteen. Koh Phangan tarjosi meille täydellisen yhdistelmän seikkailua ja rentoutumista, ja se teki matkakokemuksestamme todella ainutlaatuisen.

Bottle beach, Bottle Beach viewpoint ja Thong Nai pan viewpoint

Bottle Beach, tunnetaan myös nimellä Haad Khuat, on todellinen paratiisiranta Koh Phanganin pohjoisosassa. Tämä unelmaranta tarjoaa upean yhdistelmän hienoa valkoista hiekkaa, turkoosinväristä merta ja korkeita palmuja, joita ympäröi syvä viidakko. Rannan syrjäisyys tekee siitä yhden Koh Phanganin rauhallisimmista ja idyllisimmistä paikoista, ja se onkin säilyttänyt alkuperäisen kauneutensa. Bottle Beachille pääsee vain veneellä, vaativalla viidakkovaelluksella tai nelivetoautolla, mikä lisää sen eksotiikkaa ja vetovoimaa niille, jotka etsivät hiljaisuutta ja luonnonrauhaa.

Bottle Beach Viewpoint on myös vierailun arvoinen kohde. Sinne johtaa noin 45 minuutin mittainen vaellus, joka palkitsee kävijänsä henkeäsalpaavilla maisemilla. Näköalapaikalta avautuu upea näkymä turkoosille merelle ja vehreälle viidakolle, mikä tekee vaelluksesta ehdottomasti vaivan arvoisen. Tämä yhdistelmä rauhallista rantaa ja upeaa näköalapaikkaa tekee Bottle Beachista ja sen ympäristöstä ainutlaatuisen kohteen Koh Phanganilla.

Thong Nai Pan View Point on toinen upea näköalapaikka Koh Phanganin saarella, joka tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät Thong Nai Panin lahdelle ja sen ympäröivälle trooppiselle maisemalle. Tämä näköalapaikka on erityisen suosittu vierailukohde, josta voi ihailla kauniita auringonnousuja ja -laskuja sekä saaren vehreää luontoa ja kristallinkirkasta merta. Vaellus näköalapaikalle on kohtalaisen helppo, ja perillä odottavat palkitsevat maisemat tekevät matkasta vaivan arvoisen. Thong Nai Pan View Point on täydellinen paikka rentoutua ja nauttia luonnon kauneudesta rauhallisessa ympäristössä. Tänne pääsee myös helposti autolla tai skootterilla.

Ekstratärppi: 420° BAR

420 Bar Koh Phanganilla on se paikka, jossa kannattaa ehdottomasti kokea saaren upeimmat auringonlaskut. Tämä boheemi baari on tunnettu uskomattomista maisemistaan, joissa aurinko laskee horisonttiin värjäten taivaan upeilla sävyillä. Ei ole parempaa paikkaa saarella rentoutua drinkin äärellä, kuunnella hyvää musiikkia ja katsella, kuinka päivä vaihtuu iltaan!

Ang Thongin kansallispuisto ja Koh Phanganin unelmarannat

Yksi vahva suositus Koh Phanganilla on suunnata Ang Thongin kansallispuistoon. Ang Thongin kansallispuisto on upea saaristo, joka koostuu 42 saaresta Thaimaanlahdella, noin 30 km Ko Samuista ja 35 km Koh Phanganista. Tämä vuonna 1980 perustettu merellinen kansallispuisto on erityisen tunnettu henkeäsalpaavista näkymistään, jotka avautuvat saarten vehreiltä huipuilta.

Koh Phanganiin matkaavalle Ang Thong tarjoaa täydellisen päiväretken, jossa voit nauttia snorklauksesta, kajakoinnista ja vaeltamisesta saarten jylhissä maisemissa. Koh Wua Ta Lap -saarella sijaitsevalta näköalapaikalta avautuu upea panoraama koko saaristoon. Vaikka vaellus ylös on jyrkkä, palkitsee se sinut näkymillä, joita et unohda. Saarelta löytyy myös muita nähtävyyksiä, kuten Thale Nai -suolajärvi ja Bua Bok -luola, joissa voit tutustua alueen ainutlaatuiseen luontoon.

Kansallispuisto on helposti saavutettavissa järjestetyillä retkillä, joita voit varata jo etukäteen saapuessasi Koh Phanganille. Tämä paratiisimainen kohde on ehdottomasti käymisen arvoinen, jos haluat kokea Thaimaan luonnon kauneuden parhaimmillaan.

Koh Phanganin rannat ovat tunnettuja upeista maisemistaan, kristallinkirkkaasta vedestään ja rennosta tunnelmastaan. Saarella on laaja valikoima rantoja, jotka tarjoavat jotakin jokaiselle – niin rauhaa ja hiljaisuutta etsiville kuin aktiivisempaa lomaa kaipaaville.

Haad Rin on saaren tunnetuin ranta, erityisesti kuuluisan Full Moon Partynsa ansiosta. Tämä vilkas ranta houkuttelee juhlijoita ympäri maailmaa, mutta tarjoaa myös kauniit puitteet rentoutumiseen päivän aikana.

Thong Nai Pan koostuu kahdesta vierekkäisestä rannasta, Thong Nai Pan Noi ja Thong Nai Pan Yai. Molemmat rannat ovat tunnettuja pehmeästä hiekastaan ja rauhallisesta ilmapiiristään. Ne ovat suosittuja erityisesti perheiden ja pariskuntien keskuudessa, jotka etsivät rauhallista lomakokemusta.

Bottle Beach, joka tunnetaan myös nimellä Haad Khuat, on syrjäinen ja vaikeapääsyinen, mutta juuri se tekee siitä niin erityisen. Tälle rannalle pääsee joko veneellä tai vaativalla vaelluksella, ja palkintona on koskematon paratiisi, joka on yksi saaren kauneimmista rannoista.

Haad Yao on pitkä ja leveä ranta, joka tarjoaa täydellisen yhdistelmän aktiviteetteja ja rauhallisuutta. Tämä ranta sopii erinomaisesti snorklaukseen, uimiseen ja auringonottoon, ja sen rento tunnelma houkuttelee monia pidempiaikaisia vierailijoita.

Secret Beach, tunnetaan myös nimellä Haad Son, on pieni mutta viehättävä ranta, joka on saanut nimensä siitä, että se on ollut aiemmin melko tuntematon. Tämä piilossa oleva helmi tarjoaa rauhallisen paikan nauttia auringosta ja merestä.

Mae Haad Beach on erityisen suosittu snorklaajien keskuudessa, sillä sen edustalla sijaitsee kaunis koralliriutta. Ranta on yhdistetty kävelysillalla läheiseen Koh Ma -saareen, joka on suosittu päiväretkikohde.

Thong Salan yömarkkinat ja lauantaimarkkinat

Thong Salan yömarkkinat, tunnetaan myös nimellä Pantip Market, sijaitsevat Thong Salassa, aivan Thong Sala -laiturin edustalla Koh Phanganilla. Markkinat avautuvat aikaisin illalla ja tarjoavat laajan valikoiman thaimaalaista katuruokaa, mehuja ja herkkuja. Yömarkkinat ovat erityisen suosittuja paikallisten keskuudessa, mutta myös matkailijat löytävät tiensä sinne nauttimaan edullisista ja herkullisista aterioista. Annokset maksavat noin 80 bahtia, ja esimerkiksi thaimaalaisia jälkiruokia saa vain 20 bahtilla. Valikoima on monipuolinen, ja myyntikojuista löytyy kaikkea pad thaista ja vihreästä currysta vegaaniruokiin ja äyriäisruokiin. Yömarkkinat ovat mainio paikka kokea paikallista tunnelmaa ja maistella autenttisia thaimaalaisia makuja.

Lauantai-iltaisin Thong Sala muuttuu vielä suuremmaksi markkinapaikaksi, kun pääkatu suljetaan liikenteeltä ja muuttuu kävelykaduksi. Lauantai-illan markkinat tarjoavat laajan valikoiman ruokakojuja, vaatteita, käsitöitä ja muita tuotteita. Markkinoiden sijainti aivan merenrannan ja Koh Phanganin puiston vieressä on ihanteellinen. Merituulen raikastamana on mukava nauttia suosikkiruoista ja jatkaa sitten shoppailua. Thong Salan yömarkkinat ovat ehdoton käyntikohde kaikille, jotka vierailevat Koh Phanganilla.

Chalokumin sunnuntaimarkkinat

Chaloklumin sunnuntaimarkkinat ovat viehättävä tapahtuma Koh Phanganin pohjoisrannikolla sijaitsevassa kalastajakylässä. Nämä markkinat tarjoavat rennomman ja intiimimmän tunnelman verrattuna vilkkaisiin Thong Salan lauantaimarkkinoihin. Markkinat pidetään kylän pääkadulla ja jatkuvat aina laiturille asti, alkaen myöhään iltapäivällä ja jatkuen iltaan saakka.

Sunnuntaimarkkinoilla voit nauttia paikallisesta elämäntavasta ja kokeilla erilaisia ruokia sekä paikallisista että kansainvälisistä keittiöistä. Ruokakojujen lisäksi markkinoilla on tarjolla käsitöitä, vaatteita ja matkamuistoja, jotka ovat paikallisten käsityöläisten valmistamia. Tunnelmaa kohottavat elävä musiikki ja kulttuuriesitykset, jotka tekevät illasta viihtyisän sekä vierailijoille että paikallisille. Chaloklumin sunnuntaimarkkinat ovat erinomainen valinta, jos kaipaat rauhallisempaa ja paikallista tunnelmaa markkinakokemukseesi.

Koh Phanganin kulinaristiset elämykset

Koh Phanganin ruokamaailma on monipuolinen ja tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisia makuelämyksiä, jotka hyödyntävät paikallisia raaka-aineita ja tuoreita makuja. Esimerkiksi Dear Pha Ngan on intiimi ravintola saaren keskustassa, joka tunnetaan kotikokkaustyyppisestä tunnelmastaan ja huolella valikoiduista paikallisista raaka-aineista. Ravintola toimii vanhassa puutalossa ja tarjoaa ruokalistan, joka vaihtuu kauden saaliin mukaan. Erityisen suositeltavaa on maistaa mustekalaruokaa, joka on valmistettu ”Gapi”-kastikkeella. Ravintolassa valmistetaan myös omaa käsityöläisolutta, mikä tekee kokemuksesta vieläkin erikoisemman.

Toinen suosittu kohde on Satimi, joka valmistaa kotitekoista jäätelöä paikallisista raaka-aineista ja tarjoaa ainutlaatuisia thaimaalaisia makuja. Paikka on suosittu sekä paikallisten että turistien keskuudessa. Valikoimasta löytyy muun muassa kookosmaitoon perustuvia makuja, kauden hedelmiä ja jopa puna-amaranttia. Tämä jäätelökioski on täydellinen pysähdyspaikka niille, jotka haluavat maistella jotain erilaista ja eksoottista.

Koh Phanganilla löytyy myös muita mielenkiintoisia ravintoloita, kuten Seed to Feed, joka keskittyy kookoksen eri osien hyödyntämiseen, ja Fisherman’s Restaurant & Bar, joka yhdistelee fuusioruokia ja mereneläviä. Koh Raham taas tarjoaa upeat auringonlaskunäkymät hyvän ruoan kera. Lisäksi saarelta löytyy Eat.co, vegaaniruokailijan taivas, ja Deli Devi, joka on erikoistunut vegaaniseen juustoon ja suklaaseen.

Hyvinvointiretriitit

Koh Phangan on myös tunnettu monipuolisesta terveys- ja hyvinvointitarjonnastaan, joka houkuttelee kävijöitä ympäri maailmaa rentoutumaan ja palautumaan. Yksi merkittävimmistä paikoista on Inner Walk, joka tarjoaa meditatiivisen harjoituksen, jonka on kehittänyt buddhalaismunkki Prah Olarn. Tämä harjoitus keskittyy havaintomeditaatioon, ja se tarjoaa osallistujille mahdollisuuden syvälliseen itsetutkiskeluun ja mielen rauhoittamiseen.

Saarella on myös useita jooga- ja hyvinvointikeskuksia, kuten Orion Healing Center, joka on pyhitetty joogan, detoxin ja erilaisten retriittien harjoittamiseen. Orion tarjoaa vierailijoille paikan rentoutua ja uudistua kokonaisvaltaisesti. Toinen suosittu kohde on Ananda Yoga and Detox Center, joka erikoistuu jooga- ja puhdistusohjelmiin. Keskus tarjoaa kattavia detox-paketteja, jooganopetusta ja meditaatioharjoituksia, jotka auttavat tasapainottamaan kehoa ja mieltä. Koh Phanganin monipuolinen hyvinvointitarjonta tekee siitä täydellisen paikan vetäytyä hetkeksi arjen kiireistä ja keskittyä omaan hyvinvointiin.

Hotellisuositus: Santhiya Resort & Spa Koh Phangan

Santhiya Koh Phangan Resort & Spa on todellinen helmi Koh Phanganin lomakeskusten joukossa. Tämä viiden tähden resort tarjoaa vierailleen unohtumattoman yhdistelmän perinteistä thaimaalaista arkkitehtuuria ja modernia luksusta, kaikki keskellä upeaa trooppista ympäristöä. Santhiyan rakennustyyli ammentaa inspiraationsa klassisesta thaimaalaisesta estetiikasta, jossa koristeelliset tiikkipuiset kaiverrukset, kauniit lohkareet ja huolellisesti valitut luonnonmateriaalit yhdistyvät saumattomasti luontoon. Jokainen yksityiskohta on harkittu huolella, ja se heijastuu niin tilavissa huoneissa kuin villoissa, jotka tarjoavat sekä ylellisyyttä että luonnonläheisyyttä.

Resort sijaitsee eristäytyneessä trooppisessa ympäristössä, jossa jokainen yksityiskohta on suunniteltu kunnioittamaan ympäröivää luontoa. Yksityiset uima-altaat on asetettu luonnonkivien lomaan, ja trooppinen vehreys on säilytetty ja integroitu osaksi kokonaisuutta. Kaikista majoitusyksiköistä avautuvat henkeäsalpaavat näkymät joko merelle tai vehreään puutarhaan, joka on hoidettu äärimmäisellä tarkkuudella ja rakkaudella. Santhiyan puutarha on kuin oma pieni paratiisi, jossa vieraat voivat nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta.

Santhiyan ystävällinen ja ammattitaitoinen henkilökunta on tunnettu ensiluokkaisesta palvelustaan. Jokainen vierailija tuntee itsensä erityiseksi, sillä henkilökunta huomioi pienimmätkin toiveet ja varmistaa, että jokainen yksityiskohta on täydellisesti kohdallaan. Tämä lämmin ja sydämellinen asiakaspalvelu tekee Santhiyasta paikan, johon vieraat haluavat palata yhä uudelleen.

Ravintolatarjoama

Resortissa on kolme erilaista ravintolaa, joista jokainen tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön ja huolella suunnitellut ruokalistat. Pääravintola Chantara tarjoaa upean panoraamanäkymän, ja sen ruokalista sisältää niin thaimaalaisia kuin kansainvälisiä herkkuja. Ravintolan tunnelma huokuu kuningas Rama V -ajan majesteettisuutta, ja ruokaelämyksen täydentävät maailmanluokan viinit.

By The Sea Restaurant and Bar tarjoaa intiimin ruokailukokemuksen aivan meren äärellä, jossa voi nauttia gourmet-tason thaimaalaisia herkkuja, tuoreita mereneläviä ja kansainvälisiä klassikoita tähtitaivaan alla. The Titan Restaurant puolestaan yhdistää modernin tyylin ja laajan ruokavalikoiman, tarjoten länsimaista ja thaimaalaista fuusiokeittiötä vuorokauden ympäri. Kaikki ravintolat sijaitsevat luonnon keskellä, mikä tekee ruokailusta paitsi herkullisen myös visuaalisesti nautittavan kokemuksen. Santhiya Resort & Spaystävällinen palvelu ja kauniit maisemat tekevät ruokailusta unohtumattoman osan lomakokemusta.

Monen monta upeaa uima-allasta

Santhiyan yksi altaista, Saaitara, sijaitsee upealla paikalla korkealla vuorenrinteellä, mistä avautuvat panoraamanäkymät yli kookospalmuja kasvavien laaksojen ja kauas merelle. Tämä allas on suunniteltu harmonisoimaan luonnon kanssa, ja sen ympärille sijoitetut aurinkotuoliveneet lisäävät altaan ainutlaatuista tunnelmaa – nämä aurinkotuoliveneet ovat tavallinen näkymä instagramin puolella Lisäksi monissa villoissa on omat yksityiset uima-altaat, jotka tarjoavat vieraille täydellisen yksityisyyden ja luksuksen kokemuksen. Pää-allas sijaitsee rannalla, jossa aurinkotuolit ovat aseteltu altaan ja meren väliin – välillä voit pulahtaa mereen, välillä altaaseen!

Viiden tähden aamupala

Erityistä kiitosta ansaitsee Santhiyan aamupala, joka tarjoillaan Chantara-ravintolassa. Tämä amerikkalainen aamiaispuffet täydentyy valikoimalla thaimaalaisia ruokia, kauden tuoreita hedelmiä ja suussa sulavia thaimaalaisia jälkiruokia. Ravintola sijaitsee suuressa puuhallissa, josta avautuvat upeat panoraamanäkymät Ao Thong Nai Panille. Aamiaisella voi nauttia näistä maisemista joko sisätiloissa tai ulkona kirkkaan sinisen taivaan alla, mikä tekee ruokailukokemuksesta todellisen elämyksen.

Santhiya Koh Phangan Resort & Spa on paikka, jossa jokainen yksityiskohta on mietitty huolella. Yksityiset villat ja huoneet tarjoavat täydellisen yhdistelmän itämaista tunnelmaa ja modernia mukavuutta, ja upea ympäristö luo täydelliset puitteet rentoutumiselle. Tämä lomakeskus tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, jossa luonnonläheisyys, perinteinen thaimaalainen kauneus ja äärimmäinen mukavuus yhdistyvät tavalla, joka jättää pysyvän vaikutuksen jokaiseen vieraaseen.

Upgrade upeaan Ocean Villaan

Puolessavälissä reissua meitä odotti yllätys, nimittäin saimme upgraden upeaan Ocean villaan, jossa oli valtavan kokoinen oma uima-allas, ja villa oli ihanan suojassa mutta näkymät upeat. Täällä sitä kyllä kelpasi olla!

Koh Phangan – saaren sielu

Vierailumme Koh Phanganilla oli paljon enemmän kuin pelkkä lomamatka; se oli matka saaren sieluun. Löysimme paikan, jossa luonto, kulttuuri ja ihmiset elävät täydellisessä harmoniassa. Koh Phangan on todellakin helmi, joka tarjoaa jotain jokaiselle—oli kyseessä sitten seikkailunhaluinen patikoija, rauhaa etsivä rentoutuja tai kulttuurin ystävä. Koh Phanganin autenttisuus, vehreys ja rauhallisuus tekivät siitä paikan, jonne haluamme ehdottomasti palata.

Lue myös