Siirry pääsisältöön

TopTravelsin matkassa Sigulda – Seikkailua, luontoa ja herkullisia makuja

Majoitus Hotel Siguldassa – perinteitä ja mukavuutta

Yövyimme Hotel Siguldassa, joka tarjoaa modernin mukavuuden ja perinteisen latvialaisen vieraanvaraisuuden yhdistelmän. Hotelli sijaitsee aivan Siguldan keskustassa, joten se oli ihanteellinen tukikohta meille, kun halusimme tutustua kaupungin aktiviteetteihin. Huoneet olivat viihtyisiä ja palvelu erittäin ystävällistä – paikka, jossa todella pääsi rentoutumaan pitkän päivän jälkeen.

Aktiivipäivä Siguldassa – Fat bike, cable car ja Zerglis zip line

Aamulla oli vuorossa päivän aktiivinen osuus, ja Siguldan maasto tarjosi siihen täydelliset puitteet. Aloitimme sähköisillä fat bike -pyörillä, joilla ajoimme läpi Siguldan upeiden maisemien. Pyöräily oli hauskaa ja sähkön avulla jaksoimme kevyesti kiivetä haastavimpiinkin mäkiin. Tämä oli loistava tapa tutustua alueen luontoon ja nähdä samalla enemmän kuin kävellen ehtisi.

Seuraavaksi kokeilimme cable caria, joka vei meidät korkeuksiin ja tarjosi upeat näkymät yli Gauja-joen kansallispuiston. Tämä rauhallinen kyyti korkealla ilmassa oli täydellinen tapa ihailla Siguldan henkeäsalpaavaa luontoa – näkymät olivat todella vaikuttavat.

Zerglis Zip Line – Seikkailua korkeuksissa Siguldassa

Rohkeimmat meistä päättivät hypätä vielä astetta jännittävämpään seikkailuun ja kokeilivat Zerglis zip linea. Siguldan Zerglis Zip Line on yksi Euroopan pisimmistä, tarjoten henkeäsalpaavan kokemuksen, jossa liidetään yli Gauja-joen laakson lähes 1,1 kilometrin matka. Zip line kulkee jopa 65 km/h nopeudella, mutta jos haluat lisätä adrenaliinia, voit valita ”turbo”-tilan ja tehdä sen makuuasennossa – tällöin nopeus nousee jopa huimaan 100 km/h! Seikkailun voi tehdä myös istualtaan, jolloin kokemus on vakaampi ja tarjoaa loistavat mahdollisuudet nauttia maisemista. Matka alkaa Siguldan cable car -asemalta, ja vaijerin jännittyessä saat vapauden liidellä korkeuksissa kohti vastapäistä kukkulaa. Henkilökunta varmistaa turvallisuuden, ja saat valita tyyliisi sopivan tavan liukua – olitpa kokenut seikkailija tai vasta-alkaja. Tämä kokemus tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän jännitystä ja upeita maisemia, ja on ehdoton kohokohta Siguldan matkaa suunnitteleville.

Näettekö cable carin yläpuolella roikkuvat Irenen ja Snuikun?

Lounas Aparjods-ravintolassa – perinteisiä makuja modernilla otteella

Päivän aktiviteettien jälkeen oli aika rauhoittua lounaalle, ja Aparjods-ravintola oli juuri oikea paikka siihen. Tämä tunnettu ravintola tarjoaa modernin twistin perinteisiin latvialaisiin ruokiin, ja makumaailma oli yhtä rikasta kuin alueen historia. Ruokalistalta löytyi paikallisia herkkuja, ja jokainen annos oli täynnä tuoreita raaka-aineita ja hienostuneita makuja.

Yhteenveto – Sigulda tarjoaa adrenaliinia ja rauhaa tasapainossa

Sigulda osoittautui täydelliseksi sekoitukseksi aktiivisia elämyksiä ja rentouttavaa tunnelmaa. Sähkö fat bikeilla ajo, cable car -matka ja Zerglis zip line tarjosivat meille jännitystä ja seikkailua, kun taas Hotel Sigulda ja Aparjods-ravintola loivat puitteet mukavalle levolle ja herkuttelulle.

Latvia on täynnä aarteita, ja Sigulda on ehdottomasti yksi niistä – paikka, jossa voit kokea luonnon läheltä ja samalla nauttia korkeatasoisista palveluista ja ruokakulttuurista. Tämä kohde on täydellinen valinta kaikille, jotka kaipaavat sekä vauhtia että rauhaa lomalleen.

Vieraile Siguldassa ja anna seikkailun viedä mukanaan!

Lue lisää Latvian matkailusivuilta: https://www.latvia.travel/fi

Muita Latvian blogeja:

Lue myös