Siirry pääsisältöön

TopTravels Virossa: Estonian Golf and Country Club kesänviettopaikkana

Viron tunnetuin golfkenttä on tullut meille tärkeäksi tukikohdaksi, ja tämä kesä oli jo neljäs perheellemme Estonian Golf and Country Clubilla. Kenttä sijaitsee vain 25 minuutin ajomatkan päässä Tallinnasta. Kylässä asuu tiivis yhteisö, joka kokoaa yhteen golfin harrastajat, perheet ja ihmiset eri puolilta maailmaa.

Estonian Golf and Coutry Club sijaitsee Mannivan kylässä

On aina yhtä ihanaa, kun uusi kausi käynnistyy ja Mannivan kylä herää eloon. Tänä vuonna golfkausi on ollut ennätyksellisen pitkä, sillä toinen kentistä avattiin jo helmikuussa, tarjoten mahdollisuuden nauttia golfista lähes ympäri vuoden. Joinakin leutoina talvina pelataan vielä joulun aikaan.

Estonian Golf and Country Club klubitalo palvelee huhtikuusta lokakuuhun

Alueen suuri visio ja yhteisöllisyys

Kenttä ei lepää laakereillaan, vaan suuret visiot vievät aluetta eteenpäin. Uuden golfkentän rakennustyöt ovat jo käynnissä, ja lähitulevaisuudessa aluetta rikastuttavat myös kehittyvä majoitustoiminta ja suunnitteilla oleva kylpylähotelli.

Yksi kentän erityispiirteistä on sen vieressä sijaitsevat omakotitalot. Kenttä on käytännössä vain muutaman metrin päästä kodimme terassilta. Useimmissa taloissa asutaan ympäri vuoden, ja muutama talo on vuokrattavissa.

Kenttä kiertää asuintalojen ympärillä

Ensi vuonna myös me kyläläiset olemme uuden edessä. Keväällä ja kesällä 2025 Mannivan kylä avautuu yleisölle, kun täällä järjestetään Viron ensimmäiset asuntomessut. Messut tuovat esille nykyaikaista rakennustekniikkaa ja design-taloja.

Täällä meidän kylässä asuu yhteen hiilen puhaltava yhteisö, joka kokoaa yhteen golfin harrastajat, perheet ja ihmiset eri puolilta maailmaa. Alueella asuu myös muita suomalaisia ja pohjoismaalaisia perheitä, jotka ovat löytäneet täältä pysyvän kodin.

Ulkoilmanäyttely

Vaikka golf ja klubitalon ravintola ovat edelleen keskiössä, Estonian Golf and Country Club tarjoaa tulevaisuudessa entistä kattavamman elämyksen niin golfaajille kuin matkailijoille. Klubitalon pihapiirissä on avattu virolaisen KOOS taidegallerian ulkoilmanäyttely, jossa on esillä useita tunnettujen virolaistaiteilijoiden veistoksia. Näyttelyyn ei ole pääsymaksua, joten kaikki vieraat voivat nauttia taiteesta vapaasti.

KOOS gallerian ulkoilmanäyttely

Luonto ja nähtävyydet

Yksi suurimmista syistä asettua Mannivaan on poikkeuksellisen luonto. Jägala Jugan vesiputous, riippusilta ja läheinen Ihasalun hiekkaranta tarjoavat upeita luontokokemuksia koko perheelle ja vieraille.

Puiden takaa avautuu näkymä Suomenlahdelle

Europaan parhaimmistoa

Estonian Golf and Country Club on kenttänä ainutlaatuinen ja se on noussut toistuvasti Euroopan 100 parhaan kentän listalle. Suomalaisille kenttä on helppo ja tuttu kohde. Aamulaivalla ehtii hyvin iltapäiväksi pelamaan ja kierroksen jälkeen nauttimaan ravintolapalveluista.

Vieraiden kannattaa ehdottomasti kokeilla Pohjois-Euroopan parasta golfravintolaa, Da Vinci-ravintolaa, joka palkittiin kansainvälisessä 59club Europe Service Excellence Awards 2024 -gaalassa Barcelonassa. Da Vinci on täydellinen paikka nauttia herkullisia annoksia pelikavereiden, perheen tai ystävien kesken.

Tervetuloa pelaamaan, lomailemaan ja nauttimaan kauniista luonnosta!

Daniel, Arman, Mikko Jarrah (kuvassa) ja Anita Jarrah (ei kuvassa) ovat viettäneet Mannivassa jo neljä kesää

Teksti ja kuvat: Anita Jarrah

. . .

Estonian Golf & Country Club

Voit tutustua golfkentän palveluihin tarkemmin täältä

Osoite: Klubi tee 4, 74217 Manniva, Viro

Lähellä sijaitsevat majoitusvaihtoehdot

Jägala Juga Resort

Taju

ÖÖD Hotels Laheranna

Asuntomessut

Majamess 2025

Lue myös