Siirry pääsisältöön

TopTravels Pärnussa: Ravintola Purpur testissä

Saimme vinkin, että Pärnussa sijaitseva ravintola Purpur on ehdottomasti vierailun arvoinen, joten päätimme kokeilla sitä viikonloppumatkamme aikana. Saavuttuamme Pärnuun sää oli pilvinen ja tuulinen, mutta juuri kun astuimme ravintolan pihaan, aurinko alkoi pilkahdella pilvien takaa. Ravintolan suurista ikkunoista avautuvat upeat näkymät merelle, ja saimme ihailla vesilautailijoiden purjeiden liitoa kaislikon takana.

Matkassa oli mukana koko perhe. Turhaan jännitimme etukäteen, miten lapset viihtyisivät, sillä ravintolan henkilökunta otti heidät hienosti huomioon. He saivat omat, lapsille suunnatut ruokalistat, mikä oli suuri plussa perheemme pienimmille.

Lasten annokset saivat lapsilta kiitosta

Menu ja alkupalat

Aikuisten ruokalista oli monipuolinen, ja ystävällinen tarjoilija antoi meille hyviä vinkkejä siitä, mitä meidän kannattaisi kokeilla. Meille annettiin sopivasti tilaa ja aikaa tehdä päätöksemme, mikä teki valinnasta rentouttavan ja mukavan.

Alkuruokina ankkasalaatti

Mieheni valitsi alkupalaksi tartaria ja minä ankkasalaatin. Molemmat annokset olivat niin kauniisti aseteltuja.

Tartari oli täydellisesti maustettu ja siinä oli juuri oikea rakenne – murea ja mehukas, mutta samalla raikkaan täyteläinen. Sen päällä oleva ohut munankeltuaiskerros toi annokseen silkkisen pehmeyden, ja rinnalla tarjotut pikkelöidyt vihannekset ja kuivattu leipä lisäsivät annokseen sopivaa rapeutta ja kirpeyttä. Kokonaisuus oli hyvin tasapainoinen ja jokainen haarukallinen toi uusia makusävyjä esiin.

Oma ankkasalaattini oli raikas mutta täyteläinen yhdistelmä rapeaksi paistettua ankanrintaa, makeita persikansiivuja ja kevyesti kirpeää vinaigrettea. Hedelmien makeus loi ihanan kontrastin ankan voimakkaammalle maulle. Tämä salaatti oli todellinen makujen harmonia!

Viinit ja pääruoka

Viinin valitsimme pääruoan mukaan. Tarjoilija suositteli meille italiaista Sasseota. Maku oli täyteläinen ja intensiivinen italialainen punaviini. Tuoksussa on vivahteita luumuista ja punaisista marjoista. Maku oli oikein lämmin ja pehmeä.

Pääruoan kanssa valikoitui italialainen punaviini Sasseo

Pääruoat olivat molemmille erinomaisia. Mieheni annoksessa liha oli kypsennetty täydellisesti – juuri sopivan mureaksi. Kastike oli uskomattoman maukasta ja annoksen asettelu oli niin houkutteleva, että jo pelkkä näkeminen sai veden kielelle. Oma pääruokani oli mureaa lampaanlihaa, joka yhdistyi täydellisesti pehmeän couscousin kanssa. Annoksen mausteet toivat siihen upeaa tasapainoa ja syvyyttä, sekä juuri sopivasti mausteisuutta, joka korosti ruoan makuja ilman, että ne olisivat olleet liian voimakkaita.

Suussa sulavaa naudan sisäfilettä, mustaherukkakastiketta, perunapyreetä sekä kasviksia

Jälkiruoat ja tunnelma

Jälkiruoat osoittautuivat todelliseksi värien ja makujen ilotulitukseksi, joka yllätti meidät erittäin positiivisesti. Tarjolla oli laaja valikoima erilaisia jäätelöitä, ja jopa hieman erikoisempia makuja, kuten kirsikkainen olutjäätelö. Myös makea jälkiruoka vaahtokarkista ja marjoista oli oikein hyvä annos jaettavaksi.

Makea vaahtokarkkijälkiruoka marjoilla ja marenkivaahdolla

Täällä jokaiselle löytyi jotakin, ja jälkiruokien luovuus ja värikkyys kruunasivat ruokalukokemuksen täydellisesti. Ja erinomaiset kahvit tietysti!

Auringon sääteet ja laadukas kahvi toivat lämpöä tuuliseen päiväään

Purpur osoittautui täydelliseksi valinnaksi viikonloppuamme täydentämään – tunnelmallinen ympäristö, näkymät, erinomainen palvelu ja laadukas ruoka. Jos suuntaat Pärnuun, suosittelen lämpimästi vierailua ravintola Purpurissa!

Teksti ja kuvat: Anita Jarrah 

Ravintolan oma TopRestaurants-sivu löytyy täältä!

Lue myös