Siirry pääsisältöön

Georgialainen mutkattomuus kukkii Ravintola & Bar Liassa

Ravintola Lia tarjoaa autenttisia makuelämyksiä ja perinteisiä georgialaisia ruokia, kuten suoraan hiiligrillistä valmistettuja liharuokia sekä Helsingin ravintolakulttuurissa ainutlaatuisia villiyrteistä valmistettuja annoksia.

– Ruoka ja ruokailutapahtuma ovat olennainen osa georgialaista kulttuuria, kertoo ravintoloitsija Sini Salminen. – Pöydän ympärille ei kokoonnuta vain täyttämään ravinnon tarvetta, vaan illallinen on kauttaaltaan sosiaalinen hetki.

Ruokapöydän antimet ovat kunnia-asia ja ylpeyden aihe talon isäntäväelle. Suomalaisen silmissä ruokailutapahtumat ovat ylenpalttisia: koko pöytä notkuu erilaisista ruokalajeista. Perinteisessä georgialaisessa illallisessa – suprassa – kukaan ei tilaa omaa annosta itselleen vaan pöytään katetaan kaikkea mitä on. – Perinne juontaa juurensa vaikeisiin aikoihin, jolloin ruokaa on ollut niukemmin tarjolla, valaisee Salminen. – Tällöinkin on haluttu tarjota vieraille parasta mitä talosta löytyy.

Georgian maaperä on poikkeuksellisen hedelmällistä, mikä näkyy esimerkiksi vihannesten laadussa ja maukkaudessa. – Ravintolassamme käytetään esimerkiksi maukkaita villiyrttejä. Tomaattipohjaiset ruoat ovat yleisiä, sillä maa tunnetaan suussasulavista tomaateistaan. Liharuokien ominainen maku syntyy hiiligrilleissä, jollaisessa mekin valmistamme vieraidemme annokset.

Ravintola Lia on ainutlaatuinen elämys myös kokousväelle

Ravintola Lian georgialainen illallistilaisuus, supra, on omiaan tiimihengen luomiseen. Monipuolinen kattaus keskellä pöytää on paitsi sosiaalinen tapahtuma, myös oiva tapa saada erilaisilla makunystyröillä ja ruokavalioilla varustetut ihmiset takuuvarmasti nauttimaan.

– Baariimme voi poiketa suoraan kadulta, ja siellä on myös mahdollisuus ruokailuun. Tämä on hyvä vaihtoehto esim. after work -tapaamisille, toteaa Salminen.

Yksityisyyttä tarvitseville on tarjolla 6-kulmainen pylväshalli, jonne voidaan kattaa paikat 35 hengelle. Salmisen mukaan pylväshalli on erinomainen vaihtoehto esim. pikkujouluille. 

– Haluamme tuoda suomalaiseen syksyyn lämpöä, sosiaalisuutta ja rakkaudella valmistettua ruokaa. Kun kesän lämpö on ohitse, sitä voi käydä tankkaamassa täällä, toteaa Salminen.

Ravintola Lia on helsinkiläinen georgialainen ravintola, joka tarjoaa autenttisia makuelämyksiä ja perinteisiä georgialaisia ruokia, kuten suoraan hiiligrillistä valmistettuja liharuokia sekä maistuvia villiyrtti- ja tomaattipohjaisia annoksia. Ravintolassa järjestettävä supra-illallinen on sosiaalinen ja yltäkylläinen tapahtuma, jossa ruoat jaetaan pöydän keskeltä.

Lia sijaitsee Helsingin ytimessä ja sen baariin voi poiketa myös rennosti after work -tapahtumiin. Ravintola tarjoaa yksityisiä tiloja esimerkiksi juhliin tai yritystapahtumiin.

Aukioloajat ja yhteystiedot löydät osoitteesta: www.ravintolalia.fi

Teksti: Kaisa Mäntyranta

Lue myös