Siirry pääsisältöön

Yritystilaisuus, perhejuhlat, konferenssi, seminaari? – Latviassa järjestetään laadukkaita tapahtumia luovasti

Latvia haluaa olla varteenotettava vaihtoehto myös kansainvälisten tapahtumien järjestämispaikaksi. Niinpä Latvia onkin viime vuosina näyttänyt kyntensä monien kansainvälisesti arvostettujen tapahtumien järjestäjämaana. Latviassa on ymmärretty se, että liikematkailu on tärkeä asia myös maan imagolle ja kauppasuhteiden kehitykselle. Jokaisen vieraan halutaan viihtyvän, sillä jos pidät maasta ja sen tarjonnasta, haluat kehittää maahan myös läheisiä liikesuhteita.

Latviasta löytyy sopiva ja uusia elämyksiä tarjoava vaihtoehto niin kokous-, konferenssi- kuin koulutuspaikkaa etsiville. Maa on helmi myös kaikille, jotka haluavat viehättävän paikan yksityisjuhlille. Kuten eräs ulkomainen vierailija kerran sanoi: ”Latvia on kuin herkku, täynnä houkuttelevia värejä, makuja ja muotoja. Kokemista ja näkemistä löytyy jokaiseen makuun”.

Latvia venematkailua

Latvialla on rohkea ja luova lähestymistapa tapahtumien järjestämiseen.

Latvian tarjoamat vaihtoehdot ovat niin suomalaisten kuin muiden eurooppalaisten ulottuvilla. Latviaan pääsee sujuvasti kansainvälisillä lentoyhteyksillä ja lentoasema sijaitsee lähellä monien mahdollisuuksien pääkaupunki Riikaa sekä viehättävää merenrantakaupunki Jurmalaa.

Riian kansainvälinen lentoasema on lentoliikenteen tärkeä solmukohta ja Baltian suurin lentoasema. Monista palkituista tapahtumista tunnetun latvialaisen tapahtumajärjestäjän Skudras Metropolen luova johtaja Gundega Skudriņa toteaakin Latvian, erityisesti Riian, sijainnin olevan monella tapaa erinomainen.

Kilpailukykyiset hinnat ovat yksi Latvian vetovoimatekijöistä. Latviassa on mahdollista järjestää tavoitteisiinsa ja niiden yli yltävä tapahtuma usein yllättävänkin kustannustehokkaasti. Jos yritys majoittaa ja tarjoaa elämyksiä yhdelle osallistujalle jossain Euroopan metropolissa, sama raha riittää Riiassa kahden, jopa kolmen ihmisen majoittamiseen, kestitsemiseen ja aktiviteetteihin. Hotellien hinnat ovat kohtuullisia ja hinta-laatusuhde on hyvä.

Latvia käyttää rohkeasti luovuutta tapahtumien järjestämisessä.

Skudrina korostaa, että aitojen ja mukaansatempaavien tapahtumien luominen edellyttää syvää ymmärrystä asiakkaista ja siitä, että jokaisella tapahtumalla on omat tavoitteensa ja tarkoituksensa. – Jokaisessa onnistuneessa tapahtumassa on kyse ammattitaitoisesta räätälöinnistä.

Korkealaatuiset tapahtumat ja tilaisuudet toteutetaan Latviassa eri alojen osaajien yhteistyöllä. Digiaikana yksi sujuvan yhteisen kokoontumisen edellytyksistä on toimiva tekniikka ja ammattitaitoinen tuki tekniikan käytössä. Skudriņa muistuttaa, että Latvia tunnetaan nopeasta ja luotettavasta internet-yhteydestään. Se on ehdoton vaatimus nyt, kun moni tapahtuma halutaan välittää myös muille kuin paikan päällä osallistuville.

Latvia juhlatila

Latviassa on myös rohkeasti lähdetty haastamaan perinteisiä tapoja toteuttaa vaikkapa konferenssi.

Latviassa on myös rohkeasti lähdetty haastamaan perinteisiä tapoja toteuttaa vaikkapa konferenssi. Uuden lähestymistavan tavoitteena voi olla muun muassa vuorovaikutuksen lisääminen puhujien ja osallistujien välillä. Niin konferensseille, kongresseille, tiimipäiville, lanseeraustilaisuuksille, gaala-illoille kuin yksityisille juhlille riittää Latviassa unohtumattomia paikkoja, Skudras Metropolen luova johtaja Skudriņa toteaa.

Riiassa sijaitseva kulttuurikeskus Hanzas Perons on ainutlaatuinen historiallinen rakennus, joka on muutettu moderniksi mieleenpainuvaksi tilaksi. Tilaa on mahdollista vuokrata myös muun muassa Riian keskustori -rakennuskompleksista kuin myös Agenskalna Market -rakennuksesta, joka on vanhaa historiaa huokuva kauppahallipaikka. Historian syleilyssä tapahtuman voi järjestää myös muun muassa Mustapäiden talossa Riian vanhassakaupungissa sekä Riian latvialaisen seuran talossa. Latvian tarjontaan kuuluu myös paikkoja, jotka eivät välttämättä tule ensimmäiseksi mieleen, mutta jotka tarjoavat mielenkiintoiset raamit hyvin monenlaisille tapahtumille. Sellaisia ovat esimerkiksi veden päällä sijaitseva taidekeskus Noass, josta aukeaa näkymä Riian vanhaankaupunkiin, Riian moottorimuseo, Kalnciema kortteli, H2O6-tapahtumakortteli sekä Aldariksen olutmuseo.

Riika juhlasali

Yritystapahtuman voi Latviassa järjestää myös linnassa, kartanossa tai vaikkapa satumaisessa puutarhassa. Skudrina tietää monien tapahtumaan osallistuvien ja tapahtumajärjestäjien etsivän paitsi inspiraatiota, myös vuorovaikutusta ja uusia elämyksiä. Tapahtuman ohjelman lisäksi inspiraatiota voivat tarjota erilaiset aktiviteetit ja makuelämykset. Yksi Latvian vetovoimatekijöistä on kaunis luonto: metsät, järvet, joet ja Itämeren rannikko.

– Järjestämme ryhmille luonnossa ainutlaatuisia kulttuurielämyksiä, kuten taideinstallaatioita. Luonnossa voi pysyä nauttia makuelämyksistä. Pöydän voidaan kattaa vaikkapa solisevan virran varrelle, Skudrina sanoo. 

Latviaan tullaan juhlistamaan myös yksityisiä arvokkaita hetkiä, esimerkiksi häitä ja vuosipäiviä, pienemmällä tai isommalla porukalla. Osa yritys- kuin yksityistilaisuuksia järjestävistä haluaa tarjota vierailleen luksusta.  

Lue myös