Siirry pääsisältöön

Latvia tarjoaa suurenmoisia elämyksiä kohtuuhintaan – runsas valikoma laatuhotelleja.

Latvia on kohde, johon tullaan yhä enemmän juhlistamaan yksityisiä arvokkaita hetkiä, esimerkiksi häitä ja vuosipäiviä, pienemmällä tai isommalla porukalla. Osa yritys- kuin yksityistilaisuuksia järjestävistä haluaa tarjota vierailleen luksusta. Viiden tähden hotelli Grand Hotel Kempinski sijaitsee Riian vanhassakaupungissa Latvian oopperatalon naapurissa. Grand Poet Hotel by Semerah puolestaan sijaitsee puistoalueella aivan vanhankaupungin tuntumassa.

Tyylikkäästi ja modernisti sisustettu Pullman Riga Old Town hotelli ja niin ikään luksusta tarjoava Dome hotelli sijaitsevat vanhassakaupungissa. Yhdysvaltain suurlähetystölle aiemmin kuuluneessa rakennuksessa majoitutaan A22-hotellissa.

Myös neljän tähden laatuhotellien valikoima on runsas. Moni neljän tähden hotelleista on varsin kohtuuhintainen, rahalle saa vastinetta. Mainittakoon vaikkapa Radisson -ketjun hotellit Radisson Blu Elizabete Hotel, Radisson Hotel Old Town. Riiassa on myös useita Wellton and Rixwell hotelleja. Kaikki mainitut sijaitsevat vanhassakaupungissa. Useat latvialaishotellit tarjoavat majoituksen lisäksi kokous-, juhla- ja muuta tapahtumatilaa.

Kempinski Hotel Riika latvia

Monipuolinen ja moderni tapahtumakeskus Riiassa

Hyvin keskeisellä paikalla Riiassa sijaitsee Baltian suurin hotelli Radisson Blu Latvia, joka tarjoaa täyden palvelun konferenssi- ja kongressipaketteja jopa tuhannelle osallistujalle. Lyhyen kävelymatkan päässä Radisson Blu Latvia -hotellista on suuri määrä muita hotelleja. Näin ollen myös majoitustilaa on suurellekin yleisömäärälle. Radisson Blu Hotel Latvian myynti- ja markkinointijohtaja Jānis Priede toteaa, että hotellissa on 16 monikäyttöistä huonetta, jotka soveltuvat erilaisiin tapahtumiin. 

Hotelli on varustettu modernilla tekniikalla ja korkealaatuisilla audiovisuaalisilla laitteilla. Hotellissa on kokenut ja ammattitaitoinen tiimi, joka auttaa suunnittelemaan ja järjestämään tapahtumia. Hotellissa on lähes 600 vierashuonetta. Se on iloinen uutinen isojen tapahtumien järjestäjille.  – Hotelli tarjoaa myös laajan valikoiman palveluita, jotta vierailla on mukavaa ja he rentoutuvat. 

Kokemisen arvoinen kohtaamispaikka on Radisson Blu Latvian Sky Line Bar 26. kerroksessa. Priede kertoo, että Radisson Blu Hotel Latviassa on järjestetty hyvin monenlaisia tapahtumia, niin yritysten kokouksia ja näyttelyitä kuin häitä ja yksityisiä vastaanottoja. 

– Halumme järjestää erinomaisia tapahtumia, jotka tekevät pysyvän vaikutuksen osallistujiin. Priede kertoo yksityiskohdan hotellin lähihistoriasta. – Olemme ylpeitä ja iloisia siitä, että jääkiekon maailmanmestaruuskisojen aikana vuonna 2021 hotellissamme majoittui Suomen jääkiekkomaajoukkue. 

Latvia yritys illallinen

Latvia on helmi lyhyen lennon päässä Helsingistä

Riika on tunnettu rikkaasta historiasta, arkkitehtuurista, kulttuurista, moderneista ravintoloista ja viihteestä. Riika on monelle liikematkailijalle tuttu kohde. Riian ja sen lähellä sijaitsevan Jurmalan lisäksi yritystapahtumien ja yksityisen tapahtumien järjestäjien löytävän muut Latvian helmet. Yksi niistä on Latvian länsiosassa sijaitseva Liepājan kaupunki. Liepājan alueella on modernin infrastruktuurin lisäksi läsnä kiehtovaa historiaa ja kaunista luontoa. Nähtävää on kaikkina vuodenaikoina. Liepājassa on myös vahvat perinteet; laaja ja monipuolinen kulttuuritarjonta. 

Liepājan kaupunki, Etelä-Kurzeme ja Kuldīga on yhdessä valittu Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2027.

– Liepāja ja koko Länsi-Latvian alue eli Kurzemen alue tarjoaa runsaan valikoiman vaihtoehtoja kokousten, seminaarien, kongressien ja juhlien järjestäjille. Alueella on hyvä mahdollisuus järjestää niin pienen ryhmän kokoontumisia, vaikkapa tiimipäiviä kuin jopa 1000 hengen konferensseja ja yritystapahtumia, Liepājan alueen matkailuneuvontatoimiston johtaja Sintija Pusaudze toteaa. Hän lisää, että laadukkaita vaihtoehtoja löytyy niin kaupunkiympäristöstä kuin idylliseltä maaseudulta.

Pusaudze kertoo, että ulkomaisille tapahtumavieraille on tarjolla vapaa-ajan ohjelmaa, jota ei välttämättä kotimaassa pääse kokemaan.

– Toistaiseksi vierailta ei ole vielä tullut yhtään pyyntöä, jota emme olisi pystyneet täyttämään, hän hymyilee. Alueella on runsaasti kokemusta kansainvälisten kulttuuri- ja urheilutapahtumien isännöimisestä ja järjestämisestä. – Urheilulajien EM-kilpailuja, rallin MM-kilpailut Baltian suurin rantamusiikkifestivaali, modernin taiteen ja katumaalausfestivaalit, Pusaudze listaa. 

Ruoka ja juoma ovat tärkeässä roolissa tapahtumissa. Lyhytkin matka ulkomaille voi olla myös antoisa makumatka. Latviassa tehdään ahkerasti työtä sen eteen, että vieraille on tarjottavana paikallisia makuja ja uusia ruoka- ja juomatuttavuuksia. Riiassa on mahdollista löytää onnistuneen makuelämyksen tarjoava ravintola monesta eri hintaluokasta. Korkean profiilin huippuravintoloita on useita. 

Tapahtumien järjestäjien kannattaa pitää mielessä myös erilaiset vaihtoehdot ilahduttaa osallistujia pienillä yllätyksillä. Ruokailun oheen voi tilata vaikkapa korkeatasoista musiikkia. Latviassa muistetaan myös ympäristön hyvä.  Oli kyse yritystapahtumasta tai isoista kansainvälisestä spektaakkelista, sen järjestämisessä halutaan huomioida kestävä kehitys.

Lue myös