

Kööpenhaminan ruokaopas: ravintolat, viinibaarit, kahvilat ja katukeittiö
Kööpenhamina on pohjoismaisen ruokakulttuurin kehto ja yksi Euroopan kiinnostavimmista kulinaristisista kohteista. Kaupungin ravintolatarjonta ulottuu Michelin-tähdillä palkituista fine dining -elämyksistä rentoihin katukeittiöihin ja innovatiivisiin kasvisruokapaikkoihin.
New Nordic Cuisine, jonka pioneerina toimii maailmankuulu ravintola Noma, on mullistanut sekä paikallisen että kansainvälisen gastronomian. Tämä ruokafilosofia korostaa kauden raaka-aineita, paikallisia makuja ja kestävää kehitystä.
Kööpenhaminassa pääsee nauttimaan tanskalaisten klassikoiden, kuten smørrebrød-voileipien, lisäksi jatkuvasti uudistuvasta ja kokeilevasta ruokakulttuurista, joka tekee kaupungista pohjoisen gastronomian pääkaupungin.
Listasimme alle 30 Köpiksen kiinnostavinta ravintolaa, aina fine diningista street foodiin.
Fine Dining -ravintolat
Alchemist
Alchemist ja sen luova keulahahmo Rasmus Munk tarjoavat elämyksen, jossa yhdistyvät taide, tiede, gastronomia ja tarinankerronta. Yli sadan hengen tiimi varmistaa, että jokainen yksityiskohta herättää ajatuksia, tuo iloa ja inspiroi. Ainutlaatuinen ruokamatka tarjoaa paitsi kulinaarista huippuosaamista myös syvällisen narratiivin maailman ongelmista ja ratkaisuista.
Jordnær
Jordnær on Kööpenhaminan ja koko maailman huippuravintoloiden kärkeä. Sen rohkea ja jopa kapinallinen ruokafilosofia tuo vaihtelua kaupungin ”New Nordic” ravintolatarjontaan. Eric ja Tina muodostavat täydellisen ravintoloitsija-kokki-parivaljakon, ja heidän menunsa on puhdasta taivasta – huippuraaka-aineita täydellisesti valmistettuna.


Kadeau
Kadeau yhdistää herkullisuuden ja innovatiivisuuden ainutlaatuiseksi elämykseksi. Avoimen keittiön, ensiluokkaisen palvelun ja unohtumattomien makujen, kuten lohiannoksen, ansiosta se kuuluu Skandinavian parhaisiin ravintoloihin.


Sushi Anaba
Maailmanluokan sushi-elämys, jossa käytetään skandinaavisia raaka-aineita perinteiseen Edomae-tyyliin. Kestävyys on keskiössä, ja ainoa tuontiraaka-aine on tarkoin valittu tonnikala. Pöydän saaminen on haastavaa, mutta ehdottomasti vaivan arvoista. Helmikuussa 2025 Anaban tiimi avaa ranskalaiseen ja japanilaiseen keittiöön pohjautuvan uuden ravintolan nimeltä Akme.
Noma
Noma yllättää joka kausi uudelleen innovatiivisuudellaan. Ruokien luominen jatkuvasti vaihtuvalla teemalla vaatii valtavaa omistautumista ja luovuutta. Noma nostaa riman korkealle jopa niille, jotka ovat tottuneet sesonkien vaihteluun.

Ravintolat & baarit
Iluka
Australialainen Noma-alumni Beau Clugston johtaa merellisiin herkkuihin keskittyvää Iluka -ravintolaa. Tarjolla on muun muassa Färsaarten kampasimpukoita ja vuonokatkarapuja. Annokset vaihtelevat raakana tarjoilluista innovatiivisiin makuyhdistelmiin.
Bar Vandrette
Yksi Kööpenhaminan ensimmäisistä natuviinibaareista, jonka omistaa Rosforth & Rosforth viinimaahantuoja. Tarjolla on loistavia natuviinejä sekä pientä syötävää, kuten leikkeleitä ja juustoja.
Selma
Moderni tulkinta perinteisestä smørrebrødistä eli tanskalaisista voileivistä. Rennon tunnelman ja erinomaisen olut- ja viinivalikoiman ansiosta paikka sopii erinomaisen hyvin pitkälle lounaalle.

Kødbyens Fiskebar
Teurastamoalueella sijaitseva teollisuushenkinen ravintola, joka tarjoaa jatkuvasti ensiluokkaista meren ruokaa ja natuviinejä.
POPL Burger
Entisen Noman ja Inuan kokin Toni Toivasen perustama burgeripaikka yhdistää rennon ruokailun tarkkaan mietittyihin yksityiskohtiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin.
Frank
Yksinkertaista mutta herkullista ruokaa ja yksi Kööpenhaminan parhaista viinilistoista.
Cork Vinebar
Huippuviinibaari, joka painottaa erityisesti Jura-, Bourgogne- ja Loire-alueiden ranskalaisia viinejä.
Restaurant Palægade
Tanskalaisen perinteisen smørrebrødin ja klassisten ruokien mestari. Muista nauttia snapsi tai useampi.
Admiralgade 26
Ved Stranden 10:n hienostunut sisarravintola, jossa tarjotaan laadukkaista raaka-aineista valmistettuja lohturuokia. Lauantaisin tarjolla myös japanilainen aamiainen.
Bobe
Bo Bechin, entisen Geist-ravintolan omistajan, lämminhenkinen uusi ravintola, jossa rehellinen ruoka ja selkeät puhtaat maut loistavat.

Kahvilat ja leipomot
Prolog Coffee Bar
Vuonna 2016 Teurastamoalueelle perustettu kahvila tarjoaa erinomaista kahvia ja Juno Bakeryn leivonnaisia.
Juno the Bakery
Kuuluisa kardemummapullistaan. Leivonnaiset ovat täydellisen kosteita, rapeita ja tuoksuvia. Heidän mantelicroissant on ehkäpä maailman paras.
Atelier September
Tunnettu aamiaissetistään, johon kuuluu hapanjuurileipää, 24 kuukauden Comté-juustoa, hilloa ja vatkattua voita. Yksinkertaisuudessaan ihana aamupala.

Lille Bakery
Leipomo- ja farm-to-table-ruoan ystävien keidas. Valoisa tila houkuttelee nauttimaan yksinkertaisia mutta lohdullisia annoksia.
Andersen & Maillard
Ylistetty leipomo, jonka croissantit ja leivonnaiset ovat huippuluokkaa.
Ali Bakery
Perheomisteinen muslimileipomo ja -ravintola, jossa ruoka valmistetaan rakkaudella.
Streetfood -ravintolat
Comé RICE Kitchen
Tarjoaa tuoreita onigireja, joissa täytteenä muun muassa tonnikalaa, lohta ja tempuraa.
Gasoline Grill
Burgerfanien pyhiinvaelluskohde. Juustoburger on legenda, ja alkuperäinen Landgreven 10:n sijainti on ikoninen.

KOPAN Street
Tarjoaa herkullisia korealaisia hotteok-pannukakkuja, joissa täytteinä kimchiä, juustoa ja bulgogia.
Kebabistan
Istedgaden alkuperäinen sijainti tunnetaan erityisesti lampaan kebabista, joka tarjoillaan rapeassa turkkilaisessa leivässä.
Doomsday Deli
New York -henkinen deli Nørrebrossa, jossa tarjolla gourmet-sandwichejä. Erityisesti paahdettu munakoisosandwich on jäänyt mieleen hienostuneen maustetasonsa ansiosta.