Siirry pääsisältöön

Aitoa korealaista ruokaa ja kulttuuria Töölössä

– Menumme on monipuolinen barbequesta ja traditionaalisesta katuruoasta hienostuneisiin à la carte -annoksiin, joita listaltamme löytyy jopa 57 kpl, kertoo ravintolan esimies Bomi Elizabeth Kwon. – Lounaspöydästämme löydät korealaista kotiruokaa, eli valinnanvaraa löytyy jokaiselle!

– Makumaailmamme ytimessä on on tasapainoisesti ja kulinaarisin perustein koottu raaka-aineiden yhdistely. Makujen ja värien harmonia on tyypillistä korealaiselle kulinarismille, toteaa Bomi.

Valmistusmenetelmät takaavat korealaista aitoutta

– Keittiössämme työskentelee kolme korealaista kokkia ja johtoporras on niinikään Koreasta. – Yhtiökumppanini, pääkokki ja toimitusjohtaja Younghwa Sonntag on maassamme tunnettu korealaisen ruoan spesialisti. 

– Kaikkia raaka-aineita emme löydä Suomesta, mutta olemme oppineet korvaamaan aineksia suomalaisilla tuotteilla. Korvaamme esimerkiksi ”Chueotang: mud fish stew” -annoksen kalan muikulla, ja tulos on lähes aidon veroinen, sillä emme tingi valmistustavoista. Pääkokkimme Younghwan mukaan luovuus ja soveltamisen taito ovat tärkeä taito kulttuurienvälisessä ruoanlaitossa. 

Korealainen ruoka on pitkälti gluteenitonta ja vatsaystävällistä. Fermentointi eli hapattaminen on suosittu kypsennysmenetelmä –  vaikkapa monelle tuttu kímchi valmistetaan fermentoimalla. Raaka-aineissa korostuvat kasvikset, vaikkakin lihaa ja meren eläviä (ravut, simpukat, mustekala, ankerias) löytyy myös.

Todellinen Korealainen kulttuurisukellus

– Pyrimme luomaan ruokailusta  kulttuurisen kokemuksen: kerromme mielellämme annosten taustoista, maamme historiasta ja kulttuurista aterioinnin lomassa.

Moni yritys on jo löytänyt Iizip& BBQ:n eri tilaisuuksiin: salissa on tilaa 150 hengelle, ja yksityisempää tilaa voidaan erottaa n. 30 hengen ryhmille. Lisäksi ravintolassa on pidetty monia mieliinpainuvia perhejuhlia.

Lisätiedot: www.iizip.fi

Lue myös