Siirry pääsisältöön

Hys hys! Salakabinetti Helsingin ytimessä!

Huipukkokki Hans Välimäki ja ravintoloitsija Maria von Graevenitz-Välimäki ovat viimevuosina avanneet kovaan tahtiin uusia ravintoloita Helsinkiin. Ensin Kluuvinkadulle aukesi ranskalaista ruokakulttuuria syleilevä Bistro Bardot. Bardot oli heti hitti ja nousi Helsingin parhaiden ravintoloiden joukkoon. Sen jälkeen muutaman korttelin päähän aukesi perinteisestä Italialaisesta ruoasta inspiroitunut Bistro Gina ja pian sen jälkeen The Rook -ravintola. The Rookin esikuvana olivat brittiläiset bistrpubit, tv-sarjat ja niiden lämmin, kutsuva tunnelma.

– Tunnelmaan pääsimme valitsemalla sisustukseen tummaa puuta ja väreiksi tummaa vihreää, punaista ja kultaa, kertoo ravintoloitsija Maria von Graevenitz-Välimäki. – Oikeastaan meiltä puuttuu vain takkatuli, mutta sen olemme pyrkineet korvaamaan kynttilävalaistuksella. Tavoitteenamme oli luoda Helsingin keskustaan mutkaton mutta laadukas ravintola, jonne on helppo piipahtaa joko nopealle lounaalle tai pitkälle illalliselle.

Ravintolan intiimi tila takaa yhteisyyden

The Rook -ravintolan tilat taipuvat monenlaisiin yritystilaisuuksiin, kokouksiin, neuvotteluihin tai juhliin. – Suhteellisen pienet tilamme takaavat, että porukka pysyy yhdessä niin tiukoissa kokouksissa kuin rennoissa illanvietoissakin, kuvailee von Graevenitz-Välimäki. – Kaksi ravintolasaliamme tarjovat tilan 40-45 hengelle, ja erillinen kabinetti sopii 16 hengen kokouksille. Kabinettiin saamme myös järjestettyä oman baarin, jolloin tilasta tulee todella intiimi, ”vain meidän porukalle”.

Kun tilat ovat pienet, yritystilaisuuksissa ei jää turhaa hukkatilaa ja maksat ainoastaan siitä, mitä todella käytät.

The Rook kabinetti

– Menuun kokosimme ranskalaisen bistron ja englantilaisen keittiön parhaat palat. Brittien puolelta olemme valinneet esimerkiksi upeita riistaruokia ja Ranskan rannikolta taas mahtavia äyriäisherkkuja. Suosituin annoksemme on perienglantilainen fish and chips, toteaa von Graevenitz-Välimäki. – Tuoreista aineksista hyvin valmistettuna se onkin todellinen herkku. 

Hän suosittelee listalta myös erilaisia alkupaloja. – Listamme muuntuu ja kehittyy koko ajan sesonkin mukaan, mutta omat suosikkini löytyvät listan alkupäästä.

Arkena The Rook tarjoaa vaihtelevaa ja maukasta lounasta, jonka voi valita kahden, kolmen tai neljän ruokalajin vaihtoehdoista. Lounaan että à la carten perustana ovat korkealuokkaiset raaka-aineet sekä itse tekeminen puolivalmisteiden sijaan. Tämä takaa aidot, mieleenjäävät maut.

The Rook ravintolaan ovat myös koirat tervetulleita

The Rook -ravintola sijaitsee Helsingin Punavuoressa Yrjönkadulla. Lisätietoa ravintolasta sekä aukioloajat ja yheystiedot voit kätevästi tarkistaa osoitteesta: www.therook.fi

Teksti: Kaisa Mäntyranta

Lue myös