

Äitienpäivän 10 tunnelmallisinta ravintolaa Helsingissä
Helsingissä on paljon ravintoloita, joissa ruoka tehdään rehellisesti ja arvostetaan hyviä raaka-aineita ja mutkatonta, ajatuksella toteutettua palvelua. Äitienpäivä on juuri oikea hetki hengähtää ja jakaa lounas tai illallinen läheisten kanssa. Listasimme äitienpäivän kymmenen tunnelmallista ravintolaa, joissa juhlapäivä tuntuu hitusen tavallista hienostuneemmalta.
Salutorget
Salutorget on keskeinen osa Esplanadin värikästä tunnelmaa. Vuodesta 2009 lähtien tämä 1830-luvulla rakennetun Brofeldtin kivitalon entinen pankkisali on tarjonnut rennon tyylikkään kohtaamispaikan niin helsinkiläisille kuin uteliaille vieraillekin. Salutorget tunnetaan klassikoistaan ja tyylikkäästä kansainvälisestä keittiöstään. Voit nauttia keittiömestarin suunnittelemasta tasting menusta, nautiskele ylellisesti tuoreita ostereita ja kaviaaria samppanjan kera – tai jaa äitienpäivänä tunnelmallinen Afternoon Tea -hetki.


Ravintola Laivakoira
Ravintola Laivakoira koostuu läheisistä ystävistä ja ravintola-alan huippuammattilaisista, jotka jakavat saman periaatteen: kokkailla ja kaadella viinejä puhtaasti nautiskelu edellä, ilman kompromisseja, sääntöjä tai pönötystä. Laivakoirassa voit nauttia juhlavasti pitkän kaavan mukaan tai piipahtaa rennolle äitienpäivälounaalle. Tarjolla on aina À la Carte -lista, josta voit poimia annoksia vapaasti, sekä maistelumenu, jota on mahdollista täydentää lisäannoksilla.


Muru
Ravintola Murun filosofia on yksinkertainen. Valitse paras saatavilla oleva raaka-aine, valmista se suorasukaisesti ja viiniä kunnioittaen. Muuta ei tarvita. Muru on kirinyt vuosien aikana Helsingin ehdottomaksi klassikoksi. Muru tunnetaan sekä hyvästä ruuasta että niihin sovitetuista loistavista viineistä ja tinkimättömästä intohimosta asiakaspalvelua kohtaan.


Le Ankka
Le Ankka sijaitsee Huvilakadulla vuonna 1908 rakennetussa jugendtyylisessä Hannuksen talossa. Pienen ja intiimin tilan sisustus on pääosin peräisin omistajien kodeista. Ravintola on Ilkka Lääverin näkemys klassisesta ranskalaisesta ateriasta: erinomaista suomalaista lähituotantoa, hyvää palvelua ja viinejä sekä kestäviä arvoja. Ravintolan tuoreet raaka-aineet tulevat suoraan viljelijä- ja kalastajaystäviltä

Ravintola Elite
Töölön oma ravintolaklassikko Elite on ollut Helsingin taiteilijoiden oma olohuone jo noin 80 vuoden ajan. Eliten kuvaan kuuluvat perinteinen, suurelta osin entisellään säilytetty miljöö sekä tutut, Mattasin suvun yksityiskokoelmiin kuuluneet maalaukset. Ruokalistalla on uskollisesti säilytetty myös Tauno Palon rakastama sipulipihvi.


Alexanderplats
Brasserie Alexanderplats on mutkattoman elegantti ja korkeatasoinen ravintola Helsingin Eteläesplanadilla. Annokset ovat sesonkien parhaista raaka-aineista valmistettuja selkeitä, elegantteja ja ajattomia klassikkoannoksia. Alexanderplatsin esikuvia ovat ikoniset eurooppalaiset ravintolat, kuten Tukholman Sturehof ja Lontoon St. John. Äitienpäivänä saatavilla on Alexanderplatsin a la carte lista sekä muutama menu vaihtoehto.
Lasipalatsin ravintola
Lasipalatsin ravintola on täydellinen esimerkki siitä, miten modernit otteet ja perinteiset maut voivat kulkea käsi kädessä. Ravintolassa on panostettu makuihin että tilan viihtyisyyteen, ja annokset valmistetaan niin, että ne tuovat esiin raaka-aineiden luonnolliset vivahteet. Lasipalatsin ravintola sopii niin pienille porukoille kuin perheen yhteisiin hetkiin.
Strindberg
Strindbergissa on kyse ennen kaikkea siitä, että ruoka ja seurustelu kulkevat käsi kädessä. Ravintolan annoksissa kohtaa sekä perinteisiä että hieman uusia makuyhdistelmiä, jotka ovat suunniteltu niin, että ne täydentävät toisiaan. Paikan ilmapiiri on rento ja avoin, mikä tekee siitä mukavan vaihtoehdon niin arkeen kuin erityisempäänkin hetkeen. Strindbergissa voi kokea, miten ruokailu muuttuu pieneksi irtiotoksi arjesta – paikka, jossa voi nauttia sekä makuelämyksistä että hyvästä seurasta.
Bistro Bardot
Hans Välimäen Bistro Bardot erottuu tunnelmallaan ja laadullaan. Ravintolassa ruoka valmistetaan perusperiaatteita kunnioittaen: selkeät maut ja aitojen aineiden käyttö ovat kaiken keskiössä. Annokset ovat usein konkreettisia ja helposti lähestyttäviä, ja laadulla tehty.
Kappeli
Kappelissa yhdistyy vanhan ajan tunnelma ja luonnollinen ruoka. Paikan historia tuntuu sisustuksessa ja ilmapiirissä, mikä tekee siitä erityisen kiehtovan vaihtoehdon niille, jotka arvostavat kulttuuria ja perinteitä. Kappelissa voi nauttia ruuasta rauhallisessa ympäristössä, jossa jokainen hetki tuntuu ajattomalta ja aidoilta.