Millainen Monsieur K on?
Klaus K:n uusi ravintola Monsieur K on villi sekoitus makuja, musiikkia ja tanssia – paikka, jossa ilta vie sinut mukanaan! Heitä huolesi narikkaan, nauti rennosta tunnelmasta ja anna jalkojesi viedä. Täällä et välttämättä tiedä, mihin iltasi johtaa, mutta varmaa on, että se on täynnä iloa, naurua ja yllätyksiä! Ravintolan idea sai alkunsa siitä, että tila jäi edellisen yrittäjän jäljiltä tyhjäksi ja aukeni mahdollisuus ottaa tila jälleen omaan käyttöömme.
Ideoimme moninaisia ravintoloita, lähinnä ranskan- ja välimeren keittiöiden kautta, sellaiseksi, jossa tiettyä Etelä-Eurooppalaista cabaree-tunnelmaa, yllätyksellisyyttä, monikerroksisuutta jossa upeassa tilassa tarjolla taiten tehtyjä annoksia ja coctaileja. Haluttiin tuoda Helsingin ravintolagenreen jotain erilaista ja kokemuksellista monille aisteille – paikan jossa ruoka-, juoma-, ja hyvä tunnelma kohtaavat. Osaltaan haluttiin luoda arvostavan, monikulttuurisen, monimuotoisen ja turvallisen tilan jokaisen olla oma itsensä riippumatta kenenkään taustasta ja arvostaen jokaisen erilaisuutta ja omaleimaisuutta. Monsieur K:ssa on tärkeää, että jokaista arvostetaan ja kunnioitetaan ja voimme olla paikka moninaisille erilaisille äänille ja persoonille.
Ravintolan nimi perustuu osaltaan Klaus K:hon, Monsieur K kuvastaa niitä samoja arvoja kuin Klaus K mutta vielä rohkeammin, syvemmin ja vahvemmin. Olemme rohkeita, avoimia ja humaaneja jokaista persoonaa ja henkilöä varten. Osaltaan Monsieur K kuvastaa leikkisyyttä, laadukkuutta ja yllätyksellisyyttä, Monsieur K on ranskalais-välimerellinen, jossa arjessa tapahtuvaa elämyksellisyyttä haluamme korostaa kauniilla kattauksella -valkoiset pöytäliinat, värikkäät astiat, kultaiset aterimet ja koko ravintolan sisustus tuo luksusta jonka kruunaavat laadukkaasti tehdyt annokset sekä cocktailit. Vaihtuvat DJt soittavat ravintolassa joka ilta, ja perjantaisin sekä lauantaisin pääsemme nauttimaan lempi-artistiemme erilaisista live-esityksistä. Olemme monimuotoisuutta, aitoutta ja välittämistä hekuva paikka, jossa ruoka, juoma ja tunnelma vievät mukanaan. Runsas, kaikenlainen musiikki tuo tunnelmaa, antaa lisäboostia ja hauskuutta samalla kun voit nauttia maukkaista erilaisista annoksista sekä cocktaileista.
Mitä tulee ruokaan, Monsieur K ei pelkää leikkiä makujen kanssa. Listalta löydät annoksia, jotka yhdistävät välimerelliset herkut ranskalaiseen keittiöön – kaikki ripauksella yllätyksellisyyttä. Jokainen annos on suunniteltu hurmaamaan, puhumattakaan cocktaileistamme! Monsieur K:n cocktailit jakautuvat kahteen osaan, signatuureihin ja klassikoihin. Molemmat kategoriat mukailevat ravintolan ranskalais-espanjalaista teemaa ja siksi sopivat erinomaisesti ruokien kanssa, mutta myös läpi päivän nautittaviksi. Signatuuri cocktaileilla tarkoitetaan juomia, jotka on suunniteltu olemaan ainutlaatuisia ja ravintolan teeman mukaisia. Klassikko cocktailit ovat puolestaan nimensä mukaan klassikoita, eli juomia vuosisatojen varrelta, joiden reseptiikka on noussut vakioasemaan kautta maailman.
Monsieur K:n signatuurit tekevät kunniaa maailman cocktail- ja juomakulttuureille ja se korostuu erityisesti raaka-aineiden makuprofiileissa, mutta myös cocktaileissa, joiden inspiraationa ovat toimineet klassiset cocktailit. Monen juoman kohdalla puhutaankin ns. riffeistä, eli moderneista ja omaleimaisista variaatioista.
Esimerkkinä listan uniikista cocktailista, joka tekee kunniaa juomakulttuurille, voidaan nostaa La Nuit Verte cocktail, jonka taustalla on perinteinen etelä-ranskalainen pastikseen ja muihin anis-tisleisiin pohjautuva juomakulttuuri. Cocktailissa korostuu siis vahvasti anis, jonka makua täydentää klassiset mausteet kuten salvia ja minttu. Esimerkkinä listan “riffistä” voidaan ottaa Bucky Buck’s cocktail, jonka inspiraationa on toiminut 1900-luvun alun Buck’s Fizz, joka myöhemmin on tullut tutummaksi nimellä Mimosa. Monsier K:n tulkinnassa juoma saa aromaattisempia, jopa parfyymisia vivahteita greippiöljysokerista ja voidaankin sanoa, olemme tuoneet juoman 2020-luvulle.
Monsieur K:n klassiset cocktailit ovat vahvasti eurooppalais sävytteisiä, kuten Boulevardier, White Lady ja Spanish Mule. Nämä juomat tarjoavat monelle kuluttajalle tuttuja makuja, joka tekee niiden valitsemisesta helppoa. Klassikot tarjoavat siis tutun ja turvallisen vaihtoehdon signatuureille.
Mikä on oma suosituksenne Monsieur K ruokalistalta?
Alkuruoaksi suosittelemme herkullista Mushroom toastia, jonka kruunaavat uppomuna ja pecorino, annos tunnetaan nimellä ”Pleasure Bomp”. Pääruoaksi ehdotamme suussasulavaa Ankka Raguta, lempinimeltään ”The Saucy Superstar”. Jälkiruoaksi kannattaa kokeilla taivaallista French toastia mascarponen, lakkojen ja inkiväärikaramellin kera, joka kantaa nimeä ”Heavenly berries on a flirty toast”.
Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?
Monsieur K KeittiöMestarina toimii Klaus K hotellin Keittiöpäällikkö Toni Leskinen ja keittiön kakkosena toimii Andrea Gasper.
Toni Leskinen on vuosikymmenten varrella kerinnyt touhuta useimmissa ravintoloissa pk-seudulla kokkina ja isompana päällikkönä. Matkan varrelle on sattunut niin kortteli kuin michelin ravintoloita. Nuorempana Toni jaksoi myös kokeilla kisaamista vuoden kokeissa pariin otteeseen mutta ne hän on nyt jättänyt nuorempien hoidettavaksi. Toni on monissa ravintoloissa kannuksensa näyttänyt alan kova ammattilainen. Tonilla on intohimo monenlaiseen ruokaan, antaa makujen viedä ja tuoda yllättäviä yhdistelmiä runsaalla kädellä ilman liikaa hienostelua mutta annokset ovat kuitenkin pieteetillä ja syvällä intohimolla tehtyjä. Tyyppinä hän on suora mutta reilu, esimerkillä johtava kuunteleva esihenkilö.
Monsieur K:n Ruokafilosofiaa voisi kuvailla ranskalaiseksi vahvalla välimerellisellä vaikutuksella. Maut ovat vahvoja, yksinkertaisia ja maukkaita. Keittiömme yksi periaatteista on seurata vuoden kausivaihtelua, Talvella talvisia makuja/ raaka-aineita, keväällä kevään makuja ext.. Samalla monsieur K:n keittiö pyrkii tuomaan lautaselle myös vähemmän tunnettuja/ käytettyjä raakaa-aineita ainakin yhden tai useamman annoksen muodossa, kuten tälläkin hetkellä lista oleva karitsan sydän.
Myös raaka-aineen ympäristö vaikutukset ovat lähellä Monsieur K:n keittiötä joten käytämme vain sertioituja tuontikaloja, kotimaista kalaa ja kasvisruoat ovat hyvin edustettuna ruokalistoillamme, niin nyt kuin tulevaisuudessa.
Mikä on keittiömestarinne motto?
Tasainen 8 on parempi kuin välillä 6 tai 10.
Aukioloajat
Ti–to 16–01 (keittiö sulkeutuu klo 22)
Pe–la 16–02 (keittiö sulkeutuu klo 23)
Su–ma suljettu
Osoite
Erottajankatu 4, Helsinki, Uusimaa 00120, FI
Sähköposti
Puhelinnumero
+358 44 721 1131
Monsieur K
Erottajankatu 4, Helsinki, Suomi