Kansainvälisiä kokkikisoja kiertänyt keittiömestari uudistaa jätkäsaarelaisen Vessel Bistro & Burgerin ruokalistaa kokeilevammaksi
Jätkäsaaren palkintoja keränneen Vihreistä Vihrein -kerrostalon alakerrassa toimivat ravintolat Vessel Bistro ja Vessel Burger ovat saaneet uudeksi keittiömestarikseen raudankovan ammattilaisen Jussi Piiroisen.
Jätkäsaaren palkintoja keränneen Vihreistä Vihrein -kerrostalon alakerrassa toimivat ravintolat Vessel Bistro ja Vessel Burger ovat saaneet uudeksi keittiömestarikseen raudankovan ammattilaisen Jussi Piiroisen. Ruokaan intohimolla suhtautuva Piiroinen valmistui kokiksi Pohjois-Karjalan ammattiopistosta vuonna 2010.
Uusia tuulia Jätkäsaaren Vessel Bistro & Burgerissa
Piiroisen tie vei urbaaniin Helsingin Jätkäsaareen kahdeksan Tampereella vietetyn vuoden jälkeen. Jussi tunsi ravintola Vessel Bistro & Burgerin ravintolapäällikön Kimmo Hämäläisen entuudestaan. – Kimmo minut tänne uusiin maisemiin houkutteli mielenkiintoisella pestillä, Piiroinen naurahtaa.
Ravintolat Vessel Bistro & Vessel Burger avasivat ovensa Helsingin Jätkäsaaressa syksyllä 2018. Pienet ja rennon tyylikkäät ravintolat toimivat Länsisatamankadulla lähekkäin, mutta kahdessa erillisessä tilassa. 32-paikkainen Vessel Bistro tarjoaa arkisin lounasta, tiistaista lauantaihin illallista ja sunnuntaisin brunssia. Ravintolan istumapaikat tulevat todennäköisesti lisääntymään kesällä terassin myötä. Burgerin menusta löytyy nimenmukaisesti burgereita ja amerikkalaisia jälkiruokia. 25-paikkaisen ravintolan erityisyytenä on aito puuhiiligrilli.
Vesselin uusi menu, joka julkaistaan huhtikuun alussa, tulee tarjoamaan skandinaavis-välimerellistä ruokaa. – Menussa on alusta asti itse tehtyä ruokaa, jossa on yllätyksellisyyttä. Ruokalistamme tulee olemaan monipuolinen ja listalta tulee löytymään jokaisesta ruokalajista ainakin yksi myös vegaaneille sopiva annos, Piiroinen tarkentaa.
Ravintolapäällikkö Hämäläinen mainitsee Vesselin parhaaksi ominaisuudeksi loistavan henkilökunnan. – Ruoan tasoa haluamme nostaa entisestään, ja siksi halusin Jussin tiimeineen keittiöön. Haluamme tarjota monipuolisempaa ja kokeilevampaa ruokaa asiakkaillemme. Ravintolaamme voi saapua vaikka lahden toiselta puolen, Hämäläinen naurahtaa.
Kokkikisojen paine viehättää vuodesta toiseen
Kilpailuhenkinen Piiroinen on tuttu nimi kokkikisoista: hän saavutti hopeaa kansallisessa Vuoden 2017 Nuori Kokki -kisassa ja edusti Suomea saman vuoden lokakuussa kansainvälisen S.Pellegrino Young Chef -kisan Skandinavian ja Baltian semifinaalissa.
S.Pellegrino -kilpailu antaa nuorille, alle 30-vuotiaille ammattilaisille mahdollisuuden kehittää taitojaan pidemmälle. Kisan järjestää maailman merkittävimpiin kansainvälisiin gastronomisiin järjestöihin kuuluva Chaîne des Rôtisseurs. Viimeisin S.Pellegrino Young Chef 2017 -semifinaali ratkottiin Tukholmassa lokakuussa. Suomea kisassa edustivat Jussin lisäksi Mikael Mihailov mentorinaan huippukeittiömestari ja mm. Muru -ravintolastaan tunnettu Henri Alén. Mentorin tehtävä on antaa vinkkejä ja tukea. – Henriltä sain paljon hyviä neuvoja kilpailuun, Piiroinen mainitsee.
Jussin kilpailuannos rakennettiin suomalaisesta luonnosta inspiroituneena ja annoksen nimi oli suomalaisen metsän maut. – Lähdin kehittämään annosta käyttämällä parhaita kotimaisia raaka-aineita sekä luonnon antimia kuten esimerkiksi poroa, tervaa, kuusenkerkkää, mustia torvisieniä ja luomujuureksia, Piiroinen muistelee. Jussi sijoittui Skandinavian ja Baltian semifinaalissa kymmenen parhaan joukkoon.
Vuonna 2018 Piiroinen kilpaili Grillimaisteri 2018 -kiertueella. Hän voitti Tampereen karsinnat ja sijoittui kolmanneksi finaalissa Helsingissä heinäkuussa.
– Aion jatkossakin käydä kilpailuissa. Kilpailut kehittävät, kasvattavat ja niissä pääsee kokeilemaan uusia tekniikoita. Lisäksi kilpailujen omanlainen paine viehättää. Palautteen ruoan mausta ja teknisyydestä saa heti, Piiroinen kertoo Vessel Bistron avokeittiön baaritiskillä. Seuraavat kilpailut, joihin Piiroinen aikoo hakea ovat Vuoden Kokki ja jo tutuksi tullut S.Pellegrino Young Chef 2019-2020, jonka karsinnat alkavat tänä keväänä.
Lähde: https://bit.ly/2TzNPif