Siirry pääsisältöön

Millainen Flät NO 14 on?

Flät NO 14 nimi perustuu siihen, että haluttiin luoda paikka, joka on kuin toinen olohuone eli voit ns. kutsua ystäväsi kämpillesi (flat) viettämään iltaa tai rauhallista aamua. Vaikutteita koko ravintolaan ja sen ideaan ollaan saatu myös toisen omistajan Karinin Australiassa viettämästä vuodesta ja koska flat white kahvi on siellä keksitty, niin sekin sopi nimen puolesta täydellisesti. Ä-kirjain lisättiin nimeen tuomaan kotimaisia/skandinaavisia viboja, koska se on meille tärkeä arvo mitä tulee ruoka- ja juomatuotteeseen.

Ravintolan idea lähti rakkaudesta hyviin aamiaisiin ja haluttiin nimenomaan tarjota sitä läpi päivän all day breakfast -tyylillä, ei vain aamuisin. Haluttiin luoda rento, viihtyisä, kaikenlaiset ihmiset hyväksyvä ja helposti lähestyttävä paikka, josta saa takuuvarmuudella ihanaa ruokaa ja laadukkaita juomia. Melko pian ravintolan auettua päätimme kuitenkin laajentaa tarjontaamme myös illalliseen, joka on saatavilla keskiviikosta lauantaihin. Koronan jälkeen päätimme viedä illalliskonseptia vielä enemmän eteenpäin, sillä halusimme keittiömestarimme kanssa luoda yhä enemmän uutta ja illallisen kanssa mahdollisuuksia oli vielä paljon paljon enemmän kuin aamiaistuotteen kanssa. Olemme molemmat omistajat olleet ravintola-alalla koko elämämme, ja vuosi 2019 oli sopiva hetki luoda jotain ihan omaa ja uutta, ja yhdistää molempien vahvuudet. Näin siis syntyi Flät NO 14.

Alla vielä lainaus meidän nettisivuilta:
”A place, where you can easily step in, have a great cup of coffee or a glass of wine and eat good food, was the core idea. What we also wanted to create was a place you can feel at ease. A place with laid back atmosphere. A place that is friendly and tolerant. A place that reflects our way of life.”

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Brekulistalta suosittelemme ehdottomasti munakokkelia ja Flätin puuroa. Tämän hetkisen illallismenun suosikit ovat kirjolohiceviche ja tattirisotto sekä ihana marja frangipane sitruuna-timjamijäätelöllä. Menut vaihtuvat n. 3 kertaa vuodessa, seuraavan kerran tammikuun 2025 alkupuolella.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?

Flätin keittiömestarina on toiminut alusta alkaen Veli-Matti Jälkö. Veli-Matti johtaa keittiötä hänen ominaisuuksiin kuuluvalla rauhallisuudella ja päättäväisyydellä sekä näyttämällä esimerkkiä omalla ammattitaidollaan. Veli-Matin alaisuudessa työntekijät tuntevat itsensä tärkeiksi ja huomioon otetuiksi. Lisäksi työntekijät oppivat jatkuvasti uutta hänen luovuuden ja kekseliäisyyden ansiosta. Veli-Matti rakastaa luontoa ja se onkin hänen suurin inspiraation lähde. Hänelle on myös tärkeää klassisen keittotaidon kunnioittaminen ja alan trendien seuraaminen.

Keittiöfilosofian ydin on maku edellä, sesonkeja noudatellen. Käytämme myös mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita. Keittiömme edustaa pohjoismaista tyyliä Flätin omalla twistillä.

Juomafilosofiana on ennen kaikkea helpostilähestyttävyys. Valitsemme viinit lähtökohtaisesti Soil Wine Groupin valikoimista ja maistamme ja valitsemme itse kaikki listallemme päätyvät viinit. Oluet ovat pääsääntöisesti kotimaisten panimojen tuotteita muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Teemme myös itse joitain juomia, esim. jääteetä ja nyt sesonkituotteena glögiä, joka on maultaan tänä vuonna omena-raparperi. Kahvit ovat luonnollisesti myös erittäin lähellä sydäntä ja meiltä saakin takuuvarmasti aina hyvää Good Life Coffeen kahvia, oli kyseessä sitten suodatinkahvi tai espressopohjaiset kahvit.

Aukioloajat

ma-ti klo 9-17
ke-la klo 9-23
su klo 9-17

Osoite

Viides Linja 14, Helsinki, 00530, FI

Sähköposti

Puhelinnumero

0449783067

Flät NO 14

Viides Linja 14, Helsinki, Suomi

Lue myös