Millainen Shang Shi on?
Kiinalainen ruokakulttuuri on aina uskonut ruoan voimaan tuoda ihmisiä yhteen. Shang Shi [尚食], tarkoittaa “Kuningasateriaa”, joka yhdistää kaikki vieraat juhlan. Shang Shin ravintolan sydämessä on syvä kunnioitus juuria ja aitoutta kohtaan. Michelin-tähtikokki Chee Hwee Tongin johdolla perinteiset maut ja tekstuurit modernisoidaan ja sovitetaan nykypäivän standardeihin.
Kiinalainen astiasuunnittelija Monika Tsang on luonut ainutlaatuisen valikoiman astioita ravintolalle. Monika työskentelee tilaustöiden parissa eri luksushotelleille ja Michelin-tähden ravintoloille. Hän toimii Hongkongissa ja on suunnitellut ja valmistanut ravintolan tunnuslautaset, lautasliinarenkaat, dim sum -korit, Pekingin ankan tarjoiluastiat, syömäpuikot ja syömäpuikkopidikkeet.
Sisustuksen on suunnitellut Westar Architects, sisustussuunnittelutoimisto Macaosta, joka on erikoistunut suunnittelemaan luksushotelleja. Ravintolanme sijaitsee historiallisessa Du Nord -rakennuksessa, joka on peräisin vuodelta 1878. Alun perin rakennuksessa toimi hotelli, ravintola, yökerho ja kellaribaari Rebaseurg.
Ravintolamme logo ottaa inspiraationsa perinteisistä kiinalaisista sineteistä ja modernista muotoilusta. Sen kaarevat linjat muistuttavat muinaisia kiinalaisia merkkejä, luoden autenttisen sekä historiallisesti merkityksellisen kokonaisuuden.
Mikä on oma suosituksenne Shang Shi -ruokalistalta?
Ravintolan nimikkoruoka on Pekingin ankka. Historiallisesti Kiinan kuninkaalliset perheet ruokailivat yhdessä yhden ruokapöydän ääressä, jossa pöytä oli aina täynnä hienostuneita ruokia, jotka olivat tarkoitettu jaettavaksi. Pekingin ankka oli yksi ruokalaji, joka oli saatavilla vain keisareille ja eliitille, symboloiden sen korkeaa asemaa ja ylellisyyttä. Ankan leikkaamisen taide suoritettiin taitavien kokkien toimesta, ja esitys oli yhtä tärkeä kuin maku, heijastaen keisarillisen ruokailukokemuksen eleganssia ja suuruutta.
Ainutlaatuiset ainesosat, monimutkainen valmistus ja keisarillisten keittiöiden hienostuneet ruoanlaittotekniikat lisäsivät merkittävästi Pekingin ankan arvostusta. Näitä menetelmiä on välitetty ja hienosäädetty vuosisatojen ajan, mikä on osaltaan vaikuttanut ruokalajin kestävään perintöön kulinaarisena mestariteoksena. Pekingin ankan alkuperä keisarillisella aikakaudella ei ole vain ruokalaji, vaan myös osoitus rikkaasta kulinaarisesta historiasta ja ruoan korkeasta arvostuksesta muinaisessa kiinalaisessa kulttuurissa.
Shang Shissa vieraan on tilattava Pekingin ankka vähintään 24 tuntia etukäteen. Ankka leikataan pöydässä, mikä tekee siitä taiteellisen esityksen. Ankka tarjoillaan kahdessa osassa: ensin rapea nahka leikataan ja tarjoillaan kotitekoisten pannukakkujen kanssa, ja toisessa osassa liha paistetaan ja tarjoillaan salaattikääreiden kanssa.
Ankka on mahdollista saada myös gold label, ossietra tai beluga -kaviaarin kanssa.
Toinen nimikkoruoka on dim sum -lajitelma, joka sisältää kahdeksan erilaista dim sumia:
- Merenelävien nyytti (rapu, kampasimpukka, katkarapu)
- Kampasimpukka Shui Mai Tobikolla
- Har Gau
- Kiinalainen ruohosipuli ja katkarapunyytti
- Porsas- ja katkarapu Shui Mai
- Shanghai Xiao Long Bao (alkuperäinen)
- Villisieninyytti (siitake, shimeji, osterivinokas) (V)
- Ruohosipuli ja muna musta tryffeli -nyytti (V)
Entä juomafilosofia?
Viinifilosofiaamme johtaa pääsommeliierimme Karoline Reinhold. Shang Shissa tarjoamme 28 erilaista juomaa laseittain, mukaan lukien sakea, jälkiruokaviinejä ja väkeviä viinejä. Viinilista keskittyy aasialaisiin makuihin, tarjoten hedelmäisempiä ja kypsämpiä makuprofiileja. Erityisenä lisänä olemme hankkineet monia ainutlaatuisia ja haluttuja kiinalaisia juomia, mukaan lukien seitsemän eri vuosikertaa legendaarisesta kiinalaisesta Ao-Yun-viinistä. Olemme myös tällä hetkellä ainoa ravintola Tallinnassa, joka tarjoilee Krug-samppanjaa laseittain.
Tämän hetkinen viinilistamme löytyy myös verkossa, joten voit tutustua viinimenuumme ja varata toivomasi viinin jo ennen ravintolaan saapumistasi.
Millainen tyyppi johtaa keittiötänne?
Isoäitinsä ruoanlaiton innoittamana keittiömestarimme Chee Hwee Tong tiesi jo nuoresta iästä lähtien haluavansa kokiksi. Taaksepäin katsoessaan hän muistaa herkulliset ateriat, jotka hänen isoäitinsä valmisti, ja tiedostaa, että juuri nämä lapsuuden muistot olivat hänen kulinaarisen matkansa alku.
Lue lisää ravintolasta: https://shangshi.bombayclub.com
Aukioloajat
Maanantai – Sunnuntai 12:00 – 15:00 (Lounas) , 18:00-23:00 (Illallinen)
Osoite
Rataskaevu 5, Tallinn, Old Town 10123, EE
Sähköposti
Puhelinnumero
+372 6188840
Shang Shi
Rataskaevu 5, Tallinn, Viro