Siirry pääsisältöön

Millainen Vapiano on?

Italialaistyylinen fresh casual -ravintolamme Vapiano ihastuttaa herkullisella ruoallaan ja innovatiivisella tilauskonseptillaan. Vapiano on tunnettu erityisesti herkullisesta tuorepastastaan, mutta listalta löytyy myös toinen toistaan houkuttelevampia kiviuunipizzoja, salaatteja, jälkiruokia sekä cocktaileja. Valinta on sinun!

Vapianossa kokkimme valmistavat herkullista tuorepastaa joka päivä – huolellisesti valituista raaka-aineista syntyy käsityönä useita eri pastalaatuja. Myös pizzapohjamme tehdään joka päivä ravintolassa käsin jauhoista. Ruokamme on aina tuoretta ja kokkiemme paikan päällä valmistamaa.

Vapianossa voit ottaa rennosti: istahdat vain pöytään, tilaat annoksei näppärästi puhelimellasi ja odotat ruoan valmistumista! Annoksesi valmistetaan avokeittiössämme nopeasti, juuri sellaisena kuin sinä sen haluat.

Vapiano

Vapiano-ravintoloita on Helsingissä kaksi: Mikonkadun Vapiano sijaitsee Helsingin keskustassa Rautatientorin kulmalla, ja Itiksen Vapiano Kauppakeskus Itiksen toisessa kerroksessa. Nauti lounasta työpäivän keskellä, vietä tunnelmallista illallista tai tilaa ruoat suoraan kotisohvalle – meiltä löytyy italialaisia herkkuja joka tilanteeseen! Mikäli kiireinen päivä ei salli pidempää ruokailuhetkeä ravintolassa, voit myös ennakkotilata annoksesi heti ravintolasta noudettavaksi, tai Woltata suoraan luoksesi.

Vapiano on loistava paikka myös järjestää tapahtumia ja yksityistilaisuuksia. Mikonkadun Vapianon yläkerta sopii mainiosti juhlatilaksi firman pikkujouluihin: nauttikaa herkullisesta ruoasta ja cocktaileista Helsingin parhaalla paikalla. Mikäli tanssijalka vipattaa, Vapianosta on helppoa suunnata myös jatkamaan iltaa Helsingin keskustaan. Mikonkadulta voi varata tilan sekä pienemmälle, että suuremmalle porukalle: ravintolassa on järjestetty myös reilusti yli 100 henkilön yksityistilaisuuksia! Varaa tila huippupaikalta herkkuineen pikkujouluihin italialaisella twistillä, juhlista merkkipäivää tai pidä juhlat ihan vain elämälle!

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Jos olet suuntaamassa Vapianoon, on luvassa tuoreita ja herkullisia italialaistyylisiä herkkuja. Tässä muutama annos, joita ei ainakaan kannata jättää kokeilematta:

-Pasta Carbonara. Kermainen, täyteläinen pasta rapealla pekonilla on täydellinen lohturuoka etenkin vuoden pimeimpään aikaan! Rikas, kananmunapohjainen kastike täydellisellä al dente -pastalla tekee joka suupalasta elämyksen. Pyydä extra-annos italialaista kovaa juustoa, niin viet annoksesi aivan uudelle tasolle!
-Insalata Cesare. Kun mielesi tekee jotain kevyempää, valitse tämä klassikkoannos. Rapea romainesalaatti, kermainen Caesar-kastike, italialainen kova juusto ja rouskuvat krutongit tekevät tästä raikkaan, mutta täyttävän annoksen. Lisää päälle grillattua kanaa tai katkarapuja saadaksesi lisää proteiinia!
-Risotto Funghi. Tämä kermainen risotto on sienien ystävien täydellinen sydämensulattaja. Samettiseksi keitetty arborio-riisi on täynnä sienien herkullista, umamista makua. Tämä annos on täyteläinen, mutta hienostunut – täydellinen valinta, jos kaipaat hieman elegantimpaa herkkua!
-Vapianon Lemonade. Tätä juomaa ei kannata jättää väliin, kun vierailet Vapianossa! Tämä raikas juoma yhdistää vastapuristettujen sitruunoiden ja limettien kirpeyden aranciatan makeuteen. Ripaus minttua, ja valmista: jokainen kulaus on ihanan sitruksinen elämys!

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?

Vapianon filosofiana on tuoda raikkautta vieraidemme ja Vapianistiemme elämään. Teemme kaiken rakkaudella, joka näkyy kaikessa toiminnassamme. Tuoreet tuotteemme, Vapianistimme, miellyttävä tunnelmamme ja ystävällinen tapamme kommunikoida inspiroivat sekä vieraitamme että Vapianistejamme elämään rennompaa ja näin ollen terveellisempää ja pidempää elämää. Tästä juontaa juurensa myös mottomme: ”Chi va piano va sano e va lontano”.

Mikä on keittiömestarinne motto?

Vapianolla on italialainen motto, joka kehottaa rentoutumaan. ”Chi va piano va sano e va lontano”. Tämä tarkoittaa, että kun otat rennosti, elät terveellisemmin ja pidempään.

Aukioloajat

Mikonkatu:
Ma-to 11-22
Pe-la 11-23
Su 11-22

Itis:
Ma-to 11-20
Pe-la 11-21
Su 12-19

Osoite

Vapiano Mikonkatu: Mikonkatu 15 ja Vapiano Itis: Kauppakeskus Itis 2. kerros, Itäkatu 1-7, Helsinki, Uusimaa Mikonkatu: 00100 ja Itis: 00930, FI

Sähköposti

Puhelinnumero

Mikonkatu: 0403559968 ja Itis: 0405007059

Vapiano

Vapiano Mikonkatu: Mikonkatu 15 ja Vapiano Itis: Kauppakeskus Itis 2. kerros, Itäkatu 1-7, Helsinki, Suomi

Lue myös