Siirry pääsisältöön

Millainen R14 on?

Yli 10 vuotta sitten, kun Rotermannin alue ei ollut vielä niin suuri ja moderni kuin nykyään, alueella sijaitsi viinikauppa, jonka perusti yksi Viron ensimmäisistä sommeliereista. Kaupan painopiste oli vanhan maailman viineissä. Kaivattiin kuitenkin uutta suuntaa, ja näin syntyi ajatus R14-viiniravintolasta. Kaikki viinit, samoin kuin gin sekä muut vahvat alkoholit, tuodaan ravintolaan suoraan viinitiloilta. Ravintolan nimi R14 tulee ravintolan sijainnista ja osoitteesta.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Suosittelemme kokeilemaan mustekala-annostamme, joka tarjoillaan paahdettujen manteli-perunoiden ja pimentón-aiolin kanssa. Annos tuo esiin täydellisesti kypsennetyn mustekalan hienostuneet maut, joita täydentävät paahdettujen manteli-perunoiden pähkinäinen rikkaus ja savuisen mausteinen pimentón-aioli. Annos edustaa keittiömme filosofiaa parhaimmillaan – tuoreiden, yksinkertaisten raaka-aineiden nostamista uudelle tasolle hienostuneilla tekniikoilla, luoden unohtumattoman ruokailukokemuksen. Maku- ja tekstuuriyhdistelmä on samaan aikaan hienostunut sekä lohdullinen.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?

Pääkokkimme Helen Andema on intohimoinen kulinaarinen taitelija, joka luo annoksia kunnioittaen paikallisia raaka-aineita, ammentaen inspiraatiota Välimeren keittiöstä. Hänen filosofiansa perustuu yksinkertaisuuteen ja tuoreuteen – parhaiden sesongin raaka-aineiden käyttöön ja niiden loistoon päästämiseen. Keittiömme heijastaa sitoutumista tasapainoon ja harmoniaan niin makujen kuin annosten visuaalisen esillepanon osalta. Arvostamme kestävyyttä, ja varmistamme, että raaka-aineemme hankitaan vastuullisesti.

Viinien ja juomien valinnassa noudatamme huolellisen yhdistelyn periaatetta. Teemme tiivistä yhteistyötä huippuviinintekijöiden kanssa, erityisesti keskittyen alku- ja biodynaamisiin viineihin, jotka täydentävät annoksiamme täydellisesti. Sommelierimme huolehtii siitä, että jokainen tarjoamamme viini rikastuttaa ruokailukokemusta ja heijastaa ruoka filosofiaamme.

Mikä on keittiömestarinne motto?

Kokkimme motto on: ”Anna raaka-aineiden puhua puolestaan.” Tämä kiteyttää omistautumisemme tuoreuteen, yksinkertaisuuteen ja luonnollisiin makuihin, jotka syntyvät laadukkaasta ja huolella valmistetusta ruoasta.

Aukioloajat

Ma — To 11:00-23:00
Pe 11:00-00:00
La 12:00-00:00
Su 15:00-22:00

Osoite

Rotermanni 14, Tallinn, Harjumaa 10111, EE

Sähköposti

Puhelinnumero

+372 58558120

R14 viiniravintola

Rotermanni 14, Tallinn, Viro

Lue myös