Siirry pääsisältöön

Millainen Rudolf Restoran on?

Vuonna 2020 avattu Rudolf-ravintola sijaitsee kuvankauniin Kadriorgin reunalla. Ravintola on nimetty Rudolf Tobiaksen mukaan, joka oli ensimmäinen virolainen ammattisäveltäjä ja urkuri, elämää juhlistavan mielialan ja suurenmoisuuden intohimon ajamana. Rudolf Tobiaksen aikaan Virossa viljeltiin jo klassista ranskalaista kulinarismia. Rudolf-ravintolalla on hallussaan yksi Viron ensimmäisistä keittokirjoista, joka oli erittäin ajankohtainen Tobiaksen elinaikana. Inspiraatiota on otettu myös tämän suuren hahmon Euroopan matkoista ja tuoden esille parasta ranskalaista ja modernia eurooppalaista keittiötä.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Ravintolassamme on muutamia suosikkeja, joihin vieraat ovat rakastuneet. ’Rubber Duckie’ on alkuruoka, joka yhdistää parhaan ranskalaisen foie gras’n ja virolaisen katajanmarjasiirapin Saarenmaalta; täydellisesti maustettu Boeuf à la Tartar, joka on valmistettu luomuruoholla ruokitusta naudanlihasta, tai jälkiruoka – Mille Feuille, ranskalainen klassikko, joka on tehty moderniin versioon ohuemmilla kerroksilla ja paikallisella tyrnikermalla.

Millainen henkilö johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?

Pääkokkimme Sten Märtinin mukaan ranskalainen keittiö on kaiken modernin ruokakulttuurin kulmakivi. Erityisen tärkeitä ovat puhtaat, selkeät ja erottuvat maut, joissa ruoka kietoutuu taiteeseen. Hän ammentaa inspiraatiota vain parhaista eurooppalaisista raaka-aineista ja on myös harjoitellut Michelin-tähdellä palkitussa ravintolassa.

Hyvä ruoka muuttuu elämykseksi, kun siihen yhdistetään upea viini, cocktailit ja palvelu. Rudolf-ravintolan juomien ja palvelun parhaan toiminnan varmistaa Erik Tammeleht, joka on liitetty ranskalaiseen palveluorganisaatioon Coupe Georges Baptiste ja on moninkertainen Viron mestari cocktailien valmistuksessa. Rudolfissa ranskalaisen ravintolakulttuurin ja modernin cocktail-maailman parhaat puolet yhdistyvät.

Mikä on keittiömestarinne motto?

”Hurmaannu prosessista ja tulokset seuraavat” on sanonta, jota hän tykkää käyttää ja mikä ohjaa hänen toimintaansa.

Aukioloajat

Ke – Pe 17:00-23:00
La – 10:00-23:00
Su – 10:00-16:00

A’la carte keskiviikosta perjantaihin 17:00 – 22:00 & lauantaisin 14:00 – 22:00
Brunssi lauantaisin 10:00 – 14:00 & sunnuntaisin 10:00 – 15:00

Osoite

R.Tobiase 11-1, Tallinn, Harjumaa 10147, EE

Sähköposti

Puhelinnumero

+372 5309 0013

Rudolf Restoran

R.Tobiase 11-1, Tallinn, Viro

Lue myös