Siirry pääsisältöön

Robusto syntyi pitkäaikaisesta unelmasta

Kape Aihisella ja Olli Kolulla oli pitkään haaveena avata oma ravintola Helsinkiin. Koronapandemian jälkeen, alkuvuonna 2023, projekti lähti toden teolla liikkeelle. Aluksi ravintolan oli tarkoitus sijoittua Bulevardille, mutta suunnitelmat muuttuivat. Lopulta he ihastuivat Telakkakatu 7:n uniikkiin, avaraan ja korkeaan tilaan, joka oli aiemmin toiminut Taideakatemian näyttelytilana. Noin vuoden työn jälkeen Ravintola Robusto avasi ovensa 7.12.2023. Nimi Robusto kumpuaa englannin sanasta robust, joka tarkoittaa jykevää ja vankkaa – aivan kuten Kapen ja Kolun usko klassiseen ruoanlaittoon. Robustossa robust on tapa tehdä ruokaa: rehellisesti, tinkimättömästi ja sydämellä.

Robuston annokset vaihtuvat viikoittain

Kannustamme kokeilemaan rohkeasti eri annoksia listalta – niin lounaalla kuin illallisella. Täyden Robusto-elämyksen saat valitsemalla illallisella viiden ruokalajin Menu Robuston sekä lounaalla kolmen ruokalajin menun. Robustoon on helppo mennä vaikka useamman kerran viikossa: lounasmenu vaihtuu viikoittain ja Menu Robustoa päivitetään toisinaan jopa päivittäin. Näin jokaisella käynnillä lautaselle päätyy aina jotakin uutta ja yllättävää.

Juuret Skandinaviassa, sydän klassisessa keittiössä ja inspiraationa koko maailma.

Robuston keittiömestarina toimii Ville ”Fluidis” Korhonen Olli Kolun johdolla. Ville on pitkäaikainen Savoyn kylmän keittiön mestari, joka tunnetaan innovatiivisuudestaan ja intohimostaan ruoan kehittämiseen. Hän on myös kilpaillut menestyksekkäästi useissa Vuoden Kokki -kilpailuissa. Yhdessä he kehittävät ja hiovat Robuston ruokafilosofiaa jatkuvasti eteenpäin. Robusto ei rajoitu yhteen keittiöön – vaan inspiroituu sesongeista ja erinomaisesta ruoasta ympäri maailmaa. Pohjoismaiset juuret yhdistyvät rohkeasti kansainvälisiin makuihin, Aasiasta Välimerelle, aina klassisen keittiön vankalle perustalle rakennettuna.

Hyvä ruoka ansaitsee rinnalleen arvoisensa juoman. Robuston listalta löytyy sekä klassikoita että kiinnostavia yllätyksiä – niin vanhan maailman arvostetuista viinialueista kuin uuden maailman tuottajista. Tarjolla on viinejä monenlaisiin makuihin ja hetkiin. Lasimyynnissä on poikkeuksellisen suuri määrä erilaisia viinejä. Kellarilista on varattu erityisille viineille. Se elää sesongin, tunnelman – ja rehellisesti sanottuna – myös tiimin omien mieltymysten mukaan. Listalle poimitaan viinejä, jotka puhuttelevat laadullaan, luonteellaan tai tarinallaan. Jokainen pullo ansaitsee tulla avatuksi oikeassa hetkessä.

Robuston baari palvelee aukioloaikojen puitteissa ja tarjoaa myös huolella valmistettuja cocktaileja sekä mocktaileja. Voit piipahtaa lasilliselle sekä nauttia keittiön annoksista fiiliksen mukaan myös baarin puolella.

Keittiömestari Kapella on monia mottoja

Yksi Kapen ja Kolun pitkäaikaisista ruoanlaittoon liittyvistä motoista on, että “Kun maistuu hyvälle, niin pikkusen lisää.” Lisäksi yksi Kapen motoista on myös, että “Joka päivä on pelipäivä.” Tarkoittaen, että jokapäiväinen arki ja tekeminen ratkaisee. Täytyy olla kunnioitus omaan tekemiseen ja halu tehdä. Kunnioitetaan joka päivä henkilökuntaa, asiakkaita ja raaka-aineita.

Aukioloajat

Lounas ma-pe klo 11:30-14:30
Illalliset ma-la klo 16-23
Baari ma-pe klo 11.30-23, la klo 16-23

Osoite

Telakkakatu 7, Helsinki, 00150, FI

Sähköposti

Puhelinnumero

010 348 4330

Ravintola Robusto

Telakkakatu 7, Helsinki, Suomi

Lue myös