Siirry pääsisältöön

Millainen ravintola Fotografiska on?

Lähes kuuden vuoden kokemuksella Fotografiska-ravintolasta on tullut yksi Viron ruokamaailman tunnusmerkeistä. Meille on aina ollut tärkeintä kausittaiset maut, paikalliset raaka-aineet ja se, että kasvipohjaisista ruoista tehdään jotain, mistä todella kannattaa puhua. Matkan varrella olemme saaneet useita tunnustuksia, kuten Michelin Green Star -palkinnon jo neljä vuotta peräkkäin sekä kiitosta Falstaff Nordicilta ja 360°Eat Guidelta.

Palkinnoista huolimatta missiomme pysyy samana: inspiroida tietoisuuteen perustuvaa maailmaa ja tarjota uusia näkökulmia. Fotografiskassa tämä ajattelu ei rajoitu vain ruokaan – se on mukana kaikessa mitä teemme, seinillä näkyvästä taiteesta koko talon tunnelmaan. Kyse on tilan luomisesta kaikenlaisille ihmisille, tarinoille ja unohtumattomille hetkille.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Yläkerrassa Fotografiskassa kesäpäivien rytmi on kevyempi ja rennompi. Tiistaista lauantaihin klo 12–16 kattoravintolamme avaa ovensa lounaalle – rennolle, vaihtuvaan menuun perustuvalle hetkelle, jonka ytimessä ovat tuoreet, sesonginmukaiset paikalliset raaka-aineet. Olitpa sitten kevyen salaatin, tukevamman aterian tai auringossa nautittavan cocktailin perässä, kattopuutarha on täydellinen pakopaikka arjesta.

Auringon laskiessa katse kääntyy à la carte -menuun. Täällä vaatimattomat kasvikset nousevat päärooliin, myös punajuuri. Luvassa on kasvipohjaisia luomuruokia, zero waste -filosofialla valmistettuna, harkitulla lisällä lihaa ja kalaa. Annokset elävät vuodenaikojen mukaan ja ammentavat vaikutteita eri puolilta maailmaa. Jos päätöksiä on tullut jo tarpeeksi yhdelle päivälle, anna keittiön hoitaa homma ja valitse Chef’s Pick – kolmen ruokalajin menu hintaan 57 €, täydellisesti iltaan räätälöitynä viinien, cocktailien, oluiden tai erinomaisen alkoholittoman juomavalikoimamme kera.

Lauantait on brunssia varten. Klo 12–16 tarjoilemme pitkän, maukkaan brunssin, jossa yhdistyvät tutut klassikot ja sesongin vivahteet. Jos nälkä yllättää, voit kurkata myös lounaslistalle. Tule nälkäisenä, jää viipyilemään ja lisää lasiin vähän kuplia, onhan lauantai.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia?

Gerli Travkin, Fotografiska-ravintolan keittiöpäällikkö, ammentaa inspiraatiota maailman ruokakulttuurien monimuotoisuudesta ja yhdistää taitavasti paikallisia raaka-aineita erilaisiin kulinaarisiin tekniikoihin. Hän on erityisen intohimoinen kasviksia kohtaan ja osaa loihtia vaatimattomistakin raaka-aineista todellisia tähtiä – leikkisiä, värikkäitä ja täynnä persoonallisuutta. Puhdas, rehellinen ruoka ja kestävä kehitys ovat hänen ruokafilosofiansa ytimessä; hänelle hävikitön ruoanlaitto on ainoa oikea tapa kokata.

Kaikki ravintolassa käytettävät raaka-aineet ovat paikallisesti tai alueellisesti viljeltyjä ja kerättyjä. Osa viljellään itse, ja osa saadaan luonnosta villiyrttien ja -kasvien muodossa, mikä on syvälle juurtunut osa virolaista perinnettä. Lisäksi ravintolan kattopuutarhassa kasvaa runsaasti yrttejä ja mausteita, ja kesäisin siellä pörräävät kolme mehiläisyhteisöä, jotka keräävät sesongin herkullisimmat maut talteen.

Mikä on keittiömestarinne motto?

”Michelin voi olla myös punk! Olemme rohkea edelläkävijä Viron kestävän ruoan kentällä, teemme vaatimattomista kasviksista todellisia rocktähtiä – kyllä, jopa punajuurella on villi puolensa.”

Aukioloajat

Ti-pe 18:00-23:00
La 14:00-23:00

Aukioloajat päivittyy kesällä, joten tarkista täältä: www.tallinn.fotografiska.com/en/restaurants/fotografiska-restaurant

Osoite

Telliskivi 60a-8, Harju 10412, Tallinna, Viro

Sähköposti

Puhelinnumero

+372 5745 0922

Fotografiska ravintola

Telliskivi 60a-8, Tallinn, Viro

Lue myös