Millainen Fifth Avenue on?
Alle tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitsee ravintola, joka on muuttunut vuosien saatossa paikallisesta ruokapaikasta matkailukohteeksi. Fifth Avenue – tuttavallisemmin Fiftari – on äidin ja tyttären vuonna 2015 perustama 50-luvun hengessä sisustettu ravintolakokonaisuus, joka yhdistää amerikkalaisen diner-romantiikan kotimaiseen keittiöosaamiseen.
Jo ovelta avautuva näkymä pysäyttää. 15 metriä korkeaan entiseen pankkisaliin rakennettu ravintola kätkee sisäänsä aitoja autoja ja moottoripyöriä, neonvaloja, krominkiiltoa ja hyvän mielen nostalgiaa. Tunnelma on yhtä aikaa näyttävä ja lämmin – kuin olisi hypännyt suoraan elokuvan lavasteisiin, joissa kaikki yksityiskohdat on mietitty tarkasti.
Mutta Fiftari ei ole pelkkä näyttävä kulissi. Ravintola on ansainnut maineensa ennen kaikkea ruoallaan. Listalta löytyy mehukkaita kotimaisia pihvejä, artesaaniburgereita, raikkaita salaatteja ja käsin valmistettuja kastikkeita. Lastenlista on kattava, ja jälkiruoat – etenkin talon pirtelöt ja täyteläiset kakut – ovat saaneet aikaan oman kulttimaineensa. Kahvin ystäviä hemmotellaan vastajauhetuilla erikoiskahveilla, jotka kruunaavat aterian.
Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?
Keittiössä filosofia on selkeä: aitous, kotimaisuus ja rehellinen tekeminen.
“Meille ruoka ei ole vain annos, vaan huolella valmistettu hetki – sellainen, jonka ääreen tullaan viihtymään”, ravintolan keittiötiimi kuvailee. Kaikki tehdään itse: pihvit paistetaan tilauksesta, kastikkeet keitetään omin käsin ja burgerit rakennetaan alusta loppuun keittiössä, jossa oikoteitä ei tunneta.
Keittiössä filosofia on selkeä: aitous, kotimaisuus ja rehellinen tekeminen. “Meille ruoka ei ole vain annos, vaan huolella valmistettu hetki – sellainen, jonka ääreen tullaan viihtymään”, ravintolan keittiötiimi kuvailee. Kaikki tehdään itse: pihvit paistetaan tilauksesta, kastikkeet keitetään omin käsin ja burgerit rakennetaan alusta loppuun keittiössä, jossa oikoteitä ei tunneta.
Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?
Talon klassikkoannos, pippuripihvi kotimaisesta sisäfileestä, tarjoillaan täytetyn uuniperunan ja talon pippurikastikkeen kera – annos, jonka vuoksi moni matkailija pysähtyy Hämeenlinnassa varta vasten. “Maista, niin tiedät miksi”, kuuluu keittiön vakiolause.
Aukioloajat
https://www.fiftari.fi/aukioloajat
Osoite
Sibeliuksenkatu 2, Hämeenlinna, Kanta-Häme 33480, FI
Sähköposti
Puhelinnumero
0401821111
Fifth Avenue
Sibeliuksenkatu 2, Hämeenlinna, Suomi
