Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen semifinalistit on valittu
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -titteleistä ja ravintola-alan Suomen mestaruudesta kilpailee yhteensä 32 kokkia ja tarjoilijaa. Molemmat kilpailut järjestetään Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 12.-13. maaliskuuta.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailujen semifinaalit käydään torstaina 12. maaliskuuta. Molempien kilpailujen finalistit julkistetaan kilpailupäivän päätteeksi klo 17. Kilpailut huipentuvat finaaleihin seuraavan päivänä.
Voittajat julkistetaan Gastro Helsinki 2020 -messuilla perjantaina 13. maaliskuuta klo 16. Kumpaankin kisaan osallistuu 16 ravintola-alan ammattilaista eri puolelta Suomea.
Vuoden Kokki -kilpailun johtajana toimii keittiömestari Ismo Sipeläinen, joka voitti kisan 2015. Kilpailun päätuomari on ravintoloitsija Filip Langhoff ravintola Jordista Helsingistä.
Vuoden Tarjoilija -kisan johtaja on Maria Suihkonen, joka on kisan voittaja vuodelta 2013. Päätuomari on Miia Siiroinen Yöpuu Yhtiöstä Jyväskylästä. Salipuolen ja keittiön avustavissa tehtävissä kilpailussa nähdään ravintola-alan opiskelijoita ohjaajineen Perho Liiketalousopistosta Helsingistä.
Vuoden Kokki palkitaan Suomen Messusäätiön 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n Henrik Bitten säätiön 10 000 euron apurahoilla. Lisäksi voittajilla on edessään ikimuistoinen edustusvuosi ravintola-alan edelläkävijöiden kanssa Suomessa.
Vuoden Tarjoilija 2020 -semifinalistit
Sannamari Aartti, Ravintola Kalatori, Rauma
Egle Allikivi, Share Company, Espoo
Christian Angelov, Finnjävel Salonki, Helsinki
Joona Finni, Ravintola Figaro, Jyväskylä
Freja Hartman, Nordic Pizza Company, Turku
Jonas Holmberg, Ravintola Kaskis ja Kakolan Ruusu, Turku
Sebastian Hämäläinen, Tallink Silja Oy, Helsinki
Tiia Hänninen, freelancer, Hämeenlinna
Otto Kämppi, Viking Line Gabriella, Helsinki
Anu Kärki, Armas Catering, Tampere
Milla Nordlund, Ravintola Kalatori, Rauma
Katariina Pajari, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää
Minea Pöyhtäri, Santa’s Resort & Spa Hotel Sani, Kalajoki
Jeremias Salonen, Ravintola Kaskis, Turku
Pernilla Söderback, Restaurant HEJM, Vaasa
Kelvin Tse, Ravintola Pastis, Helsinki
Vuoden Kokki 2020 -semifinalistit
Sami Hakamäki, Restaurant HEJM, Vaasa
Simo Harrivaara, Ravintola Ventuno, Helsinki
Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki
Teemu Hokkanen, Fazer Food Services/UPM Pääkonttori, Helsinki
Markus Kaihola, Sahanlahti Resort, Puumala
Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
Tomi Kuivasniemi, Grill it/Paja kongressi, Tampere
Kim Mustonen, Kuori Food and Wine, Turku
Jarkko Pulkkinen, Ravintola Finnjävel/Salonki, Helsinki
Kim Päivästö, Ravintola Demo, Helsinki
Matti Roiniola, Ravintola Kakolanruusu, Turku
Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa
Kozeen Shiwan, I AM, Helsinki
Niko Suomalainen, Ravintola Olo, Helsinki
Jesse Valkama, Ravintola Emo, Helsinki
Turo Väärti, Ravintola Juuri, Helsinki
Kilpailujen vastuullinen järjestäjä on ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa.
Joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävät Gastro Helsinki -messut on Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma, joka esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy on yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä linkin takaa: gastro.messukeskus.com/info/
Teksti: Heikki Kähkönen, Kuvat: Santeri Stenvall / ELO-säätiö.