Siirry pääsisältöön

TopTravels Thaimaassa: Koh Samui

Maailman söpöin lentokenttä

Koh Samuin lentokenttä on eittämättä yksi maailman kauneimmista lentokentistä! Ensinnäkin sen arkkitehtuuri ja suunnittelu erottuvat perinteisistä lentokentistä. Lentokenttä on suunniteltu avoimeksi tilaksi, jossa on runsaasti vehreyttä, trooppisia kasveja ja upeita puutarhoja. Lentokentän terminaalit ovat avoimia, mikä tarkoittaa, että matkustajat voivat nauttia raikkaasta ilmasta ja trooppisesta ympäristöstä odottaessaan lentojaan. Tämä luo rentouttavan ja lomamaisen tunnelman heti saapumisesta lähtien. Kentällä on tarjolla jopa thai-hierontaa! Kentällä matkataan koneelta terminaaliin supersöpöillä pikku vaunuilla.

Koska Samui ei ole kovinkaan suuri saari, on myös matka kentältä hotellille suhteellisen lyhyt – esimerkiksi meidän tapauksessamme matkamme hotellille taittui vartissa!

Hotellisuositus viiden tähden majoitusta etsivälle: Anantara Bophut Koh Samui

Anantara Bophut Koh Samui Resort on viiden tähden hotelli, joka sijaitsee Koh Samuin saaren pohjoisrannikolla, rauhallisen Bophut Beachin tuntumassa ja aivan Fishermans villagen kupeessa. Lomakeskus tunnetaan ensiluokkaisesta palvelustaan, tyylikkäistä majoitusvaihtoehdoistaan ja henkeäsalpaavista merinäköaloistaan. Sen upea sijainti tarjoaa vieraille täydellisen yhdistelmän rauhaa ja läheisyyttä saaren tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Upea ja vehreä puutarha

Puutarha on ehdottomasti yksi hotellin hienoimmista piirteistä. Tämä vehreä keidas on suunniteltu huolella tarjoamaan vieraille rentouttava ja rauhallinen ympäristö, jossa voi nauttia luonnon kauneudesta. Puutarhassa on uskomaton määrä erilaisia trooppisia kasveja ja puita, jotka luovat upean vehreän ilmapiirin. Värikkäät kukat, kuten bougainvilleat, hibiskukset ja orkideat, lisäävät visuaalista kauneutta ja tuovat paikan eloon.

Puutarhan lummelammet ovat todellinen helmi. Näissä kauniissa lammikoissa lummekukat kelluvat veden pinnalla, luoden rauhallisen tunnelman ja tarjoten upeita valokuvausmahdollisuuksia. Kivipolut mutkittelevat puutarhan läpi, kutsuen tutkimaan tätä vihreää keidasta. Polkujen varrella olevat penkit tarjoavat täydellisiä pysähdyspaikkoja, joissa voi istahtaa ja nauttia ympäröivästä luonnosta.

Puutarhassa on myös useita vesielementtejä, kuten pienet vesiputoukset ja suihkulähteet, jotka lisäävät alueen rauhallisuutta ja luovat miellyttävää taustamelua. Näiden lisäksi puutarhassa on erilaisia oleskelualueita, joissa vieraat voivat rentoutua yksityisesti. Nämä alueet sopivat erinomaisesti meditointiin, lukemiseen tai vain maisemista nauttimiseen!

Viiden tähden aamiainen

Voin rehellisesti sanoa, että heidän aamiaisensa oli yksi parhaista, mitä olen koskaan kokenut. Se oli niin monipuolinen ja herkullinen, että tuntui kuin olisin ollut kulinaarisella maailmanympärimatkalla!

Ensinnäkin, valikoima oli suorastaan hengästyttävä. Erityismaininnan ansaitsee detox-mehu station, joka oli kuin terveysintoilijan unelma. Sieltä löytyi lukuisia tuorepuristettuja mehuja, jotka olivat täynnä vitamiineja ja antioksidantteja. Näiden mehujen avulla oli helppo aloittaa päivä raikkaasti ja energisesti.

Ja sitten päästäänkin aamiaiskokeihin – nuo ystävälliset ja taitavat mestarit, jotka loivat asiakkaiden toiveiden mukaan täydellisiä eggs benedict -annoksia tai juuri sinun kypsyysastetoiveiden mukaan munakkaita.

Leivonnaiset ja leivät ansaitsevat myös oman ylistyslaulunsa. Kaikki oli itse tehtyä ja tuoretta. Croissantit olivat ilmavia ja voisia, patongit rapeita ja maukkaita, ja kakut sekä pullat saivat veden kielelle. Valikoima oli niin laaja, että jokainen löysi varmasti jotain mieleistään.

Leikkeleet ja hedelmät tarjosivat lisää herkkuja aamiaispöytään. Monipuolinen leikkelevalikoima sisälsi kaikkea mahdollista korkealaatuisista kinkuista ja salameista tuoreisiin kaloihin. Hedelmäosasto oli kuin trooppinen hedelmätarha, täynnä mehukkaita ja makeita hedelmiä, jotka olivat täydellinen lisä tasapainoiseen aamiaiseen.

Lopuksi, valtava valikoima siemeniä ja granolaa teki jokaisen jogurttiannoksen ja smoothiekulhon täyttäväksi ja terveelliseksi herkuksi. Valittavana oli niin monia erilaisia yhdistelmiä, että jokainen aamu tuntui uudelta ja virkistävältä.

Ylellinen kuntosali ja aamuisin vaikkapa thainyrkkeilyä

Anantaran kuntosali on varustettu uusimmilla ja monipuolisilla kuntoilulaitteilla, jotka soveltuvat niin voimaharjoitteluun kuin kardiotreeniinkin. Laitteet ovat moderneja ja helppokäyttöisiä, ja niiden avulla voi treenata tehokkaasti koko kehoa. Kuntosalilla on tarjolla muun muassa:

  • Juoksumatot ja kuntopyörät sydän- ja verisuoniharjoitteluun
  • Painonnostopenkit ja käsipainot lihaskunnon ylläpitoon ja kehittämiseen
  • Monitoimilaitteet monipuolisiin lihasharjoitteisiin
  • Joogamatot ja tasapainolaudat kehonhallinnan ja venyttelyn tueksi

Avarat ja valoisat tilat

Kuntosalin tilat ovat avarat ja valoisat, mikä luo miellyttävän treeniympäristön. Suuret ikkunat tuovat sisään luonnonvaloa ja tarjoavat kauniin näkymän ympäröivään vehreyteen, mikä tekee treenaamisesta entistä miellyttävämpää.

Ammattitaitoinen ohjaus – vaikkapa thainyrkkeilyä

Jos tarvitset apua treeniohjelman suunnittelussa tai kaipaat ohjausta laitteiden käytössä, Anantaran kuntosali tarjoaa myös henkilökohtaisen valmennuksen palveluita, jossa oma ohjaaja voi tulla treenaamaan sinun kanssasi. Me käytiin thainyrkkeilyssä yksi aamu – ja voi että, kuinka hauska kokemus! Suosittelen!

Hyvinvointia Koko Keholle

Anantaran kuntosali ei rajoitu vain fyysiseen harjoitteluun. Kuntosalin yhteydessä on myös rentoutumisalue, jossa voi venytellä ja meditoida harjoittelun jälkeen. Lisäksi voit hyödyntää resortin muita hyvinvointipalveluita, kuten spa-hoitoja ja joogasessioita, jotka täydentävät kunto-ohjelmaasi ja auttavat sinua rentoutumaan ja palautumaan.

Viiden tähden allasdesign

Anantara Bophutin allaskokonaisuus vastaa vaativankin asiakkaan odotuksia. Tämä upealla suunnittelulla rakennettu allas-alue sisältää kaikki elementit, joita tämän tasoiselta hotellilta voisi odottaakin. Aurinkotuoleja riitti juuri ja juuri meille joka päivä – tosin olimme täällä pääsiäisen aikaan ja hotelli oli aivan loppuunmyyty. Altaassa ei ollut lapsille erillistä aluetta, joten tämä on adults only-ihmiselle hiukan hankala yhtälö – lapsia nimittäin löytyy hotellilta paljonkin. Hotelli on nimittäin todella lapsiystävällinen – heillä on muun muuassa karkkikauppa allasbaarin kupeessa, jonne lapset voivat mennä täyttämään karkkikippojaan pientä maksua vastaan.

Altaalta löytyi kaksi baaria – yksi swim up baari ja toinen aivan rannan kupeessa. Drinkit olivat ihan hyviä, mutta todella hinnakkaat, joten kävimme nauttimassa enimmäkseen silloin, kun tarjolla oli kaksi yhden hinnalla happy hour.

Altaalle sai tilattua ruokaa koko päivän, ja me tilasimme lähes päivittäin meidän suosikkiamme, nimittäin Kad Pra paota – paistetua jauhelihaa tulisella osterikastikkeella ja kananmunalla. Ah, voisin elää tällä ruoalla!

Spa-alue

Fishermans Village

Fisherman’s Village tarjoaa täydellisen sekoituksen perinteistä ja modernia Thaimaata. Viehättävä ympäristö, herkullinen ruoka, vilkkaat markkinat ja rento ilmapiiri tekevät siitä täydellisen paikan viettää päivä tai ilta. Olitpa sitten etsimässä kulttuurikokemuksia, ostosmahdollisuuksia tai vain rentoa ajanvietettä, Fisherman’s Village ei tuota pettymystä.

Fisherman’s Village on tunnettu sen historiallisista kiinalaisista kauppiastaloista, jotka on kunnostettu huolella säilyttäen niiden alkuperäisen viehätyksen. Kapeat kadut ovat täynnä pieniä putiikkeja, gallerioita ja käsityöliikkeitä, jotka houkuttelevat ostoksille ja tutkimaan paikallista kulttuuria.

Kylä on kuuluisa myös erinomaisista ravintoloistaan ja kahviloistaan, jotka tarjoavat laajan valikoiman kansainvälisiä ja paikallisia herkkuja. Voit nauttia tuoreita meren antimia, perinteisiä thaimaalaisia ruokia, italialaista pizzaa tai ranskalaisia leivonnaisia – valinnanvaraa riittää joka makuun. Monet ravintolat sijaitsevat aivan rannalla, joten voit nauttia ateriasi upeassa merimaisemassa.

Yksi kylän kohokohdista on sen perjantai-iltaisin järjestettävät yömarkkinat. Fisherman’s Villagen Walking Street -markkinat ovat erittäin suosittuja niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa – markkinoilla on tarjolla laaja valikoima paikallisia herkkuja, käsitöitä, vaatteita ja matkamuistoja. Tunnelma on vilkas ja värikäs, ja markkinoilla vietetty ilta on unohtumaton kokemus.

Fisherman’s Village tarjoaa myös monia viihtyisiä baareja ja loungeja, joissa voit rentoutua ja nauttia illasta hyvän juoman parissa. Voit valita rantabaarin, josta on näkymät merelle, tai tunnelmallisen cocktailbaarin, joka tarjoaa live-musiikkia. Fisherman’s Villagessa ilta jatkuu usein myöhään, ja ilmapiiri on aina lämmin ja kutsuva.

Nähtävyydet

Big Buddha eli Wat Phra Yai on yksi Koh Samuin tunnetuimmista maamerkeistä. Tämä 12 metriä korkea kullattu Buddha-patsas sijaitsee saaren pohjoisosassa ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Patsaan juurella on myös pieniä kauppoja ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja ostaa matkamuistoja.

Wat Plai Laem on toinen vaikuttava temppelialue, joka sijaitsee lähellä Big Buddhaa. Tämä temppeli erottuu erityisesti sen 18-kätisen Guanyin-jumalattaren patsaan ansiosta. Alueella on useita kauniita patsaita ja temppeleitä, ja se on rauhallinen paikka mietiskelyyn ja valokuvaukseen.

Kun menet Thaimaassa johonkin pyhään paikkaan, niin muista aina säädyllinen pukeutuminen. Säädylliseksi pukeutumiseksi lasketaan nilkkoihin saakka ulottuva hame tai housut sekä olkapäät peittävä paita tai mekko.

Rannat ja rantaklubit

Koh Samui on kuuluisa kauniista rannoistaan, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Saarella on monenlaisia rantoja, jotka tarjoavat täydellisen paikan rentoutumiseen, uimiseen ja auringonottoon. Tässä muutamia saaren parhaita rantoja, joita ei kannata jättää väliin:

1. Chaweng Beach

Chaweng Beach on Koh Samuin suosituin ja vilkkain ranta. Tämä 7 kilometriä pitkä ranta tarjoaa pehmeää valkoista hiekkaa ja kirkasta turkoosia vettä. Päivisin ranta on täydellinen paikka auringonottoon ja vesiurheiluun, kuten snorklaukseen ja purjelautailuun. Iltaisin Chaweng Beach muuttuu vilkkaaksi yöelämän keskukseksi, jossa on runsaasti baareja, ravintoloita ja yökerhoja.

2. Lamai Beach

Lamai Beach on hieman rauhallisempi kuin Chaweng, mutta silti yksi Koh Samuin suosituimmista rannoista. Lamai tarjoaa kauniit puitteet rentoutumiseen, upeat näkymät ja hyvän valikoiman rantabaareja ja ravintoloita. Lamai Beach on erityisen tunnettu Hin Ta ja Hin Yai -kivistä, jotka sijaitsevat eteläpäässä.

3. Bophut Beach

Bophut Beach sijaitsee saaren pohjoisrannikolla ja on kuuluisa Fisherman’s Villagesta. Ranta on rauhallinen ja perheystävällinen, tarjoten rentouttavan ympäristön. Fisherman’s Village tarjoaa perjantai-iltaisin vilkkaat yömarkkinat, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja ostaa käsitöitä.

4. Maenam Beach

Maenam Beach on yksi Koh Samuin rauhallisimmista ja kauneimmista rannoista. Tämä ranta on suosittu perheiden ja pariskuntien keskuudessa, ja se tarjoaa pehmeää hiekkaa ja rauhallista vettä. Maenam Beachillä voi nauttia myös kauniista näkymistä kohti Ang Thongin merikansallispuistoa.

5. Bangrak Beach

Bangrak Beach, tunnetaan myös nimellä Big Buddha Beach, sijaitsee lähellä saaren lentokenttää ja Big Buddha -patsasta. Ranta on rauhallinen ja tarjoaa hyvän valikoiman edullisia majoitusvaihtoehtoja sekä rentoja rantabaareja. Tämä ranta on myös suosittu paikka, josta pääsee lautalla Koh Phanganille.

6. Choeng Mon Beach

Choeng Mon Beach on pieni ja viehättävä ranta saaren koillisrannikolla. Tämä ranta on täydellinen paikka rentoutumiseen ja uimiselle, ja se on erityisen suosittu perheiden keskuudessa. Choeng Mon tarjoaa myös hyvän valikoiman ravintoloita ja baareja, jotka sijaitsevat aivan rannan tuntumassa.

7. Silver Beach (Thongtakian Beach)

Silver Beach, tunnetaan myös nimellä Thongtakian Beach, on pieni piilotettu helmi Lamain ja Chawengin välissä. Tämä 250 metriä pitkä ranta tarjoaa kristallinkirkasta vettä ja pehmeää hiekkaa. Silver Beach on täydellinen paikka snorklaukseen ja rentoutumiseen rauhallisessa ympäristössä.

8. Lipa Noi Beach

Lipa Noi Beach sijaitsee saaren länsirannikolla ja on yksi Koh Samuin parhaista perherannoista. Tämä ranta tarjoaa matalaa ja kirkasta vettä, joka on täydellinen lapsille. Lipa Noi on rauhallinen ja vähemmän turistien kansoittama, joten se sopii täydellisesti rentouttavaan päivänviettoon.

9. Taling Ngam Beach

Taling Ngam Beach on yksi saaren syrjäisimmistä ja rauhallisimmista rannoista. Tämä ranta tarjoaa upeat näkymät kohti Ang Thongin merikansallispuistoa ja on täydellinen paikka romanttisiin auringonlaskuihin. Taling Ngam on tunnettu myös luksusresorteistaan, jotka tarjoavat yksityisyyttä ja ensiluokkaisia palveluita.

10. Coral Cove Beach

Coral Cove Beach on pieni ja syrjäinen ranta Chawengin ja Lamain välissä. Tämä ranta tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet snorklaukseen ja sukellukseen kirkkaan veden ja runsaan merielämän ansiosta. Coral Cove on täydellinen paikka niille, jotka etsivät rauhallista ja luonnonkaunista ympäristöä.

Rantaklubi ”Be Seen”

Temppelikierroksen päätteeksi päätimme suunnata Be Seen-beach clubille. Tämä ei ole mikään halvin rantaklubi – mutta oli juuri täydellinen meidän siihen hetken fiilikseen.

Be Seen Beach Club sijaitsee suoraan Chaweng Beachin valkoisen hiekan ja turkoosin veden äärellä, tarjoten upeat puitteet rentoutumiseen. Klubin sisustus on moderni ja tyylikäs, ja siinä yhdistyvät luonnonmateriaalit ja minimalistiset linjat. Aurinkotuolit, cabanat ja mukavat oleskelualueet luovat ylellisen mutta rennon ilmapiirin, jossa voi nauttia päivästä täysin siemauksin. Klubilla on oma infinity-allas, ja allasalueella on runsaasti aurinkotuoleja ja varjoja, joissa voi rentoutua yhden tai useamman cocktailin kera. Käytössä on minimi spend-maksu, joka on cabanan osalta 8000 bahtia, eli noin 200euroa. Cabanalla voi olla 2-6 henkilöä.

Altaan keskellä on swim up-baaritiski, jossa voi unohtaa ajan kulun ja antaa taidokkaiden miksologien luoda sinulle herkullisia drinkkejä toistensa perään.

Must do: Jungle club

Jungle Club sijaitsee Chawengin eteläpuolella, korkealla vuorenrinteellä, josta avautuvat upeat panoraamanäkymät saaren itärannikolle ja turkoosille merelle. Matka ylös Jungle Clubiin on seikkailu itsessään, sillä tie on jyrkkä ja kapea. Klubi on rakennettu täydellisesti sulautumaan luonnon ympäristöönsä. Päärakennus ja bungalowit on tehty luonnonmateriaaleista, ja niiden suunnittelussa on otettu huomioon ympäröivä trooppinen metsä. Tunnelma on rauhallinen ja luonnonläheinen, ja voit todella tuntea olevasi keskellä viidakkoa, kaukana kaikesta hälinästä.

Jungle club ei ole pelkästään ravintola, vaan myös hotelli. Tarjolla on erilaisia majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat niin pariskunnille, perheille kuin yksin matkustavillekin. Bungalowit ovat tilavia ja mukavia, ja ne tarjoavat kaikki modernit mukavuudet, kuten ilmastoinnin, mukavat vuoteet ja yksityiset terassit, joilta on upeat näkymät. Joissakin bungaloweissa on myös oma uima-allas.

Ravintola tarjoaa laajan valikoiman herkullisia ruokia, jotka on valmistettu tuoreista ja paikallisista raaka-aineista. Menusta löytyy niin thaimaalaisia erikoisuuksia kuin kansainvälisiä ruokia. Aterian voi nauttia ravintolan terassilla, josta on upeat näkymät alas saarelle ja merelle. Auringonlaskun aikaan näkymät ovat erityisen vaikuttavat.

Jungle Club saa meiltä myös vahvan suosituksen – mutta muista tehdä pöytävaraus jo ennen matkaasi! Me menimme ilman varausta, ja pääsimme kylläkin sisään, mutta jouduimme odottamaan noin tunnin ja emme saaneet pöytää ihan kielekkeeltä – mikä kannattaa pyytää varausta tehdessä.

Katsokaa nyt näitä näkymiä!

Sopiva puolipäiväretkikohde: Pig Island

Tämä pieni saari, joka tunnetaan myös nimellä Koh Madsum, sijaitsee lähellä Koh Samuita ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nauttia kauniista rannoista, kirkkaasta vedestä ja tietysti suloisista possuista, ilman kokopäiväretkeä.

Pig Island sijaitsee vain lyhyen venematkan päässä Koh Samuin etelärannikolta. Useat matkanjärjestäjät tarjoavat päiväretkiä saarelle, ja voit valita joko pikaveneen tai pitkähäntäveneen kyydin. Matka kestää yleensä noin 20-30 minuuttia, ja matkan aikana voit nauttia upeista maisemista ja merituulesta.

Pig Island on tunnettu siitä, että siellä asustaa joukko vapaita possuja, jotka kuljeskelevat ympäriinsä ja nauttivat rannasta aivan kuten ihmisetkin. Possut ovat tottuneet ihmisiin ja ovat yleensä ystävällisiä ja uteliaita, joten voit saada ainutlaatuisia valokuvia ja hauskoja hetkiä niiden kanssa.

Muita nähtävyyksiä, joita emme ehtineet tehdä

Ang Thongin Kansallispuisto

Ang Thongin merikansallispuisto koostuu 42 saaresta, ja se on ehdoton vierailukohde luontomatkailijoille. Voit osallistua päiväretkelle, joka sisältää snorklausta, kajakointia, patikointia ja upeiden maisemien ihailua. Näet häikäiseviä kalkkikivimuodostelmia, trooppisia rantoja ja kristallinkirkasta vettä.

Na Muangin Vesiputoukset

Na Muangin vesiputoukset ovat kaksi upeaa vesiputousta, jotka sijaitsevat saaren keskiosassa. Na Muang 1 on helposti saavutettavissa ja tarjoaa virkistävän uintimahdollisuuden sen luonnonaltaassa. Na Muang 2 vaatii lyhyen patikoinnin, mutta se on vaivan arvoinen, sillä näkymät ovat henkeäsalpaavat.

Secret Buddha Garden

Secret Buddha Garden, tunnetaan myös nimellä Magic Garden, on piilotettu helmi saaren sydämessä. Tämä rauhallinen puutarha on täynnä salaperäisiä patsaita ja veistoksia, jotka on luonut paikallinen viljelijä vuosikymmenien aikana. Puutarha sijaitsee korkealla vuorella, ja sinne pääsee parhaiten nelivetoautolla.

Lamai Viewpoint ja Overlap Stone

Lamai Viewpoint tarjoaa upeat näkymät Lamai Beachille ja ympäröiville alueille. Samassa paikassa sijaitsee myös Overlap Stone, suuri kivi, joka näyttää siltä kuin se olisi tasapainossa reunalla. Tämä on suosittu paikka valokuvaukselle ja maisemien ihailulle.

Hin Ta ja Hin Yai (Isoisä- ja Isoäitikivet)

Nämä luonnon muovaamat kivet ovat saaneet nimensä niiden erikoisen ulkomuodon vuoksi. Hin Ta ja Hin Yai sijaitsevat Lamai Beachin lähellä, ja ne ovat yksi saaren suosituimmista nähtävyyksistä. Kivet ovat mielenkiintoinen geologinen ilmiö ja tarjoavat upeat näkymät merelle.

Samuin Elefanttien Suojelualue

Jos haluat kokea jotain erityistä ja eettistä, vieraile Samuin elefanttien suojelualueella. Täällä voit oppia elefanteista, osallistua niiden ruokkimiseen ja katsella niitä luonnollisessa ympäristössään. Tämä on hieno tilaisuus tukea elefanttien hyvinvointia ja oppia lisää näistä upeista eläimistä.

Nathon Sunset Viewpoint

Nathon Sunset Viewpoint on tunnettu henkeäsalpaavista auringonlaskuistaan. Näkymä avautuu suoraan länteen, joten se on täydellinen paikka katsella, kuinka aurinko laskee horisonttiin ja taivas täyttyy upeista väreistä. Tämä paikka on suosittu niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa, ja se tarjoaa loistavan tilaisuuden valokuvaukseen. Linkki

Päiväretki Koh Paluaylle, Thaimaan ensimmäiselle 100% puhdasta energiaa käyttävälle saarelle

Koh Paluay sijaitsee noin 30 minuutin venematkan päässä Koh Samuin etelärannikolta. Matka saarelle on lyhyt ja miellyttävä, ja useat matkanjärjestäjät tarjoavat retkiä tälle kauniille saarelle. Voit valita pikaveneen tai pitkähäntäveneen kyydin, joka tarjoaa autenttisen thaimaalaisen kokemuksen. Koh Paluay on tunnettu kauniista ja koskemattomista maisemistaan. Saarella ei ole suurta turistimassaa, joten voit nauttia rauhallisesta ja luonnonläheisestä ympäristöstä. Saarelta löydät upeita rantoja, kirkasta vettä ja vehreää metsää.

Tree Bridge Zipline Samui

Tree Bridge Zipline Samui sijaitsee Bophutin alueella, saaren pohjoisosassa. Puisto on sijoitettu trooppiseen metsään, joka tarjoaa upeita maisemia ja viilentävää varjoa. Seikkailupuisto on helposti saavutettavissa autolla tai skootterilla.

Tree Bridge Zipline Samui tarjoaa useita erilaisia zipline-ratoja, jotka on suunniteltu eri tasoisille seikkailijoille. Voit valita radan pituuden ja haastavuuden mukaan. Radat vievät sinut puiden latvojen läpi, ja korkeimmillaan saat nauttia huikeista näkymistä saaren ylle ja ympäröivään merimaisemaan. Radat on rakennettu turvallisuus huomioiden, ja jokainen kävijä saa perusteellisen turvallisuusohjeistuksen ennen seikkailun alkua. Linkki

Koh Samuin Muay Thai -salit

Muay Thai, tunnetaan myös nimellä thainyrkkeily, on Thaimaasta kotoisin oleva kamppailulaji, joka yhdistää nyrkkeilyn, potkut, kyynärpäät ja polvet tehokkaaksi taistelutyyliiksi. Se on erittäin fyysinen ja vaativa laji, joka kehittää sekä voimaa, kestävyyttä että notkeutta.

Koh Samuilla on useita arvostettuja Muay Thai -saleja, jotka tarjoavat sekä aloittelijoille että kokeneille harjoittelijoille mahdollisuuden oppia ja harjoitella ammattilaisten johdolla. Tässä muutamia suositeltuja saleja:

  1. Superpro Samui: Yksi saaren tunnetuimmista Muay Thai -saleista, joka tarjoaa laajan valikoiman kursseja ja leirejä. Heillä on kokeneita valmentajia, jotka ovat itse entisiä ammattilaisottelijoita.
  2. Punch it Gym: Tämä moderni sali sijaitsee Chaweng Beachin lähellä ja tarjoaa henkilökohtaista valmennusta sekä ryhmätunteja kaikentasoisille harjoittelijoille.
  3. Yodyut Muay Thai: Tämä sali on erikoistunut perinteiseen Muay Thaihin ja tarjoaa intensiivisiä treeniohjelmia. Heidän valmentajansa ovat kokeneita ja tunnettuja Thaimaassa.

Coconut SPA at Natural Wing

Coconut SPA sijaitsee Natural Wing Health Spa & Resortissa Koh Samuin pohjoisrannikolla, Bang Po -rannan läheisyydessä. Tämä rauhallinen alue on tunnettu kauniista rannoistaan ja vehreästä ympäristöstään, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan rentoutumiseen ja hyvinvoinnista nauttimiseen. Linkki

Dipabhāvan Meditation Center

Dipabhāvan Meditation Center sijaitsee Koh Samuin kauniilla vuoristoseudulla, saaren eteläosassa. Keskus on sijoitettu vehreän trooppisen metsän keskelle, mikä luo rauhallisen ja seesteisen ilmapiirin. Ympäröivä luonto ja kaukana arjen kiireistä oleva sijainti tekevät tästä paikasta täydellisen vetäytymispaikan.

Dipabhāvan Meditation Center on perustettu edistämään perinteisen Theravada-buddhalaisen meditaation harjoittamista ja opettamista. Keskuksen nimi ”Dipabhāvan” tarkoittaa ”valaistumisen paikkaa” ja se pyrkii tarjoamaan vierailijoilleen mahdollisuuden löytää sisäinen rauha ja ymmärrys meditaation kautta. Keskus tarjoaa erilaisia meditaatio-ohjelmia, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneille meditoijille. Yksi suosituimmista ohjelmista on 7 päivän hiljaisuuden retriitti, joka tarjoaa intensiivisen kokemuksen ja syvällisen johdatuksen meditaation maailmaan.

  • 7 päivän hiljaisuuden retriitti: Tämä ohjelma sisältää päivittäisiä meditaatiosessioita, luentoja, joogaa ja ohjattuja harjoituksia. Retriitin aikana osallistujat sitoutuvat noudattamaan hiljaisuuden sääntöä, mikä auttaa syventämään meditaatiokokemusta ja keskittymistä.
  • Lyhyemmät retriitit ja workshopit: Keskus tarjoaa myös lyhyempiä retriittejä ja meditaatioworkshopeja, jotka voivat kestää muutamasta päivästä viikonloppuun. Nämä ohjelmat ovat hyvä tapa tutustua meditaatioon ja sen hyötyihin.

Keskuksen tilat on suunniteltu yksinkertaisesti ja luonnonläheisesti, tarjoten rauhallisen ja häiriöttömän ympäristön meditaatioon. Tilat sisältävät meditaatiosalin, ruokailutilan, majoitustilat sekä ulkoalueita, joissa osallistujat voivat kävellä ja rentoutua. Ympäröivä luonto ja vuoristomaisemat luovat ihanteellisen ilmapiirin henkiselle harjoitukselle.

Paikalliset Elämykset

  • Honey Rose Herb Garden & Art: Luonnonmukaista meikkiä, yrttipalloja. Varaa aika etukäteen Linkki
  • Coconut Museum: Paikka on myös pieni tehdas, joka tuottaa neitsytkookosöljyä ja opettaa thaimaalaisen kookospohjaisen jälkiruoan valmistusta. Voit osallistua kurssille ja maistaa herkullisia ruokia.

Ravintolat

  • Baan Suan Langsad: Aitoa thaimaalaista ruokaa puutarhassa Linkki
  • The Nature Samui: Orgaaninen farm to table -ravintola, sopii lounaalle ja illalliselle Linkki
  • Pensiri: Aitoa eteläthaimaalaista ruokaa Linkki
  • BIB GOURMAND/Guide:

Kuvat juttuun on ottanut Elina Engberg

Jutun on kirjoittanut Thaimaa-asiantuntijamme Titti Myhrberg

Lue myös