Siirry pääsisältöön

Toptasten take away -testissä: ravintola Emo

Haimme nämä ruoat take awayna. Aikatauluhaasteiden takia söimme ruoat vasta illemmalla, joten tässä pääsimme myös testaamaan miltä ruoat maistuvat uudelleen lämmitettynä. Ruoat kannattaa lämmittää matalassa lämmössä, noin 80-asteisessa uunissa sen ajan kun syö alkuruokia. Muista tarkistaa, että lautanen tai tarjoiluastia kestää uunin lämmitystä. Mikrolämmitystä ei suositella.

Päivän menu:

Briossihodari 1 / 2 kpl 7,50 € / 14
Haudutettua karitsanlihaa tai ravunpyrstöt tai friteerattua tofua, piparjuurimajoneesia & varhaiskaalicoleslaw.

Me maistoimme hodareita ravunpyrstöillä ja tofulla. Ravut olivat todella maukkaat ja mehukkaat, mutta tofu vei kyllä näistä voiton! Söimme hodarit välipalana pari tuntia ennen varsinaista ruokailua, mutta ne voisivat myös toimia hyvin alkuruokana, tai pienemmäksi leikattuna vähän parempana hodaritarjottimena!

Briossihodari EMO
Briossihodari 1 / 2 kpl 7,50 € / 14 €

Tryffelirisottoa, parmesaania & sieniä

Tämä toimisi mielestäni parhaiten alkuruokana kahdelle jaettuna. Yhdelle ihmiselle pääruokana, se tuntui ehkä hieman liian rasvaiselta. Mutta maku oli kyllä upea, ja tämä meni ehdottomasti uudelleen tilattavien listalle.

Tryffelirisotto 16€


Kauriin sisäfileetä, kevätvihanneksia ja parmesaanipolenta

Tässä oli kaikki maut kohdillaan, liha suussa sulavaa, kasvikset täydellisesti paistettuna ja polenta oli todella maukas.

Kaurista ja kevätvihanneksia 22€

Crab Cake 1/2/3 kpl 9 € / 17 € / 22 €
Emon legendaariset rapukakut, togarashimajoneesia & paksoisalaattia

Parhaat crab caket pitkään aikaan! Itse asiassa, en muista olenko Helsingissä syönyt näin hyviä rapukakkuja. Todella hyvä vaihtoehto alkuruoaksi.

Päivän salaatti 13€
Vaihtelee päivittäin kauden raaka-aineista

Päivän salaatti oli tehty vaaleasta kalasta, veikkaisin siikaa. Kalaa oli runsaasti, kuten myös monipuolisesti eri kasviksia ja tietenkin ihanaa majoneesia, samaa mitä saimme herkutella Nuden annoksissa.

Nemon tiramisu 12€
Nuden ja Emon yhteisvoimalla. Riittää myös kahdelle!

Tämä oli upea! Todellakin riitti kahdelle, yhdelle tämä olisi ollut ehdottomasti liikaa. Tai noh, ainahan osan voi jättää jääkaappiin seuraavaksi päiväksi!

Tilaus kotiin Woltin kautta. Ravintolasta voi ostaa annoksia mukaan arkisin klo 11–21, perjantaisin klo 11-22 ja lauantaisin klo 14–22.

Tilaus onnistuu puhelimella +358 (0)10 505 0900 
Noutopiste: Ravintola Nude
Kasarminkatu 44, HKI

Maksu kortilla paikan päällä.

EMO:n vappumenu!

Vappumenu on rakennettu keittiömestareiden Pekka Terävän, Jari Vesivalon, Ilkka Lääverin ja Taneli Myllyvirran saumattomalla yhteistyöllä ja intohimolla. Kylmistä alkuruoista löytyy tuttuja, keväisiä makuja ja kevätkananpojan seurana ovat kevään ensimmäiset uudet perunat. Kutsu perheesi nauttimaan Olon, Emon ja Nuden herkkujen ääreen. Annosten kokoamis- ja lämmitysohjeet seuraavat mukana.

Neljän keittiömestarin vappumenu 55 € / minimitilaus 2 henkeä

Menu on laktoositon, leipää ja tiramisua lukuun ottamatta gluteeniton.
Muut allergiat huomioimme mahdollisuuksien mukaan viiden euron lisähintaan.

Alkuruokalajitelma
Marinoitua parsaa ja katkarapua
Sillikaviaaria, uutta perunaa ja kananmunaa
Vitello tonnato kotimaisesta vasikasta
Vaaleaa leipää ja mallasleipää
Kirnuvoita

Pääruoka
Kokonaisena kypsennettyä kevätkananpoikaa (1/2 kana/hlö)
Paahdettua uutta perunaa ja hunajanaurista
Kotimaisella ankanmaksalla maustettua kanakastiketta

Jälkiruoka
Suklaista tiramisua

Tilaukset

Tilaukset tiistaihin 28.4. mennessä
[email protected] tai puhelimitse 010 320 6250.
Menuita on rajattu määrä.

Voit noutaa tilauksesi ravintola Garden by Olosta, Helenankatu 2
30.4 klo 15-17 välillä ja 1.5 klo 10-13 välillä.

Tai pyytää toimituksen pääkaupunkiseudulle 30.4. iltapäivästä tai 1.5. aamupäivällä.
Toimitukset hoidamme yhteistyökumppanimme, Kovasen kanssa.

Toimitushinnat:
Kantakaupunki 10 €
Kehä I: 25 €
Kehä II: 30 €
Kehä III: 40 €
Kehä III ulkopuolelle 50 €.

Kuvat: Elina Engberg

Lue myös