Siirry pääsisältöön

Teresa Nousiainen johtaa maailman suurimpia pokeriturnauksia – Kings of Tallinn ja Queens of Tallinn tulevat taas

– Queens of Tallinn on naisten oma pokeriturnaustapahtuma. Kun se viime vuonna esiteltiin pokerimaailmalle, se oli maailman ensimmäinen kokonaan naisille suunnattu monipäiväinen pokerifestivaali. Meillä on Suomessakin monia lahjakkaita naispokerinpelaajia, ja paljon aloittelevia naispelaajia, joille haluttiin luoda matalampaa kynnystä lähteä mukaan pokerin live-tapahtumiin. Viimevuotiseen Queens of Tallinn -tapahtumaan osallistui naispokerinpelaajia noin 15 eri maasta, ja erilaisia sekä eri kokoisia naisten omia pokeriturnauksia pelattiin viiden päivän ajan Tallinnan upeassa Hilton Tallinn Park -hotellissa yli kymmenen. Queens of Tallinn -tapahtuma sai hienon vastaanoton ja toiveita jatkosta, joten marraskuun lopussa mennään taas, iloitsee turnausjohtaja Teresa Nousiainen.

Teresa Nousiainen on pokerialan kokenut konkari ja alallansa omaa luokkaansa – hän on nimittäin maailman ainut naispuolinen suurten pokeritapahtumien turnausjohtaja. Moniulotteinen työ vaatii osaamista ja kokemusta pokeripelimaailmasta, mutta myös vastuun kantamisesta ja sen jakamisesta. 

– Suunnittelen pokeritapahtumat ja niiden turnausohjelmat sekä johdan tapahtumat paikan päällä. Kings of Tallinn on nykyisin kymmenpäiväinen pokerifestivaali, lokakuun turnausohjelmassa on peräti 59 erilaista turnausta. Turnauslippujen hinnat vaihtelevat ilmaisturnauksista 5000 euron Highroller -turnauksiin. Kings of Tallinnan aikana myymme yli 10000 turnauslippua! Työntekijöitä on lähes 200, pokeripöytiä lähes 100, joten töitä riittää. Turnausjohtaja toimii paikan päällä sääntöasioissa myös ylituomarina.

Pokeri ja sen pelaaminen sekä turnaustapahtumat elävät Nousiaisen mukaan iloista nousukautta. 2000-luvulla se valloitti TV-ruudut pokeriohjelmillaan, ja nyt sen termit ovat taas tuttuja eri ikäisille pokeria pelaaville ja ei-pelaaville. 

– Vaikka pokerin pelaaminen olisi itselle vierasta, tietävät useimmat nykyisin Texas Hold’Emin, joka onkin turnauksissa se tavallisin ja eniten pelattu pokeriversio. Pokeri-variantteja on kuitenkin paljon ja Queens of Tallinnaan olen halunnut laittaa mukaan mahdollisimman monimuotoisia naistenturnauksia, koska niitä ei ole ollut naispelaajille tarjolla. Pokerimaailman huipulla pelaa monta vahvaa suomalaista miespelaajaa, eikä ole mitään syytä, miksei huipulla olisi pian myös suomalaisia naispelaajia.

Marras-joulukuun vaihteessa järjestettävä Queens of Tallinn on nelipäiväinen pelitapahtuma, jonka pääturnauksena pelataan vain naisille tarkoitettu 350 € monipäiväinen kilpailu. Mukana on yli kymmenen muutakin naisten turnausta. Kings of Tallinn on kaikille avoin pokerifestivaali, joka on kasvanut yhdeksi Euroopan suurimmaksi pokeritapahtumaksi. Kings of Tallinn 2024 Autumn Edition käynnistyy Hilton Tallinn Park -hotellissa 18. lokakuuta ja turnausohjelmassa on ennätysmäärä erilaisia ja eri kokoisia pokeriturnauksia; pokerinpelaajia odotetaan paikalle noin 50 eri maasta kisaamaan miljoonien eurojen voittopoteista peräti 59 erilaisessa pokeriturnauksessa.

Kings of Tallinn -tapahtuman aikana pelataan myös pari vain naisille suunnattua turnausta, ja niissä on lisäpalkintoina Queens of Tallinn -lippuja.

Kings of Tallinn Autumn Edition 18.-27.10.2024

Queens of Tallinn 28.11.-1.12.2024

Lue myös