Tampereen parhaat ravintolat – listasimme 10 parasta ravintolaa
Tampere on Suomen suosituin kaupunki, ja vuosi vuodelta kaupungin vetovoima vain kasvaa.
Tampereen kulttuurielämä sekä ravintolatarjonta ovat kasvaneet viime vuosina aivan valtavasti. Klassikot ovat säilyttäneet suosionsa sekä tasonsa, ja uusia bistroravintoloita sekä viinibaareja on tullut läjäpäin lisää. Kysyimme lukijoiltamme, mistä löytyy heidän mielestään Tampereen paras ravintola. Vastausten perusteella olemme koonneet listan Helsingin kymmenestä parhaasta ravintolasta.
Näsinneula
Näsinneula on Tampereen ikonisin näköalaravintola, joka sijaitsee Pyynikinharjulla kohoavan Näsinneula-tornin huipulla. Ravintolan filosofia keskittyy suomalaisen ja pohjoismaisen gastronomian huippuosaamiseen, ja annokset valmistetaan kauden parhaista raaka-aineista, korostaen puhtaita makuja. Viinilista on kattava, ja se tarjoaa laajan valikoiman viinejä täydentämään huolellisesti mietittyjä ruokalajeja. Näsinneula on saanut laajalti tunnustusta ja mainetta sekä paikallisissa että kansallisissa ravintola-arvosteluissa.
Huber
Ravinteli Huber on lihaan keskittyvä gastronominen keidas. Ravintolan filosofia painottaa laadukkaiden raaka-aineiden, erityisesti lihatuotteiden, alkuperää ja valmistustekniikoita, joissa hiiligrilli näyttelee tärkeää roolia. Tunnelma on rento mutta tyylikäs, ja hintataso on erittäin kohtuullinen, ottaen huomioon raaka-aineiden korkean laadun. Viinimenu on tiivis mutta huolella valittu, painottaen lihan kanssa parhaiten yhteen sopivia vaihtoehtoja. Huber on saavuttanut suosiota etenkin liharuokien ystävien keskuudessa ja ansainnut kunnioitusta paikallisten ruokakriitikoiden keskuudessa.
Tiiliholvi
Ravintola Tiiliholvi sijaitsee Tampereen sydämessä, vanhassa kellaritilassa, jossa vallitsee tunnelmallinen ja historiallinen ilmapiiri. Tiiliholvin ruokafilosofia yhdistää klassista ranskalaista keittiötä ja skandinaavisia vaikutteita, luoden moderneja makuelämyksiä. Ravintolan tarjoamat monipuoliset ja laadukkaat menut tekevät siitä erinomaisen valinnan hienostuneeseen illalliseen. Viinilista on laaja, ja se tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja erilaisiin ruokiin sopiviksi. Tiiliholvi on pitkäaikainen suosikki ja saanut arvostusta Tampereen klassikkoravintolana.
Tampella
Tampella-ravintola sijaitsee historiallisessa tehdasmiljöössä Tammerkosken rannalla. Sen keittiö keskittyy moderniin skandinaaviseen ruokaan, jota valmistetaan kauden parhaista raaka-aineista. Ravintola tarjoaa elegantin mutta rennon ilmapiirin, ja sen hintataso on keskiluokkaa. Viinilista on kattava, tarjoten sekä eurooppalaisia että uuden maailman viinejä. Tampella on suosittu sekä arkeen että juhlaan, ja se on tunnettu erityisesti tamperelaisten keskuudessa.
Lue lisää Tampellasta täältä
Ravintola Astor
Ravintola Astor tarjoaa klassista eurooppalaista keittiötä, ja sen filosofia perustuu korkealaatuisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin resepteihin. Ravintolan sisustus ja tunnelma henkivät vanhan ajan eurooppalaista charmia. Pääsalissa lounaalla on usein pianisti soittamassa livemusiikkia. Ravintolan viinilista on melko kattava, sisältäen valikoiman klassisia eurooppalaisia viinejä. Astor on pitkäikäinen osa Tampereen ravintolaskeneä ja tunnettu klassisesta ruokaelämyksestään.
2H+K
2h+k on rento, mutta samalla tyylikäs bistro-tyylinen ravintola, joka keskittyy moderniin eurooppalaiseen ruokaan. Filosofiana on tarjota yksinkertaisia mutta kekseliäitä annoksia, jotka valmistetaan huippulaadukkaista raaka-aineista. Viinimenu on tiivis, mutta tarkkaan valikoitu. Listalta löytyy klassisten viinien lisäksi myös biodynaamisia sekä alkuviinejä. Ravintola on tunnettu ystävällisestä palvelustaan ja lämpimästä ilmapiiristään.
4 Vuodenaikaa
Tampereen kauppahallissa sijaitseva 4 Vuodenaikaa on pieni ja intiimi bistro, jonka filosofia on valmistaa sesongin parhaista raaka-aineista ranskalaisvaikutteisia ruokia. Ravintolan hintataso on kohtuullinen, mutta annokset ovat laadukkaita ja täynnä makua. Viinilista on tiivis, mutta täynnä tarkkaan valittuja ranskalaisia viinejä, jotka sopivat erinomaisesti ruokiin. 4 Vuodenaikaa on ansainnut paikkansa Tampereen rakastetuimpien lounasravintoloiden joukossa.
Kajo
Kajo on paikka yllätyksille. Kaiken tekemisen pohjana on rohkeus uskaltaa kokeilla ja luoda uutta. Sitä kautta ravintola kehittyy jatkuvasti. Kajon ideologia rakentuu vahvasti sekä vastuullisuuden että kestävyyden ympärille. Raaka-aineet käytetään alusta loppuun asti ja näin inspiroidutaan niiden käsittelystä syntyvien sivuvirtojen monipuolisuudesta sekä rajattomista käyttömahdollisuuksista. Ravintolassa vieras vangitaan osaksi taianomaista elämystä makujen puhtauden, vieraanvaraisen palvelun sekä räväköiden yhdistelmien kautta. Kajossa elämys tehdään kaikki aistit huomioon ottaen.
Piemonte
Piemonte on italialaistyyppinen ravintola, jonka menu painottuu erityisesti Piemonten alueen ruokakulttuuriin. Ravintolan filosofia keskittyy italialaiseen ruoanlaittoperinteeseen, jossa yksinkertaiset, mutta laadukkaat raaka-aineet nousevat pääosaan. Viinilista on tiivis, mutta sisältää valikoiman hienostuneita italialaisia viinejä. Piemonte on suosittu paikka italialaisen keittiön ystäville.
Ravinteli Bertha
Ravinteli Bertha tunnetaan rohkeasta ja luovasta lähestymistavastaan ruokaan. Ravintolan filosofia korostaa sesongin parhaita raaka-aineita, joita käytetään kekseliäiden ja yllätyksellisten annosten valmistukseen. Jokainen annos on huolella mietitty ja ainutlaatuinen. Viinilista on kattava ja tarjoilijat ovat tunnettuja osaamisestaan suositella viinejä, jotka täydentävät täydellisesti annoksia. Bertha on palkittu useissa suomalaisissa ravintola-arvioinneissa ja on yksi Tampereen gastronomian kirkkaimpia tähtiä.