Siirry pääsisältöön

Suomenlinnan lelumuseo – aikamatka lapsuuden leikkien maailmaan

Unelmakohde nostalgian nälkäisille

Suomenlinnan Lelumuseo on täydellinen kohde niille, jotka kaipaavat ripauksen nostalgiaa. Museon perustaja, taiteilija ja antiikkikauppias Piippa Tandefelt, aloitti tämän kokoelman ja nyt hänen tyttärensä Petra Tandefelt jatkaa museon toimintaa.

Museon näyttelyt ovat täynnä kauniita ja kummallisia esineitä, jotka herättävät henkiin menneiden aikojen leikit ja elämäntavat. Tämä on kohde kaikille nostalgian nälkäisille romantikoille, ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Café Samovarbar – herkuttelua ja tunnelmaa

Museon yhteydessä toimii ihastuttava Café Samovarbar, jossa voit nauttia käsin leivottuja herkkuja teen ja kahvin kera. Kahvilan erikoisuuksiin kuuluvat laadukkaat kuumat juomat, kuten laadukas haudutettu teeo ja huolella valmistetut espressopohjaiset juomat. Kesäisin käytössä oleva ulkoterassi tarjoaa upeat näkymät Suomenlinnan maisemiin. Kahvila tarjoaa myös vegaanisia vaihtoehtoja, joten jokaiselle löytyy sopiva herkku.

Erikoistunut museokauppa

Museokaupan valikoimasta löydät laadukkaita ja kestävällä tavalla tuotettuja leluja sekä muita ainutlaatuisia esineitä. Myynnissä on muun muassa saksalaisia ja englantilaisia pehmoeläimiä, perinteisiä joulukoristeita ja itävaltalaisia lumisadepalloja. Museokaupassa on myös eksklusiivisia postikortteja ja tuotteita, joita ei ole saatavilla muualla. Jokainen ostos tukee museon toimintaa, joten voit tehdä hyvää samalla kun nautit kauniista esineistä.

Vierailuajat ja erikoistapahtumat

Suomenlinnan Lelumuseo on avoinna kesäkaudella päivittäin toukokuun alusta syyskuun loppuun sekä joulukaudella ensimmäisestä adventista loppiaiseen. Museossa järjestetään myös erityisiä viikonloppuaukioloja keväällä ja jouluna. Näinä aikoina voit tutustua museon kokoelmaan ja nauttia sen tunnelmasta. Lisäksi museossa järjestetään iltapäiväteetarjoiluja ja opastuksia ryhmille tilauksesta.

Museo, joka kertoo tarinan

Suomenlinnan Lelumuseo ei ole pelkkä museo – se on paikka, jossa menneisyys herää henkiin ja jossa voit uppoutua lelujen ja leikkien historiaan. Se on täydellinen kohde kaikille, jotka haluavat kokea lapsuuden leikkien taian uudelleen.

Lähde mukaan kokemaan Suomenlinnan Lelumuseon ainutlaatuinen maailma!

Lue lisää Lelumuseon omilta sivuilta

https://lelumuseo.fi

Lue myös