Ranskalaisbistro Frans & Amelien syyslistalla herkutellaan kurpitsakeitolla ja poronpaistilla
Helsinkiläisen Frans & Amelien ja sen yhdeksän sisarravintolan syysmenu on lämpimien makujen juhlaa. Poronpaistin kanssa nautitaan herkkutattia ja lime-selleripyreetä, kananpojanrinnan kanssa punajuuricouscousia. Uuniomenapannukakku saa vierelleen kardemummasiirappia ja manteli-suklaamousse suolaista kinuskia. Uutena tarjoillaan listan maut yhteen kokoava, ystävän kanssa jaettava maistelumenu.
”Halusimme antaa asiakkaillemme mahdollisuuden nauttia mahdollisimman monta makua yhdellä aterialla. Idea on lähtöisin Jyväskylän Frans & Sandra -bistrosta, jossa maistelumenua on menestyksellä tarjoiltu asiakkaille jo toista vuotta”, kertoo ketjupäällikkö Jussi Lampinen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta. ”Maistelumenuhun kuuluu makuja yhteensä seitsemästä annoksesta; kolmesta alku-, kahdesta pää- ja kahdesta jälkiruoasta. Jokainen annos jaetaan yhdessä ystävän kanssa.”
Maistelumenun sijaan syysmenulta voi myös valita juuri itseä kiinnostavat annokset. Vegaaneille on tarjolla kolmen ruokalajin vegaanimenu sopivine vegaanisine viineineen.
Ranskalaisen keittiön klassikot aina saatavilla
Frans & les Femmes -ravintoloiden klassikkoannoksia rakastavia ei ole unohdettu. Neljästi vuodessa vaihtuvan kausimenun rinnalla kulkee aina klassikkolista, jolta löytyy asiakkaiden rakastamia annoksia, kuten etanoita, pariloitua maksaa, bouillabaissea pippuripihviä sekä itse leivottua suklaakakkua.
”Suositut simpukkaperjantait jatkavat nekin eli joka perjantai tarjoilemme tuoreita sinisimpukoita kermaisessa Dijon-valkosipuliliemessä, niin kauan kuin niitä riittää”, Lampinen kertoo.
Kymmenen modernia bistroa
Aiemmin Sokos Hotellien hotelliravintoloina tutuiksi tulleet Fransmannit uusittiin raikkaiksi ja rennoiksi bistroiksi vuosien 2016–2018 aikana. Uudistetuissa 10 Frans & les Femmes -ravintolassa yhdistyvät rakkaus hyvään ruokaan, viiniin ja ihmisiin.
”Olemme saaneet asiakkailtamme todella hyvää palautetta erityisesti uusista tiloista, jotka on sisustettu ajan henkeen hyvin valoisiksi ja raikkaiksi”, Lampinen kertoo. ”Ruoan osalta asiakkaita viehättävät tutut annokset, mutta samalla kysellään säännöllisesti jotakin uutta. Ilahduttavaa on lounaamme, Nizzan salaattitorin, suuri suosio. Eikä ihme, sillä se on todella runsas, sanoisin jopa että kaupunkinsa runsain.”
Syysmenu saatavilla 11. syyskuuta alkaen kaikissa Frans & les Femmes -ravintoloissa.
Frans & Amelie, Kluuvikatu 8, Helsinki
Frans & les Femmes -ravintolat löydät seuraavilta paikkakunnilta:
Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Kouvola, Kuopio, Mikkeli, Oulu, Rovaniemi, Tampere ja Vaasa