Haikon ravintolan kesä on täynnä tunnelmaa ja makuelämyksiä
Haikon Kartano tarjoaa parasta läpi kesän. Miltä kuulostaa Michael Björklundin suunnittelema kesämenu, grilliherkut tai viileä viinilasillinen jazztrion säestyksellä puistoon avautuvalla terassilla?
Haikon Kartano tarjoaa parasta läpi kesän. Miltä kuulostaa Michael Björklundin suunnittelema kesämenu, grilliherkut tai viileä viinilasillinen jazztrion säestyksellä puistoon avautuvalla terassilla?
Haikon Kartanon ravintolasalit sijaitsevat kauniissa kartanorakennuksessa, mutta kesäisin ruokailla voi myös aurinkoisella kartanoterassilla, josta avautuu upea puistonäkymä. -Terassillamme tapahtuu läpi kesän. Tulevana kesänä meillä on grilli kuumana joka perjantai aina juhannuksesta elokuun loppuun saakka ja lauantai-iltaisin vieraita viihdyttää jazztrio, ravintolatoimenjohtaja Riitta Vesterinen kertoo.
Haikon kesäkausi käynnistyy 8.6. meren rannalla Villa Haikon ”Nordic Fish & Wine” –tapahtumalla, jossa pääsee nauttimaan eri tavoin valmistettuja pohjoismaisia kala- ja äyriäisannoksia. Paikalla on vähintään 7-8 keittiömestaria, jotka työskentelevät ruokapisteillä. Tapahtuman teema on Itämeri ja menussa on vaikutteita Itämeren ympäristön kaupungeista ja kylistä.
Vesterinen muistuttaa, että Haikon ravintolat ovat avoinna ympäri vuoden käytännössä aamusta iltaan. – Tänne on helppo piipahtaa lasilliselle tai syömään milloin tahansa. Onkin ollut kiva huomata, että syksyllä käynnistyneet sunnuntaibrunssit ovat löytäneet mukavasti niin perheet, ystäväporukat kuin pariskunnat. Seurueilla tuntuu olevan brunssilla usein juhlan aihe ja lämmin tunnelma. Kesällä brunssia voi nauttia myös terassilla, Vesterinen jatkaa.
Kesämenu Michael Björklundin käsialaa
Haikossa on ollut jo usean vuoden ajan tarjolla neljän ruokalajin kesämenu, jonka ovat aiempina vuosina suunnitelleet mm. Suomen kokkimaajoukkue ja keittiömestari Pekka Terävä. Tämän vuoden kesämenu on ahvenanmaalaisen keittiömestari Michael Björklundin käsialaa. – Kokonaisuuden ovat hioneet yhdessä Micken kanssa Haikon keittiöpäällikkö Jyrki Yli-Uotila tiimeineen.
Menu on rakennettu Vesterisen mukaan vahvasti pohjoismaisten raaka-aineiden ympärille. – Se muodostaa Haikon ruokafilosofian ytimen. Kesämenussa on Micken myötä mukana Ahvenanmaa-twist, mutta mielestäni se edustaa pikemminkin suomalaista saaristolaisuutta.
Raaka-aineet naapurista
Haikon Kartanon ruokafilosofia perustuu paitsi pohjoismaiseen makumaailmaan ja suomalaisiin raaka-aineisiin, myös naapurista tulevaan ruokaan. – Puhumme lähituottajien sijaan mieluummin naapureista, joiden raaka-aineet rakentavat Haikon ruokamaailman ytimen. Olutta ja alkuvehnää tulee meille ihan likeltä Malmgårdin kartanosta, paikallinen kalastaja toimittaa meille kalaa saatavuuden mukaan, suklaat ja jäätelöt tulevat Porvoon pientuottajilta ja häränlihaa saamme Bosgårdin kartanosta Porvoosta, Vesterinen kertoo.
Haikon kesämenu á la Michael Björklund 11.6. – 10.9.
Alkuruoka
Käsinkuorittuja katkarapuja ja kirjolohta Ahvenanmaalta
Väliruoka
Kylmää perunakeittoa ahvenanmaalaisesta perunasta, rapeaksi paahdettua possun kylkeä ja villisipulia.
Pääruokavaihtoehdot
Paistettua ahventa ja perunan kanssa muhennettua kylmäsavuhaukea
tai
Ahvenanmaan karitsaa fileenä ja kylkenä sekä paahdetuista juureksista ja lihaliemestä keitettyä kastiketta
Jälkiruoka
Maitosuklaata, kinuskia ja mutakakkua
Pöytävaraukset ja lisätietoa osoitteessa www.haikko.fi