Siirry pääsisältöön

Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset Michelin-oppaassa

Michelin Guide julkaisi hiljattain Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Oppaaseen on valittu kaikenkaikkiaan jo yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta Viroa. Mukana on niin pääkaupungin huippukeittiöitä kuin maakuntien nousevia tähtiä, jotka edustavat maan monipuolista ja kehittyvää ruokakulttuuria. Valitut ravintolat tarjoavat elämyksiä, jotka perustuvat paikallisiin raaka-aineisiin, omaleimaisiin konsepteihin ja korkeaan laatuun.

Bib Gourmand – laadukasta ruokaa kohtuulliseen hintaan

Vuoden 2025 oppaassa Bib Gourmand -tunnustuksen sai yhteensä seitsemän ravintolaa. Uutena tulokkaana listalle nousi tallinnalainen UMA, joka sijaitsee Noblessnerin satama-alueella ja tarjoaa modernia aasialaista ruokaa jaettavina annoksina. UMA toimii jo entuudestaan Bib Gourmand -ravintolana tunnetun Lore Bistroon naapurissa, ja sai lisäksi Michelin-erikoispalkinnon vuoden ravintola-avauksena.

Bib Gourmand -tunnustuksen saaneet ravintolat:

Härg (Tallinna)

Lore Bistroo (Tallinna)

Mantel ja Korsten (Tallinna)

NOA (Viimsi)

Tuljak (Tallinna)

Fellin (Viljandi)

+ uutena

UMA (Tallinna)

Green Star-ravintolat osoittavat erityistä huomiota ympäristövastuullisuuteen

Michelin Green Star -tunnustuksen sai uutena tulokkaana ravintola Hiis, joka sijaitsee Mannivan kylässä, noin 30 minuutin ajomatkan päässä Tallinnasta itään. Keittiömestari Daanius Aas, vuoden 2023 Michelin Nuori kokki -palkittu, luotsaa ravintolaa intohimolla ja omistautumisella. Kolmena iltana viikossa tarjolla on tarkoin kuratoitu 15 ruokalajin elämysmenu, joka rakentuu kiertotalouden periaatteille, paikallisille raaka-aineille sekä itse kasvatetuille ja kerätyille tuotteille.

Kuva: Hiis Restaurant

Aiemmin Michelin Green Star – tunnustuksen saaneet ravintolat Fotografiska (Tallinna) ja Kolm Sõsarat (Lüllemäe) säilyttivät tunnustuksensa.

Michelin Guide Estonia -oppaaseen lisättiin seuraavat uudet ravintolat:

Tallinna:

HOOV Resto

KOYO

Morel Bistroo

Osteria il Cru

Shang Shi

VÕIVÕI

Tartto:

TOKO

Harjumaa:

Hiis (Michelin Green Star)

Michelin jakoi myös neljä henkilökohtaista erikoispalkintoa:

Vuoden nuori kokki: Mark Keerd, HOOV (Tallinna)

Vuoden sommelier: Kevin Lilleleht, 180° by Matthias Diether (Tallinna)

Vuoden palvelu: Vladimir Severin, Shang Shi (Tallinna)

Vuoden avaus: Kristo Malm, UMA (Tallinna)

Kaksi Michelin-tähdellä palkittua huippuravintolaa Tallinnassa

Noblessnerin satama-alueella sijaitseva 180° by Matthias Diether säilytti ansaitusti kaksi Michelin-tähteään. Ravintola hurmaa kävijät moitteettomalla palvelulla sekä visuaalisesti näyttävillä ja teknisesti taidokkaasti valmistetuilla annoksilla.

Kuva: 180 Degrees Restaurant

Yhden tähden ravintoloiden joukossa asemansa vahvisti NOA Chef’s Hall, jonka keittiömestari on Tõnis Siigur. Ravintola tunnetaan rohkeista mauistaan, tarkkaan hiotuista yksityiskohdistaan ja unohtumattomasta illalliselämyksestä meren äärellä.

Katso kaikki Michelin-ravintolat täältä

Teksti: Anita Jarrah

Lähde: Visit Estonia, Michelin Guide

Lue myös