Kroatian saaret hellivät kaikkia aisteja
Turkoosinsininen meri, keskiaikaiset kaupungit, häikäisevät maisemat, herkulliset viinit... Kroatian saarihyppely tarjoaa monipuolisia iloja ja nautintoja.
Kreikan saarihyppelyt alkavat olla jo tuttuja monelle, mutta yhä useampi on löytänyt kohteekseen myös Kroatian rannikon saaret. Eikä syyttä, sillä saaret tarjoavat unohtumattomia elämyksiä niin kuvankauniin luontonsa kuin kulttuurinsakin puolesta.
– Kroatian saaristoon kuuluu jopa 1000 saarta. Alueen tunnetuimpia matkailukohteita ovat mantereen puolen kaupungit Split ja Dubrovnik sekä saaret Hvar ja Korčula, kertoo Helin Matkojen matkamyyjä Lina Markkanen. – Täysin räätälöitävillä matkoillamme voit valita juuri sinua tai ryhmääsi kiinnostavat osat matkaanne.
Saarihyppelymatkan voi aloittaa vaikkapa Splitistä, joka jo itsessään tarjoaa paljon nähtävää matkailijalle. Saarista Markkanen nostaa esimerkiksi pienen Korčulan. – Se on oma suosikkini, vaikka suurempi Hvarin saari onkin suositumpi. Korčulassa kiehtoo erityisesti sen tunnelmallinen vanha kaupunki, joka on kuin monelle jo tuttu Dubrovnik miniatyyrikoossa.
Dubrovnik on upea, maailman kauneimmaksikin nimetty kaupunki ja monelle tuttu Game of Thrones -sarjan jylhistä ja pittoreskeista kuvauspaikoista. Kaupungin kapeat kujat, meren läheisyys, pienet kahvilat ja ravintolat eivät jätä ketään kylmäksi, vakuuttaa Markkanen.
Miksi juuri Kroatian saaret?
Markkasen on vaikea nimetä Kroatian ehdotonta vetonaulaa, koska siellä on niitä niin paljon. – Historiaa henkivät pikkukaupungit ovat vertaansa vailla ja Adrianmeren turkoosina hohtava, puhdas vesi on niin kirkasta, että vastaavaa on Euroopasta vaikea löytää, hän kuvailee. – Myös paikalliset kulinaariset herkut tuovat oman lisänsä Kroatian viehättävyyteen: esimerkiksi viinit ovat erinomaisia, eikä niitä juurikaan saa ostettua maan ulkopuolelta.
Ruoista mainittakoon erilaiset merenelävät sekä lammas eri tavoin valmistettuna. Itäisen Välimeren tapaan grillaus on suosittu ruoanvalmistustapa. – Mutta ruokalistoilta löytyy myös paljon italialaisvaikutteita, kuten pastoja ja risottoja, toteaa Markkanen ja jatkaa, että hänen oma suosikkinsa on balkanilainen cevapi-jauheliha-annos.
Parhaat kuukaudet Kroatian matkalle ovat maalis-toukokuussa tai syys-lokakuussa, jolloin Välimeren kuumuus ei ole enää niin polttavaa kuin keskellä kesää. – Kroatia on monin tavoin inspiroiva kohde ja Helin Matkojen kautta saat alusta alkaen yksilöllisesti rakennetun kokonaisuuden. Toimimme 40 vuoden kokemuksella, ja lomamatkojen räätälöinti asiakkaan toiveiden mukaan on meille sydämen asia, toteaa Lina Markkanen.
Lisätiedot: www.helinmatkat.fi