Siirry pääsisältöön

Sitruunarisotto

Tarvitset:
– 1 sitruunan kuori + mehu
– 4 dl risottoriisiä
– 1 l vettä
– 2 kasvisliemikuutiota
– 3 salottisipulia hienonnettuna
– 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
– 5 rkl voita
– 0,5 tl kurkumaa
– 50 g parmesaania raastettuna

  1. Kuumenna 1 l vettä ja lisää liemikuutiot.
  2. Lisää erilliseen kattilaan noin 3 rkl voita ja kuullota sipuli. Lisää sipulin joukkoon kurkuma ja riisi. Sekoita, kunnes riisi kuultaa.
  3. Kaada joukkoon valkoviini ja kiehauta.
  4. Lisää kauhallinen liemikuutiota riisiin ja anna imeytyä. Sen jälkeen lisää toinen kauhallinen. Jatka prosessia niin kauan, kunnes liemi on imeytynyt.
  5. Pidä kattila noin 20 minuuttia kannen alla niin alhaisella lämmöllä, että risotto pysyy mehevänä.
  6. Loppuvaiheessa lisää joukkoon sitruunan hienoksi raastettu kuori ja sitruunan mehu. Huom. voit halutessasi jättää hieman sitruunankuorta myös koristeeksi!
  7. Lisää mukaan vielä noin 2 rkl voita ja hienoksi raastettu parmesaani. Sekoita, kunnes niin voi kuin juustokin on sulanut risoton joukkoon.
  8. Koristele halutessasi mintunlehdillä ja pienillä suikaleilla sitruunaa.
  9. Raasta päälle vielä hieman parmesaania ja nauti!

Katso tästä lisää kasvisruokareseptejä!

Lue myös