

Sitruuna posset, paahdettua valkosuklaata suklaakakku
Sitruuna posset
- 2,5dl kuohukerma
- 1dl sokeri
- 3/4dl sitruunamehu
- 1 sitruunankuori
Keitä kermaa ja sokeria pienessä kattilassa n.5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila hellalta ja lisää joukkoon sitruunan mehu ja kuori. Siivilöi ja annostele massa annoslaseihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä 4 tuntia jääkaapissa.
Paahdettua valkosuklaata
- 100g valkosuklaa
Leikkaa valkosuklaa veitsellä pienemmiksi paloiksi ja asettele leivinpaperille. Paahda suklaita 140 asteisessa uunissa kunnes kauniin ruskeaa. Jäähdytä huolella ja murusta veitsellä.
Suklaakakku
- 75 g tummaa suklaata
- 75 g voita
- 75 g tomusokeria
- 1kpl kananmunaa
- 16 g tattarijauhoja
- suolaa
Sulata miedolla lämmöllä kattilassa voi, suklaa ja sokeri, sammuta hella. Lisää kananmunat voimakkaasti sekoittaen, lisää sitten tattarijauho ja sekoita tasaiseksi. Mausta taikina ripauksella suolaa. Laita taikina voilla tai öljyllä vuorattuun foliovuokaan, kypsennä 180-asteisessa uunissa 14-18 minuuttia kunnes kakku on kypsä.
Annoksen koristeluun
- Mimis versot
- orvokkeja