Siirry pääsisältöön

Rapurapurallaa – näin keität ravut!

Nämä tarvitset:

  • 40 rapua
  • 5 litraa vettä
  • 24 sokeripalaa
  • 120 grammaa karkeaa merisuolaa
  • Tillin kruunuja ja varsia
  • Koristeeksi hyvää tilliä

Näin sen teet:

  1. Tarkista, että kaikki ravut elävät ja pyrstö käpristyy kopauttaessa. Heitä veltot ravut pois.
  2. Huuhtele elävät ravut kylmällä vedellä.
  3. Kiehauta vesi, karkea suola ja sokeripalat. Tarkista liemen maku.
  4. Lisää ravut kattilaan ja paina ne nopeasti veden alle tillinvarsilla tai reikäkauhalla.
  5. Kun vesi kiehahtaa uudelleen, laske siitä jäljellä olevaksi keittoajaksi 8-10 minuuttia.
  6. Keittämisen jälkeen poista tillinvarret ja lisää tilalle tillin kukinnot ja lehtiä.
  7. Jäähdytä ravut mahdollisimman nopeasti keitinvedessään ja säilytä kylmässä liemessä tarjoamiseen saakka.

Ravut ovat parhaimmillaan, kun ne ovat levänneet keitinliemessä vähintään 8 tuntia ja enintään vuorokauden.

Vinkki! Kun keität rapuja isomman erän, nosta keitetyt ravut reikäkauhalla kulhoon tai ämpäriin ja vaihda keitinliemeen uudet tillinvarret.

Lopuksi siivilöi loppuliemi keitettyjen rapujen päälle ja lisää tuoretta tilliä maustamaan rapuja.

Iloisia rapujuhlia!

Ps. Ethän heitä pois ravunkuoria! Lue tästä äyriäisliemen ja äyriäiskastikkeen reseptit, jotka syntyvät ravunkuorista.

Tämä resepti on kirjasta Parasta Kalasta – klassikkoruokia Suomesta

Lue myös