Siirry pääsisältöön

Rapea sillipihvi ja sitruunamajoneesia briossisämpylässä

  • 1 kg MSC-sertifioitua silliä (voit myös käyttää silakkaa tai sardiineja)
  • 4 briossisämpylää
  • 1 luomusitruunan
  • Tuoretta tilliä
  • 1 pienen maustekurkun
  • 3 rkl majoneesia
  • 50 g suolayrttiä
  • 1 pikkukurkku
  • 1 punasipuli
  • 1 kerä sydänsalaattia
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 100 g leivänmuruja (vanhasta leivästä)
  • Auringonkukkaöljyä tai oliiviöljyä paistamiseen
  1. Leikkaa sipuli ja pikkukurkku mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja laita ne kulhoon. Purista päälle sitruunamehu. Lisää suolayrtti ja ripaus suolaa. Anna maustua.
  2. Laita yhteen laakeaan kulhoon kananmuna ja riko sen rakenne haarukalla. Laita toiseen kulhoon leivänmurut ja kolmanteen jauho.
  3. Jos käytät kokonaista kalaa, fileoi se. Taputtele fileet kuivaksi talouspaperilla ja jauhota ne, siirrä ne seuraavaksi yksitellen kananmunaan ja viimeiseksi leivänmuruihin.
  4. Lisää reilusti öljyä pannuun ja paista kalaa, kunnes se on molemmilta puolin kullan ruskea.
  5. Sekoita majoneesi, pilkottu maustekurkku, tilli ja raastettu sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa salaatista kanta.
  6. Halkaise briossisämpylät ja paahda niitä niin, että pinta tulee rapeaksi. Levitä sämpylälle majoneesi, lisää salaatin lehti, sillifilee, tilli ja maustuneet sipuli, kurkku ja suolayrtti.

”Tämä resepti toimii millä tahansa tiivisrakenteisella kalalla. Jos haluat paljon makua, käytä tuoretta silliä, silakkaa tai sardiinifileitä. Jos pidät valkoisesta kalasta, voit käyttää esimerkiksi pieniä seitifileitä.”

Resepti: Jadis Schreuder | Kuva: @davidloftus

Katso kaikki 12 vastuullista reseptiä: www.msc.org/fi/merien-keittokirja-2023

Lue myös