Siirry pääsisältöön

Puikulaperunakroketit ja karamellisoitua hapankermaa

Karamellisoitua hapankermaa:

  • 400g Crème fraîche

1. Lisää Crème fraîche kattilaan. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, jonka jälkeen alenna lämpö pienemmälle ja anna hiljalleen keittyä kasaan välillä sekoittaen kunnes hapankerma on muuttunut hieman rusehtavaksi ja sitä on jäljellä 1-2 dl. 

2. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Puikulaperunakroketit:

  • 500g kuorittua puikulaperunaa
  • 80g huoneenlämpöistä voita
  • 1/3 puntti persiljaa
  • 1tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 100g Valio luostarijuusto raastettuna

Leivitykseen:

  • 2 kananmunaa
  • Vehnäjauhoja
  • Korppujauhoja

Friteeraukseen:

  • Rypsiöljyä

1. Keitä perunat kypsiksi ja hienonna sillä aikaa persilja. Soseuta perunat, pienet sattumat eivät haittaa. Sekoita joukkoon loput ainekset ja siirrä massa kylmään, kunnes se on jähmettynyt. Muotoile massasta palloja.

2. Riko kananmunien rakenne. Aloita pyörittämällä perunapallot ensin vehnäjauhossa, sen jälkeen kananmunassa ja viimeisenä korppujauhoissa.

3. Lämmitä öljy 180 asteiseksi ja friteeraa kroketteja, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Nosta kroketit hetkeksi talouspaperin päälle kuivumaan ja tarjoile kuumina.  Dippaile karamellisoituun hapankermaan.

Annos voidaan tarjoilla sellaisenaan tai vaikka savustetun kalan seurana.

Lari Helenius on keittiömestari ja Vuoden kokki 2020.

Lue myös