Siirry pääsisältöön

Peuracarpaccio ja minttupesto

Peuracarpaccio

  • 400g peuran sisäpaistia
  • 4 dl punaviiniä
  • Timjamin oksia
  • Reilusti karkeaa merisuolaa
  • Reilusti mustapippuria

Kuivaa sisäpaistin pinnat talouspaperilla. Hiero pintaan reilu kerros suolaa ja pippuria. Laita liha maustumaan punaviinin ja timjamin kanssa 24h. Ota liha pois marinadista, kiedo tiukaksi pötköksi tuorekelmuun ja pakasta 3h (näin lihasta on helpompi leikata ohuita siivuja). Asettele tarjoiluastialle ja koristele vaikkapa pestolla, parmesaanilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.

Minttupesto

  • 1 puntti basilikaa
  • 1 puntti minttua
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl parmesaania
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa 
  • pippuria

Hienonna yrtit, valkosipuli ja pinjansiemenet sauvasekoittimella. Lisää juusto, öljy ja sitruunan mehu, mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Lue myös