Siirry pääsisältöön

Kermainen lohikeitto

Paistamiseen

  • öljyä
  • 2 sipulia
  • 700 g perunaa
  • 1 kpl purjoa
  • 3 kpl porkkanaa
  • n. 1½ l vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 500 g lohifileetä
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl ruokakermaa
  • mustapippuria
  • 1/2 sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 ruukku tilliä
  1. Kuumenna öljy kattilassa. Silppua sipuli ja lisää kattilaan kuullottumaan.
  2. Pese perunat ja paloittele. Silppua purjo ja suikaloi porkkanat. Lisää paloitellut vihannekset, vesi ja kalaliemikuutio joukkoon.
  3. Keitä keskilämmöllä, kannen alla noin 20 minuuttia.
  4. Kuutioi lohi ja lisää kalakuutiot liemeen ja keitä muutaman minuutin ajan. Lisää maito ja ruokakerma. Kiehauta keitto ja mausta lopuksi mustapippurilla, sitruunamehulla, suolalla ja silputulla tillillä. 

Lue myös