Juustoiset hirvi-pelmenit ja crostinit
Tämä ylellinen herkkuruoka sopii täydellisesti kylmiin ja pimeneviin iltoihin. Varaa aikaa, sillä tämän ruoan valmistukseen sitä kuluu, mutta on kaikki sen arvoista kun saat lopulta eteesi lihaisat pelmenit ja juustoiset crostinit.
Pelmeni taikina:
- 4 dl durumjauhoja tai vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 kpl kananmunia
- 1 dl turkkailaista jogurttia
- Aloita tekemällä taikina. Sekoita jauhot ja suola keskenään kulhossa. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja riko sinne kananmunat. Riko kananmunien rakenne ja lisää turkkilainen jogurtti.
- Vaivaa taikina kiinteäksi ja kääri taikina kelmuun. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Täyte:
- 200 g 8h Märzen oluessa haudutettua hirven vasan lapaa revittynä
- 100 g pekonia hienonnettuna
- 1/2 pkt Entremont -raclettejuustoa pieneksi kuutioituna
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
- timjamia
- rosmariinia
- suolaa
- mustapippuria
Kuutioi pekoni ja hienonna sipulit ja yrtit ja lisää sen jälkeen pannulle kuullottumaan. Kuutioi juusto pieneksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
Pelmenit:
- Jaa taikina pienempiin osiin ja kaulitse ohueksi vehnäjauhojen kanssa. Leikkaa taikinasta pyöreitä kiekkoja (voit käyttää stanssia apuna).
- Täytä pyöreät taikinalevyt täytteellä ja painele hyvin kiinni. Pidä liinan alla keittämiseen saakka. Keitä pelmeneitä muutama minuutti kunnes ovat kypsiä.
Lihaliemi:
- 1 l siivilöityä hirven haudutuslientä & lihafondia
Keitä haudutusliemestä ja lihafondiesta tumma liemi.
Tarjoiluun:
- 2 dl smetanaa
Tarjoile pelmenit lihaliemena kanssa. Vaahdota smetana ja lisää valmisten annosten päälle.
Crostini:
- Maalaispatonkia
- 1/2 pkt Entremont juustoa
- timjamia
- mustapippuria
Paahda leivät kevyesti. Leikkaa juustoviipaleet leipien päälle ja töhötä kaasupolttimolla. Mausta timjamin lehdillä ja mustapippurilla.
. . .
Reseptin loihti ja kuvat otti Toptaste vaikuttaja: @kokki_ja_kamera