Siirry pääsisältöön

Juustoiset hirvi-pelmenit ja crostinit

Pelmeni taikina:

  • 4 dl durumjauhoja tai vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 dl turkkailaista jogurttia
  1. Aloita tekemällä taikina. Sekoita jauhot ja suola keskenään kulhossa. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja riko sinne kananmunat. Riko kananmunien rakenne ja lisää turkkilainen jogurtti.
  2. Vaivaa taikina kiinteäksi ja kääri taikina kelmuun. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte:

  • 200 g 8h Märzen oluessa haudutettua hirven vasan lapaa revittynä
  • 100 g pekonia hienonnettuna
  • 1/2 pkt Entremont -raclettejuustoa pieneksi kuutioituna
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • timjamia
  • rosmariinia
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuutioi pekoni ja hienonna sipulit ja yrtit ja lisää sen jälkeen pannulle kuullottumaan. Kuutioi juusto pieneksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Pelmenit:

  1. Jaa taikina pienempiin osiin ja kaulitse ohueksi vehnäjauhojen kanssa. Leikkaa taikinasta pyöreitä kiekkoja (voit käyttää stanssia apuna).
  2. Täytä pyöreät taikinalevyt täytteellä ja painele hyvin kiinni. Pidä liinan alla keittämiseen saakka. Keitä pelmeneitä muutama minuutti kunnes ovat kypsiä.

Lihaliemi:

  • 1 l siivilöityä hirven haudutuslientä & lihafondia

Keitä haudutusliemestä ja lihafondiesta tumma liemi.

Tarjoiluun:

  • 2 dl smetanaa

Tarjoile pelmenit lihaliemena kanssa. Vaahdota smetana ja lisää valmisten annosten päälle.

Valmiit crostinit.

Crostini:

  • Maalaispatonkia
  • 1/2 pkt Entremont juustoa
  • timjamia
  • mustapippuria

Paahda leivät kevyesti. Leikkaa juustoviipaleet leipien päälle ja töhötä kaasupolttimolla. Mausta timjamin lehdillä ja mustapippurilla.

. . .

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Nayttokuva-2022-8-29-kello-11.59.55.png

Reseptin loihti ja kuvat otti Toptaste vaikuttaja: @kokki_ja_kamera

Lue myös