Halloumipyttipannu
Tämä helppo arkiresepti on bongattu ja tuunattu Julia Tuvessonin Vuokaruoka-kirjasta. Halloumipyttipannu osoittautui helpoksi arkiruoaksi, jota voi varioida kaapin sisällön mukaan.
Ainekset yhteen uunipellilliseen:
Pohja:
700 g perunoita
3 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
öljyä, suolaa ja pippuria
Päälle:
250 g halloumia
1-2 dl persiljaa
1/2 pussia babypinaattia
Maustevoi:
2 rkl huoneenlämpöistä voita
1 rkl yrittimausteseosta
Kastike:
2 dl ranskankermaa
1 rkl Dijon hunajasinappia
sitruunamehua, suolaa ja pippuria
Valmistus
- Lado pilkotut vihannekset uunipellille, pirskota päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda 225 asteessa 15 minuuttia. Valmista tällä välillä maustevoi sekoittamalla yritit voihin ja kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Ota pelti uunista ulos ja kaada maustevoi vihannesten päälle. Paahda vielä 10 minuuttia.
- Paista halloumi öljyssä pannulla niin, että se saa väriä.
- Ota pelti pois uunista ja levitä päälle pinaatti, persilja ja halloumi.
- Tarjoile kastikkeen kanssa!
Vinkki! Heitä pellille muitakin juureksia, mitä kaapissa sattuu olemaan. Esimerkiksi bataatti, punajuuri ja parsakaali sopivat varmasti myös hyvin. Halloumin voi korvata esimerksiksi paistetuilla vuohenjuustokiekoilla.
Psst! Jos kaipaat ideoita keittiöön, kurkkaa ruokakirjaesittelymme. Tämä resepti löytyi Vuokaruoka-kirjasta, joka oli täynnä muitakin saman kaltaisia helppoja kasvisreseptejä. Suosittelen tutustumaan!