Siirry pääsisältöön

 Gratinoitu Hochland cheddar pasta

(2 annosta)

  • 250 – 300 g pastaa 
  • vettä
  • suolaa
  • 50 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 3 dl maitoa
  • 4 -5 siivua Hochland cheddar-juustoa
  • Pippuria, paprikajauhetta, ripaus suolaa ja sokeria
  • Paahdettua pekonia / parmankinkkua 

1. Keitä vesi kiehuvaksi kattilassa, lisää suola ja pastat. Keitä siten, että kypsyys on enintään ”al dente”.

2. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita puulastalla, kyspsytä jauhoja hiukan, niin ettei jauhot ruskistu. Lisää joukkoon kerma hiljalleen ja kokoajan sekoittaen. Lisää myös maito. Sulata kiehuvaan kastikkeeseen myös Hochland cheddarit ja sekoita hyvin. 

3. Lisää pastat kastikkeen joukkoon ja sekoita. Kaada pasta kastikkeineen leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan. Gratinoi pastaa uunissa grillivastuksen alla keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes se saa hieman väriä. 

4. Leikkaa sillä välin pekoni / parmankinkku silpuksi, ja paahda pannulla rapeaksi.

5. Laita tarjolle ja ripottele päälle rapeaa pekonia / parmankinkkua.

. . .

Resepti + kuva: @colorsofthe_wind

vaikuttaja
IG: @colorsofthe_wind

Lue myös