Siirry pääsisältöön

Dani Hännisen Whipped feta -dippi ja marinoidut veget

4 annosta / 30 min

Whipped feta: 

  • 200 g Patros Natur fetaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 dl kuohukermaa tai ranskankermaa 
  • ½ tl mustapippuria myllystä

Veget: 

  • 100 g retiisejä 
  • 150 g broccolinia 
  • 100 g endiiviä tai sikuria
  • 1 rkl oliiviöljyä 
  • ½ tl suolaa
  • ½ sitruunan mehu ja kuori

1. Laita feta tehosekoittimeen tai vastaavaan laitteeseen. Lisää kerma tai ranskankerma sekä mausteet. Sekoita sileäksi tahnaksi. Laita kylmään hetkeksi, jotta dippi hieman jähmettyy.  Jos dipistä tulee liian tiukka voit notkistaa sitä tilkalla kylmää vettä.

2. Paahda broccolinit uunissa 180 -asteessa noin 8 minuuttia. Pese ja halkaise endiivi sekä huuhtele retiisit. Mausta öljyllä, suolalla ja sitruunalla. 

3. Nosta lautasen keskelle iso lusikallinen whipped fetaa ja asettele veget sen ympärille. Dippaile ja nauti!

Dani Hänninen
Dani Hänninen

Whipped feta on todella helppo dippi vaihtoehto vanhojen tuttujen tilalle. Se on helppo tehdä sekä kruunaa illanistujaiset varmasti!” – Dani

Lue myös