Chorizo tacot
Tämä resepti antaa herkullisen vaihtoehdon tacojen perinteisten täytteiden rinnalle.
Korianterijogurtti
- 1 pieni ruukku korianteria
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 limetin kuoriraaste ja ½ limetin mehu
- 2 dl turkkilaista / kreikkalaista jogurttia
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Hienonna korianteri, kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Linssisalsa
- 200g keitettyjä/höyrytettyjä linssejä, jäähtyneinä
- 100g fetajuustoa, murennettuna
- 2 tomaattia paloiteltuna
- 1 makeasipuli
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 limen mehu
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- Pippuria ja suolaa maun mukaan
Laita viipaloidut tomaatit lasikulhoon. Lisää hienonnettu sipuli, balsamiviinietikka ja oliiviöljy. Purista limen mehu, lisää yrtit, linssit ja feta. Sekoita varoen. Viimeistele suolalla ja pippurilla.
- 500g Feri’s chorizo tuoremakkaraa
Paista makkarat kokonaisina keskilämmöllä. VINKKI: Tuoremakkaraan ei kannata tehdä viiltoja, etteivät nesteet valu ulos. Raakana makkarat ovat ”velttoja”, kypsän makkaran tunnistaakin siitä, että se tuntuu napakalta! Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile tortillalettujen, salsan ja jugurtin kanssa. Lisää pinnalle tuoretta korianteria ja ei muuta, kun ääntä kohti!