Aasialaiset röstiperunat
Toimitus pääsi testaamaan uusia Rooty-tuotteita kotikeittiössään ja päätyi kehittelemään aasialaiset röstiperunat.
Innostuin uudesta kauppoihin tulleesta Rooty-pannunuudelista ja mieleeni juolahti kokeilla valmistaa siitä jotain aasialaista.
Olen asunut usean vuoden Indonesiassa ja tutustuin siellä paikalliseen herkkuun nimeltä Bakwan Sayur. Näitä uppopaistettuja vihanneksista ja jauhoista valmistettuja frittiherkkuja myytiin lähes jokaisen kadun kulmalla. Normaalisti Bakwan Sayur valmistetaan vihreistä pavuista, kaalista, porkkanoista ja maissista. Vihannekset silputaan ohuiksi suikaleiksi ja niistä tehdään taikina joka uppopaistetaan. Näitä ihania rasvaisia suupaloja syödään Indonesiassa aamupalaksi, välipalaksi tai iltapalaksi. Ne yleensä pakataan muovipussiin, johon heitetään kourallinen pieniä vihreitä chilejä mukaan. Bakwan Sayr nautitaan niin, että puraistaan ensin siitä palanen, jonka perään purraan palanen tuoreesta ja vahvasta chilistä. Huh, tämä on tulista!
Päätin valmistaa Bakwan Sayria pitkästä aikaa ja innostuin ajatuksesta lisätä siihen perunasta valmistettua Rooty pannunuudelia. Näin syntyi aasialainen röstiperunan tyylinen snack.
Aasialainen Röstiperuna
Noin 10 kpl
- noin 250 g Rooty pannunuudelia
- 2 pientä porkkanaa
- 2 kevätsipulia
- 1 pieni purkki maissia
- 1/2 sitruunaruohoa
- valkosipulia
- 2 munaa
- noin 2 dl vehnäjauhoja
- reilu loraus maissijauhoja
- vettä
- suolaa ja valkopippuria
- öljyä uppopaistamiseen
- Pilko porkkanat ja kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi
- Pilko valkosipuli ja sitruunaruoho pieniksi paloiksi
- Lisää kulhoon Rooty pannunuudelit, suikaloidut vihannekset, maissit, valkosipuli ja sitruunaruoho
- Lisää joukkoon munat, maissijauhot, osa vehnäjauhoista ja sekoita
- Lisää vesi ja lisää loput vehnäjauhoista sekoitellen
- Mausta taikina suolalla ja mustapippurilla ja lorauksella öljyä
- Anna seoksen seistä 10 minuuttia ja uppopaista öljyssä
Mikäli kestät tulista, tarjoile tuoreiden pienten vihreiden chilien kanssa. Niitä löytää etnisistä kaupoista!