Siirry pääsisältöön

World’s 50 Best: Nämä ovat maailman parhaat hotellit 2024

Maailman tunnetuimpiin ravintolalistauksiin erikoistunut World’s 50 Best -järjestö julisti viime yönä Suomen aikaan maailman 50 parasta hotellia. Kyseessä on kansainvälisesti arvostettu järjestö, joka julkaisee vuosittaisia listauksia maailman parhaista ravintoloista, baareista ja hotelleista. Näiden listojen tarkoituksena on tunnistaa ja juhlistaa alan huippuja kansainvälisellä tasolla. Järjestö on saavuttanut laajaa arvostusta, ja heidän listauksensa toimivat usein oppaina niin matkailijoille kuin kulinaristeillekin.

Järjestö julkaisi The World’s 50 Best Hotels -listauksen ensimmäisen kerran vuonna 2023. Parhaiden hotellien valintaprosessi perustuu laajaan kansainväliseen asiantuntijaraatiin, joka koostuu matkailualan ammattilaisista, toimittajista ja hotellikriitikoista. Hotellit valitaan useiden kriteerien perusteella, kuten palvelun laatu, design, sijainti, ainutlaatuisuus sekä vieraanvaraisuus, luoden tasapainoisen kuvan maailman parhaista majoituspaikoista. Äänestyksessä pyritään monipuolisuuteen, ja mukana on eri puolilta maailmaa olevia hotelleja, jotka edustavat erilaisia matkailukokemuksia.

The World’s 50 Best Hotels 2023 Passalacqua image © Ruben Ortiz

Tällä kertaa listalla korostuvat erityisesti Aasia ja Eurooppa. Kaikki kymmenen parasta hotellia sijaitsevat joko Aasiassa tai Euroopassa, ja jopa seitsemän kymmenestä huipputasoisesta hotellista on Aasiassa. Tämä vahvistaa Aasian ja Euroopan asemaa maailman hotellikentällä.

World’s 50 Best Hotels 2024 -listan kärki:

1. Capella Bangkok, Bangkok

2. Passalacqua, Lake Como

3. Rosewood Hong Kong, Hong Kong

4. Cheval Blanc, Pariisi

5. The Upper House, Hong Kong

6. Raffles Singapore, Singapore

7. Aman Tokyo, Tokio

8. Soneva Fushi, Malediivit

9. Atlantis The Royal, Dubai

10. Nihi Sumba, Sumba 

Listalta löytyy myös useita muita kansainvälisesti arvostettuja huippuhotelleja, kuten New Yorkissa Aman sekä The Carlyle, Marrakeshin Royal Mansiour sekä La Mamounia. Listalta löytyy myös legendaarinen Eden Rock St. Barthissa. Monia erittäin arvostettuja luksushotelleja löytyy myös Euroopasta, Lontoossa The Connaught sekä Raffles at OWO, Pariisissa Le Bristol sekä Hôtel De Crillon, Four Seasons hotellit Firenzessä sekä Madridissa ja Amalfin rannikolla Borgo Santandrea.

Voit lukea listan kokonaisuudessaan heidän verkkosivuiltaan: https://www.theworlds50best.com/stories/News/the-worlds-50-best-hotels-2024-list.html

Lue myös