Siirry pääsisältöön

Viking Linen Vihreä merikokous tarjoilee elämyksellisesti vastuullisuutta kokousosastolla, lautasella ja myymälässä

Kokoustamisessa isossa roolissa ovat kokoustilojen lisäksi kokouksessa tarjoiltava ruoka ja juoma, elämyksiä unohtamatta. Viking Linen Vihreä merikokous tarjoaa kokousvieraiden riemuksi vastuullisia tapoja nauttia sekä kokouksen aikana että sen jälkeen viihtyen. 

Viking Linen vihreä merikokous tarjoaa ruokaa ja elämyksiä hyvällä vastuullisesti

– Kokousmatka on aina kokonaisuus, mihin sisältyy myös ruoka ja juoma, kertoo Viking Linen Head of Customer Experience Marika Immonen. – Meille korkealaatuiset raaka-aineet ja ruuan herkullisuus ovat hyvin tärkeitä.  Painotamme myös ruoka- ja juomatuotteissamme vastuullisuutta, paikallisuutta ja sesonkimakuja.

Tärkeä kokousten polttoaine on kahvi, ilman sitä ei Suomessa käytännössä kokousteta. Viking Linen Vihreässä merikokouksessa herkullista kahvia voi nauttia hyvällä omallatunnolla.

– Laivoilla tarjoiltava kahvi on kestävästi tuotettua Slow Forest- luomukahvia, jota viljellään varustamon omalla nimikkotilalla Laosissa. Kahvinporot kierrätetään myös jälleenkäyttöön puutarhamullan raaka-aineeksi, avaa kahvin taustoja Marika Immonen. -Testasimme uutta Slow Forest- kahviamme ennen sen käyttöönottoa sekä asiakkailla että omalla henkilökunnalla – ja se sai suitsutusta molemmilta. Kun kahvia keitetään aluksillamme yhteensä 8,5 miljoonaa kupillista vuodessa, haluamme, että se on sekä vastuullista että maukasta. Teenjuojat voivat taas nauttia Vihreässä merikokouksessa EU-sertifioitua Reilun Kaupan luomuteetä. 

Herkuttelua hyvällä omallatunnolla voi Vihreässä merikokouksessa jatkaa kokoustamisen tauoilla ja sen jälkeen, koska saatavilla on Viking Linen erinomaiset ravintolapalvelut, joissa on myös ajateltu valintojen vastuullisuutta. Marika Immonen kertoo, miten ravintoloiden raaka-aineista noin seitsemänkymmentä prosenttia tulee pohjoismaista, ja laivalla saatavilla olevat menut tuovat sesongin maut kokoustajien eteen, jolloin voidaan käyttää paljon juuri silloin luontevasti sadonkorjuussa olevia aineksia. 

– Meillä on kunnianhimoinen tavoite tarjota Itämeren parasta ruokaa asiakkaillemme vastuullisuuteen panostaen, summaa Immonen. – Tähän kuuluu sesongin ja paikallisuuden lisäksi myös ruokahävikin tarkkailu ja vähentäminen. 

Immosen mukaan Vihreässä merikokouksessa ruokailun voi valita joko suositussa buffet-ravintolassa, jonka noutopöydistä löytyy runsaasti herkullisia vaihtoehtoja, joista valita suosikkinsa, tai a la carte -puolelle, jossa maukkaat pöytiin tarjoiltavat annokset vievät kielen mennessään. Molemmissa ravintoloissa on huomioitu myös kasvava kiinnostus kasvisruokavaihtoehtoihin. Kokousryhmät pysyvät yhdessä myös ruokailun aikana, sillä heille varataan aina yhtenäiset pöytäpaikat ennakkoon. 

Viking Linen vihreä merikokous
602119.5969N 2254.996698E

Vastuullisia valintoja ostoksilla ja ohjelmassa

Risteilyllä nautinnollista on ostosten teko, ja sitäkin voi tehdä hyvällä omallatunnolla, koska Viking Line on lisännyt vastuullisia valintoja myymälöihin, merkiten ne hyllyihin erikseen vihreällä logolla. Lisäksi vastuullisuus on huomioitu kokousmatkan lisäohjelmassa ja Immosen mukaan kokousvieraille voi tilata esimerkiksi erilaisia laivakierroksia, joista yhden teemana vastuullisuus. 

– Pyrimme yhdistämään Vihreässä merikokouksessa elämyksellisyyden vastuullisuuteen kokonaisvaltaisesti samalla kuin kokousvieraiden työ- ja vapaa-aika yhdistyy. Matkanjohtajille on tärkeää, että ihmiset viihtyvät ja verkostoituvat myös kokouksen ulkopuolella, ja risteily on erinomainen paikka tähän. Vihreä merikokous mahdollistaa vastuullisesti pienen elämysmatkan työkärjellä, jolloin saa hetken tuntea olevansa irti arjesta. Porukalla voidaan tehdä töitä, mutta myös herkutella ja nauttia risteilyn viihdetarjonnasta, Vihreän merikokouksen yhteydessä kaikki tämä hyvällä omallatunnolla.

Lue myös