Siirry pääsisältöön

TopTravels Tallinnassa: Ravintola Rudolf testissä

Ravintolan sisustus on moderni ja seiniltä löytyy runsaasti taidetta

Tällä kertaa seuralaisekseni lähti Kadriorgia parhaiten tunteva ystäväni Ninni, jolle Rudolf oli jo entuudestaan tuttu. Paikallisen seurassa tietyt yksityiskohdat avautuvat aivan uudella tavalla.

Meidät otti vastaan Viron ravintolamaailmasta tuttu kasvo, Erik Tammeleht, joka loihti meille alkuun erittäin maistuvat cocktailit. Erik esitteli meille myös ravintolan vitriinistä löytyvän yli vuosisadan vanhan keittokirjan, jonka hän oli saanut isoäidiltään. Hän kertoi taustaksi, että Virossa ranskalaisen keittiön klassikot tunnettiin jo 1800-luvulla.

Ravintolan menu on loppuun asti mietitty

Menu ja alkupalat

Menusta tuli heti plussaa. Koko à la carte -menu mahtui yhdelle sivulle, ja siitä oli helppo valita mieleisensä annokset.

Aloitimme tuttuun tyyliin tartareilla: Ninnille lohitartar ja minulle lihatartar. Näin pääsimme molemmat testaamaan erilaisia makumaailmoja. Kuten olen usein todennut, virolaiset ravintolat osaavat tartarit erinomaisesti.

Boeuf à la Tartar Rudolfissa on luomuruoholla ruokittua naudanlihaa

Saimme maistaa myös ravintolan erikoisuutta, ’Rubber Duckie’ -annosta, joka on ranskalainen foie gras. Leipien päällä maistui virolainen katajanmarjasiirappi. Niin hyvää!

’Rubber Duckie’ foie gras katajanmarjasiirapilla

Annokset olivat niin kauniita ja loppuun asti mietittyjä, että välillä oli pakko pysähtyä ihailemaan niitä.

Viimeistään tässä vaiheessa tuntui siltä, kuin olisimme siirtyneet Tallinnasta kauemmaksi, johonkin Pariisin tai Lyonin tunnelmalliseen ravintolaan.

Pääruoat

Ninni kehotti minua maistamaan ankkaa pääruoaksi, sillä hän oli nauttinut saman annoksen aikaisemmalla kerralla. Ninni itse valitsi tällä kertaa pihvin. Ruokajuomaksi ankan kanssa valikoitui uusiseelantilainen Marlborough Sauvignon Blanc.

Duck fillet annos on runsas ja se aseteltu suurelle lautaselle kuin taideteos

Annokset olivat täydellisesti mitoitettuja, ja tässä vaiheessa ravintolan viehättävä tunnelma oli imaissut meidät täysin mukaansa. Ruoka, seura ja miljöö sulautuvat yhdeksi nautinnolliseksi kokemukseksi.

Jälkiruoka

Olen enemmän alkuruokien ja pääruokien ystävä, ja harvoin odotan jälkiruokaa yhtä innokkaasti kuin Rudolfissa. Jälkiruoka Mille Feuille on ravintolan kuvissa taivaallisen herkullisen näköinen, ja halusin testata päteekö sama myös livenä.

Koska olimme jo nauttineet runsain määrin upeita ruokia, päätimme Ninnin kanssa jakaa jälkiruoan.

Rudolfin Mille Feuille tyrnikermalla on moderni versio ranskalaisesta klassikko jälkiruoasta

Katsokaa nyt, miten kaunis ja herkullinen se on! Ei liian makea, vaan maut ovat täydellisessä harmoniassa keskenään. Vadelmien raikas hapokkuus ja tyrnikerman täyteläisyys oli viedä kielen mennessään.

Jälkiruoan kylkeen olisi sopinut erinomaisesti espressot, mutta kello alkoi olla jo paljon.

Puhtaat, selkeät ja erottuvat maut loistavat Rudolfissa

On aina yhtä mielenkiintoista tutustua ravintolan henkilökunnan sielunmaailmaan, sillä juuri he luovat paikan ainutlaatuisen tunnelman. Pääkokki Sten Märtin ammentaa inspiraationsa ranskalaisesta keittiöstä, mutta samalla hän tuo mukaan oman luovan näkemyksensä. Täällä ei vain syödä, vaan nautitaan taidolla luoduista annoksista.

Rudolfin ravintolatoiminnoista vastaava Erik Tammleht ja pääkokki Sven Märtin

Rudolfiin kannattaa poiketa myös pelkästään juomien vuoksi, sillä ravintolan toiminnasta vastaava Erik Tammeleht on moninkertainen Viron mestari cocktailien valmistuksessa.

Kiitos Erik ja Sten, että otitte meidät lämpimästi vastaan. Tulemme taas uudelleen! Ja kiitos Ninni, että lähdit tälle makumatkalle mukaan!

Teksti: Anita Jarrah Kuvat: Anita Jarrah ja Ninni Moisala

Ravintolan oma TopRestaurants-sivu löytyy täältä!


Lue myös