TopTravels Tallinnassa: Ravintola Mix testissä
Tiina ja Elisa kävivät testaamassa ravintolan Mix:n Tallinnassa. Lue lisää miltä uusi lounasmenu maistui.
Kun ystävykset Tiina ja Elisa viettävät aikaa Tallinnassa, hyvään ruokaan panostaminen kuuluu ohjelmaan. Tällä kertaa testilistalle päätyi paljon kehuttu ravintola Mix, joka sijaitsee vanhassakaupungissa My City Hotellin yhteydessä. Moni tuttu oli suositellut paikkaa, ja odotukset olivat korkealla.
Ravintolassa käy asiakkaita kaikkialta maailmaan. Menun voi pyytää myös suomeksi.
Vaikka saavuimme hotellille iltapäivällä, lounasajan joustavuus oli iloinen yllätys – Mix tarjoaa lounasta aina kello 16.00 asti. Tämä antoi meille loistavan tilaisuuden aloittaa reissumme makuelämyksellä, joka yhdistää paikallisia raaka-aineita ja kansainvälisiä makuja.
Alkuruoat – hienostunut alku
Päätimme maistella kaksi eri tartaria: Elisa valitsi lohitartarin ja Tiina puolestaan päätyi peuratartariin.
Annokset saapuivat pöytään kauniisti aseteltuina, ja niiden laatu hämmästytti meidät molemmat. Lohitartarin raikkaus ja peuratartarin hienostuneet maut loivat täydellisen alun.
Viiniksi meille suositeltiiin alkuun orgaanista Savian Pino Grigio Venetziasta, joka sopi täydellisesti Elisan lohitartarin kanssa.
Pääruoat – meren ja maan antimia
Pääruoaksi Elisa pysyi merellisellä linjalla ja valitsi päivän kala-annoksen, kun taas Tiina halusi kokeilla klassista ankkaa.
Tässä kohtaa Tiinan viiniksi vaihtui Zoninin Valpolicella Ripasso
Molemmat annokset olivat paitsi visuaalisesti upeita, myös täynnä tasapainoisia makuja. Elisan lohi oli täydellisesti kypsennetty Sous Vide 55°C. Lisukkeet tekivät annoksesta tyylikkään. Tiinan ankka puolestaan hurmasi rapealla pinnallaan. Annos oli klassinen, mutta annoksen asettelu oli kekseliäästi toteutettu.
Elisa nautti anoksestaan, ravintolasalin yksityiskohdista ja seinien isoista maalauksista.
Jälkiruoat – makea päätös lounaalle
Lounas huipentui jälkiruokiin, jotka olivat sekä visuaalisesti kauniita että makumaailmaltaan täydellisiä. Elisa valitsi klassisen jäätelöannoksen, joka tarjosi yllättäviä makuyhdistelmiä. Ravintolan oma käsintehty jäätelö vei yksinkertaisen jälkiruoan aivan uudelle tasolle.
Tiina puolestaan päätyi mascarpone-jälkiruokaan, joka oli kuin näyttävä taideteos lautasella. Samettisen pehmeä mascarpone yhdistettynä ananakseen toi annokseen tasapainoa ja mielenkiintoa. Tämä oli täydellinen päätös myöhäiselle lounaalle, joka ylitti kaikki odotuksemme.
Mikä jäi mieleen?
Mix onnistui yllättämään meidät positiivisesti niin palvelulla, makuelämyksillä kuin rennon tyylikkäällä tunnelmallaan. Suosittelemme lämpimästi erityisesti lounasaikaan, sillä ruoan taso vastasi helposti monen fine dining -ravintolan illallisia – mutta hinnaltaan huomattavasti huokeammin. Kiitos paljon Mix!
Mix Resto on palkittu ravintola myös Falstaffin julkaisussa
Tämän jälkeen suuntasimme tutustumaan Tallinnan uusiin kulmiin – vatsat täynnä ja fiilis katossa.
Jos et ole vielä testannut Mix:n lounasta, suosittelemme, että lisäät sen listallesi. Lounas tarjoillaan joka päivä klo.12.00-16.00. Myös viikonloppuisin. Kolmen ruokalajin lounas kustantaa vain 20 € per henkilö.
Katso ravintolan aukioloajat täältä
Teksti: TopTravels toimitus
Kuvat: Tiina Still